Från vilken ålder och när kan du ge ett barn en gurka?

Innehållet

Med tillkomsten av sommaren och framväxten av en mängd olika grönsaker till salu, innebär införandet av en komplementär matmamma om gurkor är användbara för den lilla, och när du kan presentera din baby till en sådan produkt. Föräldrarna är också intresserade av vilken form det är bäst att ge en gurka.

godsaker

  • Denna grönsak är rik inte bara i vatten utan också i mineralsalter av jod, kalium, kisel, svavel, enzymer, fruktos, eteriska oljor, liksom C-vitamin och karoten.
  • Frisk gurkajuice noteras för dess förmåga att förstöra vissa typer av bakterier, inklusive stafylokocker.
  • Gurka hör till de allergivänliga grönsakerna.
  • Riven gurka eller färsk juice från denna grönsak har mjuk laxermedel egenskaper.
Gurka äter ett barn
Gurka har många fördelaktiga egenskaper och har en trevlig smak för barn.

cons

  • Färsk gurkor i menyn med ammande mödrar kan orsaka matsmältningsbesvär hos spädbarn.
  • Gurkor bör inte användas för barn som har kroniska sjukdomar i matsmältningssystemet och njurarna.
  • Barnet kan kväva på ett litet gurka, eftersom det är halt och smalt. Detta gäller särskilt saltade grönsaker.
  • I en butik som köpts i en butik eller på marknaden kan det finnas ett högt innehåll av nitrater.
  • Att äta en sådan inlagd grönsak kan orsaka diarré, svullnad, stark törst och utslag.

Från vilken ålder är det bättre att ge?

Gurka att komma in som utfodring efter ett år. En tidigare exponering för denna produkt kan leda till kolik.

Fördelarna med syltade och betade gurkor är mycket mindre för ett barns kropp än färska, eftersom ättika och salt används vid förberedelsen och det finns nästan inga kvarvarande vitaminer och andra fördelaktiga ämnen i dem efter bearbetning. Och även om sådana produkter ofta är mycket populära hos barn, är det fortfarande inte värt att ge dem upp till 2-3 års ålder. Vissa läkare rekommenderar att du känner ett barn med inlagda grönsaker i en ålder av 5 år.

Barn med gurka
Kom alltid ihåg att i en saltad och syltad form förlorar gurkor nästan alla sina fördelaktiga egenskaper.

Gå in i kosten

Efter att ha givit en gammal toddler en liten bit gurka, följ reaktionen på den här produkten. Om barnet har obehag eller smärta i magen, lägg till bekanta med gurkor under en senare period.

Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

I vilken form kan jag ge?

Färsk gurka skall skalas, och sedan ge barnet hela eller revet. Om gurkan som du kommer att ta hand om barnet är odlad i din trädgård, kan huden inte avlägsnas - skölj frukten väl.

Också kan gurkor erbjudas till ettåriga barn i form av olika sallader, krydda med vegetabilisk olja. Du kan erbjuda barnet och en gurksallad och kokt ägg, klädd med gräddfil. Eftersom kombinationen av gurka och tomatsallad sätter på barnets mag-tarmkanal, rekommenderas att ge sådana rätter till vuxna barn.

Gurkor för ett barn
Efter den första utfodringen med gurkor och frånvaron av negativ reaktion kan de kombineras med andra produkter som redan har introducerats i komplementära livsmedel.

Hur man väljer en lämplig gurka?

För baby mat är bäst att köpa gurka jord sorter. Välj för babyen täta gurkor med en rik färg och matt hud. Köp inte frukter som har blåmärken, sprickor eller fläckar.Överdrivna stora grönsaker för att föda barn är inte heller lämpliga.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa