Kan barn använda granatäpple och i vilken ålder kan granatäpplejuice ges?

Innehållet

Barn som är äldre än 4-6 månader kan inte längre matas bara min mammas mjölk eller en blandning. De behöver mat som kan ge den växande kroppen värdefulla vitaminer och mineraler. I detta avseende är fruktkärl särskilt viktigt, och det börjar vanligtvis med äpplen, päron och bananer. När det är möjligt att ge barn ett granatäpple, är den här frukosten användbar för barn, bär den fara på grund av närvaro av frön och hur man introducerar det i barnens diet korrekt?

Granatäpple och granatäpplejuice
Granatäpple och granatäpplejuice är mycket användbara.

Fördelarna

Granatäpple är rik på organiska syror, aminosyror, polyfenoler, vitaminer (särskilt askorbinsyra), pektinsubstanser, mineraler och många andra värdefulla föreningar.

Användningen av granatäpple har en sådan effekt på människokroppen:

 • Stärker immuniteten och ökar motståndet mot förkylningar.
 • Hjälper att bekämpa virus.
 • har diuretikum och koleretiska handling.
 • Ökar hemoglobinnivån.
 • Påverkar blodkoagulering.
 • Stärker tandköttet och har antiseptiska egenskaper, vilket är viktigt vid gingivit, ont i halsen eller stomatit.
 • Förbättrar aptiten.
 • Tonar nervsystemet.
 • Den har en sammandragande effekt.

skada

Om du använder granatäpplejuice utan förtunning kan det skada matsmältningsförekomsten, liksom tandemaljen. Därför bör granatäpplejuice druckas med utspätt vatten, och efter att ha druckit rekommenderas att borsta tänderna.

Du bör också se till att barnet inte av misstag äter en bit granatäppleskal eftersom det innehåller alkaloider som är farliga för smulorna.

Baby äter granatäpple
Granatäpple i barns kost måste anges med försiktighet

Kontra

Granatäpplejuice kan inte druckas med:

 • pankreatit;
 • gastrit;
 • Peptisk sår sjukdom;
 • Allergier mot granater;
 • förstoppning;
 • Oxaluri.

Från vilken ålder kan ges i prikorm?

I avsaknad av en tendens till allergier mot barnet kan du börja ge granatäpple från en ålder. Barn över 1 år gamla ges för att prova saften av denna frukt utspädd med vatten, från och med en tesked.

Granatäpplefrön får ges till barn äldre än 3 år på grund av frön i dem. Utsätt förtrogenhet med granatäpplejuice till tre års ålder rekommenderas vid allergiska sjukdomar hos ett barn.

I vilken form är det bättre att ge ett ettårigt barn?

Granatäpple för barn 1-3 år är bäst att ge i form av juice. Det är viktigt att komma ihåg om måttlighet och inte ge en sådan produkt varje dag.

Granatäpplejuice och granatäpple
Glöm inte att späda granatäpplejuice med vatten.

Ge barnet bara söta frukter, eftersom det finns för många syror i sura granatäpplejuice som kan skada barnets mage.

I nästa video lär du dig hur du snabbt rengör granaten.

Är det möjligt att äta granatäpple med stenar och vad är sannolikheten för appendicit?

Många barn äter granatäpple utan att spruta ut benen, vilket orsakar en upplevelse för föräldrar, eftersom det finns en teori som kopplar användningen av detta foster med ben med utseende av appendicit.

Läkare säger att en sådan länk inte har bevisats, och den mat som är svår att smälta, vilket är granatäpplefröna, kommer sannolikt inte att orsaka någon inflammation i bilagan utan en invaginering av tarmarna. Även om denna patologi orsakas inte bara av fröna ätas i stora mängder från granatäpplen, men också av överskott av baljväxter och frön i kosten.

I en liten mängd är granatäpplen stenar och lämnar oförändrad avföring. Faran för barns hälsa är bara en betydande mängd ätna ben. Därför behöver föräldrarna fortfarande överväga barnets ålder och barnets tarmar omedelbart, vilket ger barnet ett granatäpple.

Barnet äter granatäpple med ben
Att äta granatäpplefrön tillsammans med ben hotar inte ditt barn.

Hur man gör granatäpple juice?

Det är väldigt enkelt att göra granatäpplejuice hemma med citruspress. Efter att ha klippt granatäpplen i två halvor med en press, pressa saften ut ur dem. Det är inte värt att köra ett granatäpple genom en elektrisk juicer, eftersom du får en stor mängd oljekaka och en liten mängd juice.

Det andra alternativet för att få juice kommer att vara exponering för frukten med händerna. Du kan knåda frukten med fingrarna eller rulla den runt bordet med ansträngning. Som ett resultat kommer kornen under skalen att krossas, och du behöver bara göra ett litet hål i granatäpplens hud och pressa saften i ett glas.

Det är ännu lättare att extrahera saften från granatäpplen frön genom att peeling frukten och vikning av fröna i en sik. Tryck ner på dem med en tolkushkoy och samla den flytande saften från botten och spänna genom gasbindning.

2 enkla sätt att förbereda granatäpplejuice, se följande video.

Förbrukningstakten

Det rekommenderas att dricka granatäpplejuice två gånger i veckan, medan det ska spädas med vatten 1 till 1. Barn från en till tre år kan dricka upp till 100 ml utspädd granatäpple juice per dag. För barn 3-7 år ökas den dagliga dosen av en sådan användbar dryck till 200-250 ml och för barn över 7 år - upp till 400 ml.

Massan av mogen granatäpple rekommenderas också högst 2 gånger i veckan. Barn från tre till sju år måste äta på en gång från 1/4 till 1/2 granat. Ett barn över 7 år kan äta en hel frukt 1-2 gånger i veckan.

Barn äter granatäpple
Håll koll på hur mycket granatäpple som ätas av barn

Tips för att välja

Granatäpple för ett barn köps bäst i en stormarknad, och inte från en gata. Välj en frukt med en likformig färg av mörkröd eller brunaktig. Granatäpplen ska vara tung, med en ihålig hud utan fläckar, och också fast vid beröringen. Mjuka områden av frukten indikerar skada under transport eller ruttning. Stammen av en mogen granatäpple kommer att vara torr.

Om du plockade upp en ljus frukt med en icke-torkad stjälk och en jämn slät hud, och när du klickar på en granat, blir ljudet dövt (en mogen frukt måste ha ett ljud med metallisk kant), då är ett sådant granat omåttligt. Om det finns sprickor på skalet, är en överfruktig frukt framför dig.

pomegranate
Välj försiktigt ett granatäpple och smaka det innan du ger smulorna
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa