Vid vilken ålder kan du ge peppar till barn?

Innehållet

Sött peppar är älskad av många vuxna, därför, när man introducerar vegetabiliska komplementära livsmedel, tänker varje mamma om möjligheten att behandla sitt barn med rätter. Men är det möjligt att ge en sådan produkt i en ålder av upp till ett år och när är det tillåtet att krydda ett barns mat med svartpeppar?

Fördelarna med paprika

 • Sött peppar är rik på vitaminer E, C, B2, PP, B6, beta-karoten, fettsyror, eteriska oljor, proteiner och kolhydrater som är värdefulla för barnens kropp.
 • Dess användning är användbar för syn, tillstånd av slemhinnorna, blodkärlen och huden.
 • Hans tillägg till barnmat kommer att förbättra aptitret hos smulorna och ge energi.
 • Närvaron av fiber i en sådan grönsak gör den användbar för tarmfunktionen och sänker blodkolesterol.
 • På grund av det stora antalet bioflavonoider skyddar kroppen kroppen mot toxiner och allergier.

Du kommer att lära dig mer om fördelarna genom att titta på "Live Healthy" -programmet.

cons

 • En allergisk reaktion är möjlig.
 • Denna grönsak bör inte ges till barn med sjukdomar i matsmältningssystemet (särskilt med ökad surhet), lever eller njurar.
 • När för tidigt införande av fräsch paprika i kosten kan orsaka störningar i mage och tarmar.
 • Svartjordpeppar har en irriterande effekt på matsmältningsorganens slemhinnor.
Bulgarisk peppar kan orsaka allergier. Var försiktig så att du inte sätter den i foderet.

Hur många månader kan jag ge?

Under det första året av livet rekommenderas inte barnet peppar. Kokad, mosad i potatismos, det är tillåtet att lägga till vegetabiliska rätter för ett barn från 10 månaders ålder. Att bekanta ett barn med en sådan grönsak i dess råa form rekommenderas endast från 1,5 år.

Bulgarisk paprika innehåller mycket vitaminer och spårämnen

Fyllda paprika erbjuds barn över 1,5-2 år, och burk eller inlagd bör inte ges till barn åtminstone fram till tre års ålder.

Jordsvarta peppar i kryddor rekommenderas inte för barn under 5 år.

Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

I vilken form att ge?

Det bästa alternativet för barnmat är rostning i ugnen. Denna behandling bevarar näringsämnena i grönsaken, men gör den mindre allergiframkallande. Hela paprika placeras på ett bakplåt, ströts med vegetabilisk olja och hålls i ugnen tills mörka fläckar och bubblor dyker upp på skalen.

Efter att ha tagit bort dem täcker du med ett lock i några minuter, så tar huden bort lättare. Efter rengöring av kylda paprika kan den krossas med en bländare eller skärs i små bitar. Det läggs ofta till disken av spannmål, kött eller pasta.

Den vanligaste pepparrätten för barn är bakad peppar

Om peppar är söt kommer det att bli en utmärkt komponent i vegetabiliska sallader, till exempel med kål, tomater och gurkor. Innan du lägger till sallader tvättas den väl med rinnande vatten, svansen skärs och rengörs av frön och skärs sedan i små bitar. Skålen kan fyllas om och sur grädde, och någon form av vegetabilisk olja.

Ett av de mest populära sätten att göra bulgarsk peppar för ett barn är fyllning. Inuti den kan du lägga köttfärs (kokt kött eller malet kött), ris, ost, olika grönsaker.Fyllda frukter placeras i en kastrull, tillsätt lite vatten och gräddfil, täcka med lock och gryta tills paprika mjuknar och fyllningen är klar.

Tips för att välja

 • Ge preferenser till små frukter som har ett ganska tjockt kött.
 • Ta inte för babyfrukt som har skador och ruttna områden.
 • Det är bäst att ge dem till barn i mognadsperioden, eftersom växthusgruppen kan innehålla föreningar som är skadliga för barnets kropp.
 • Kom ihåg att grön paprika inte är lika söt som en orange, röd och gul grönsak, och dess värmebehandling leder ofta till bitterhet.

Vad ska du göra om du är allergisk?

Allergiska reaktioner är möjliga vid införandet i kosten av sötpipers ljus färg. De uppenbaras av utslag, röd hud, skalning, klåda, rinnande näsa, svullnad i ansiktet och andra symtom.

Om barnet efter en eller flera försök har tecken på allergi, avbryter de genast grönsaken och försöker igen komma in i barnmenyn efter några månader. I händelse av en allvarlig allergisk reaktion ska barnet visa sig för läkaren så att specialisten utser en lämplig åldersbehandling.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa