När ska man introducera stallost i prikormbarn?

Innehållet

Höstost är en läcker och extremt hälsosam mjölkprodukt, så du borde definitivt ge det till ett barn. Det är bara viktigt att ta reda på vid vilken ålder som introduceras till barnens meny med stuga ost och rätter från den, samt hur man kan bekanta barnet med en sådan produkt korrekt.

godsaker

  • Barnet får kalcium, vitamin A, folsyra, natrium, vitamin B12, fosfor och andra värdefulla ingredienser från stugaost.
  • Proteinkostost representeras av alla nödvändiga aminosyror för kroppen.
  • Ätskurdar hjälper till att stärka barnets benvävnad.

cons

  • På grund av den tidiga introduktionen av stallost i barnmenyn är problem med matsmältning möjlig.
  • I industriella härdar tillsattes fyllmedel som kan orsaka allergier.
  • Höstost är kontraindicerad i njursjukdomar, liksom intolerans mot mjölkproteiner.
  • Om osten lagras under olämpliga förhållanden kan det orsaka matinfektioner.

Med intolerans mot denna produkt utvecklar ett barn utslag, diarré, rastlös beteende. Barnet kan klaga på illamående, kräkningar i buksmärta.

Höstost för barn
Höstost är en extremt användbar produkt, men vissa barn kan ha negativa reaktioner på det.

Från vilken ålder är det bättre att ge?

För spädbarn som matades endast bröstmjölk före införandet av kompletterande livsmedel, rekommenderar de flesta läkare att prova stallost på 8-9 månader. Crumbs, som fick en anpassad blandning, kan introduceras till ostmassan lite tidigare - från 6-7 månaders ålder.

Tidigare införande av denna produkt i spädbarns diet är godtagbar vid rickets eller kraftig viktökning.

Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

Yttrande E. Komarovsky

En populär läkare rekommenderar att man introducerar stallost vid 6 månaders ålder och lägger den till kefir. Komarovsky förklarar början av utfodring med en jäst mjölkprodukt genom det faktum att denna produktgrupp är mest relaterad både till bröstmjölk och mjölkformler, så att barnet blir bättre av att smälta kefir och cottage cheese än de andra livsmedelsgruppens livsmedel.

Kockostkänd barnläkare rekommenderar att man lägger till i mängden en tesked från den fjärde eller femte dagen från början av introduktionen till barnens meny med kefir. Den bästa tiden för denna maträtt, enligt Komarovsky, är 9-11. Om reaktionen på produkten inte markeras, nästa dag fördubblas delen, tills volymen av stugaost ökas till 30-40 gram för ett barn från 6 till 8 månader.

Kefir med stuga ost för ett barn
Om du redan har introducerat kefir i barnets kost kan du på ett säkert sätt börja lägga till ost till det

Gå in i kosten

Oftast introduceras kockost i barnens meny efter att barnet har blivit vana vid grönsaker, spannmål och fruktmat. Första gången denna produkt ges till en hälsosam jordnöt på morgonen. Den första delen av stuga ost ska vara en liten mängd av produkten - från hälften till en hel tesked. Övertygad om en bra reaktion på en ny maträtt, nästa dag kan dess del ökas.

I vilken form kan jag ge?

Börja bekanta karapuz med stallost bör vara med användningen av produkten i färsk form utan tillsatser. Låt den lilla prova bara kockost och kanske passar barnets smak helt och hållet med honom.Barnet är bäst med nyberedda ostar, som stod utomhus i upp till två timmar.

Om barnet vägrar osötad stallost eller om du vill diversifiera kompostvaror med stekt ost, lägg till olika typer av frukt till denna mjölkprodukt. Rätter baserade på stekt ost (gryta, dumplings, ostkakor och andra) introduceras i pjällmenyn efter 1,5 år.

Hur man väljer en lämplig stallost?

Nu på hyllorna finns ett ganska stort urval av stallost för barnmat. Denna produkt är anpassad till barns behov upp till ett år och kännetecknas av en delikat smak och sur grädliknande konsistens.

Att välja en sådan ost, för det första är det värt att ta ett paket, där små perioder av lagring är markerade. I detta fall bör produkten vara det senaste produktionsdatumet. Det är önskvärt att i den köpte stugan inte var några tillsatser. Stallost, som säljs för vuxna, liksom ostbommar med olika smaker kan inte ges till smulorna.

Barns cottage cheese - den första locket
För den första utfodringen kommer endast speciella barnostar eller kokta med egna händer att göra.

Recept för matlagning hemma

  • Koka en liter färsk mjölk, kyla den till en temperatur på +35 grader, lägg sedan till 50 gram starter som kan tjäna som gräddfil, yoghurt eller kefir. När mjölken är sur bör du placera disken i vattenbadet och hålla på låg värme i ca 30-40 minuter. Efter att ha klämt hem stuga ost, är det värt att dessutom slå med en mixer.
  • Ett annat sätt att laga en ostmassa för en bebis är att kväva kalciumklorid. Kokt och kallt mjölk (200-300 ml) blandas med 2-3 ml kalciumklorid, koka sedan och släng i sikt. Den resulterande matsmältaren för ost.
  • Det tredje alternativet att göra stuga ost är att värma kefir. Häll det i en liten kastrull, håll behållaren på medium värme. Kefir ska värma upp, men inte koka. Snart märker du att kefir är uppdelad i en tätare massa överst och en tunnare längst ner. Kasta den resulterande produkten på gasväsen, ta bort överskottsvätskan och få de mest känsliga råvarorna.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa