Kompott, puré och avkok av pommes frites för barn

Innehållet

Pommes frites är en utsökt torkad frukt med många fördelaktiga egenskaper. När och i vilken form kan du gå in i barnens kost? Ska jag bekanta sig med pommes frites, hur man förbereder denna produkt för barnmat och hur man väljer pommes frites på rätt sätt? Låt oss räkna ut det.

torkade plommon
Pommes frites bör användas i kost av en vuxen och ett barn

Fördelarna

Skålar gjorda av pommes frites har sådana användbara egenskaper:

 • Innehåll den nödvändiga för den fulla tillväxten av barnens vitaminer.
 • De fungerar som en källa till pektiner som hjälper till att rensa barnen från skadliga ämnen.
 • Ge kroppen krummer av växtfibrer, viktiga för arbetet i matsmältningsorganet i karapuz.
 • Innehåller organiska syror som är inblandade i metaboliska processer.
 • Fyll på krabbornas behov i olika mineraler.
 • Kan normalisera blodtrycket, förhindra utveckling av cancer och skydda barnets matsmältningsorgan från skadliga bakterier.
 • De är en källa till substanser som skyddar kroppen från miljöens skadliga effekter - antioxidanter.
Prune avkok
Oftast för barn gör pommes frites, potatismos eller avkok

Skada och kontraindikationer

 • Pommes frites och eventuella rätter från det rekommenderas inte för spädbarn yngre än 3 månader. inklusive situationer när den torkade frukten konsumeras av en ammande mamma.
 • Med plommon bör vara extremt försiktig med diabetes och övervikt.
 • Överdriven prunes kan leda till diarré.

På själva produkten, liksom på de kemikalier som kan bearbetas prunes, kan barnet utveckla en allergisk reaktion.

Hjälper de med förstoppning?

Prunesin innehåller ämnen som har en mild laxerande effekt, liksom vegetabilisk fiber, tack vare vilka rätter från dess frukter hjälper till att eliminera förstoppning hos spädbarn. Det är av den anledningen att artificiell spädbarnsmatning förstoppning rekommenderas att försöka eliminera med en sådan naturlig och välsmakande botemedel som torkade plommon. Om förstoppning plågar en baby under amning, bör måltider med pommes frun användas av en ammande mamma.

Pommes frites i en skål
Svampar hjälper till att eliminera förstoppning i både ammande mamma och bebis

Hur gammal?

Enligt rekommendationerna för införande av kompletterande livsmedel till spädbarn som ammar kan prunes fås från 6 månaders ålder. Bebisar som matas med en blandning, är denna produkt godtagbar att gå in i kosten från tre till fyra månader, speciellt om barnen har problem med stolen. Den första för en ung bebis förbereder ett avkok av torkade plommon. Efter det kan du introducera barnet med infusion och efter 1-2 månader - med komposit och potatismos.

Införande av pommes frites bör startas med en liten del (för avkok eller komposit är det en tesked och för potatismos - en halv tesked) på morgonen och tittar på barnets reaktion. Att öka volymen av portioner är tillåtet endast i avsaknad av några negativa reaktioner på pommes frites.

Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

Hur lagar man med egna händer hemma?

Som vi redan har noterat kan barn med 4 månaders ålder på artificiell utfodring bekanta sig med svampar i form av avkok, komposit eller infusion. Sådana drycker framställs vanligtvis hemma från torkade plommon. Från 5-6 månaders ålder kan dessa barn börja introducera barnens diet av prune puree.

Bröstfödda barn i frånvaro av förstoppning är bättre att börja lära känna plommon efter 6 månader.

Potatismos kan både lagas med egna händer och färdiga (konserverade) från kända tillverkare av mat till barn. Låt oss dölja nyanserna för att förbereda torkade plommon för barn hemma.

kompott

Tvätta 10 pommes frites med rinnande varmt vatten. Sätt de torkade frukterna i en kastrull, tillsätt 300 ml kallt vatten och sätt på eld. När vätskan börjar koka, tillsätt 50 g socker och koka kompot, reducera värmen, ca 20 minuter.

Komposit från plommon för spädbarn
Komponenter eller avkok av prunes är bäst lämpade för den första utfodringen

Potatismos

Ta 3-4 medelstora pommes frites, tvätta dem ordentligt under rinnande vatten, sätt sedan i en kastrull och häll kokande vatten över det. Låt den torkade frukten suga i några timmar (du kan också hälla kokande vatten med pommes frites på kvällen och förbereda potatismos på morgonen). Efter att ha tagit bort bären från vattnet, fyll dem med rent vatten och koka dem på några minuter.

Efter att ha avlägsnat huden från kokta pommes frites, slipa massan genom en sikt eller slipa i köttkvarn. Om konsistensen av puré visade sig vara mycket tjock, tillsätt lite buljong eller kokt vatten. Sätt massan på spisen och koka, sedan sval och kan behandla smulorna.

Håll mashed på ett sådant sätt i kylskåpet är inte värt det. Ge endast barnet fräsch mat.

Mosade pommes frites för barn
Puree från prunes är bättre för att ge till barn från 6 månader

dekokt

Ta 5 pommes frites, tvätta sedan den torkade frukten flera gånger i varmt vatten. Lägg pommes frites i en gryta, häll 200 ml rent vatten. Så snart vätskan kokar, stäng av ugnen och lämna drycken för att kyla den helt.

infusion

Skölj 10 pommes frites i kokt vatten och lägg i en kastrull och häll sedan 200 ml kokande vatten där. Täck kokkärlet med locket och låt drinken vara i 8 timmar för att införa väl.

Infusion av svampar för spädbarn
Infusionen av prunes är mindre värmebehandlad och sparar mer näringsämnen än komposit.

De viktigaste skillnaderna i drycker som framställts på basis av pommes frites:

dekokt

infusion

kompott

Det kokas.

Det kokar inte, så det behåller mer användbara föreningar.

Kokas i 20-30 minuter.

Absorberas långsamt.

Snabbt absorberad.

Det anses vara det mest effektiva för att eliminera förstoppning.

Långverkande på kroppen.

Åtgärden är kort.

Om socker läggs till det kan det orsaka överdriven gasbildning i tarmarna, och om tillsatta torkade aprikoser kan framkalla allergier.

Ska jag lägga till torkade aprikoser?

Efter att ha tillsatt sådan användbar torkad frukt som torkade aprikoser till pommes frites, kommer du att berika drycken med värdefulla mineraler, pektin, vitaminer och andra ämnen.

Torkade aprikoser anses vara en mer allergiframkallande produkt än torkade plommon, därför bör introduktionen av denna variant av torkad fruktkompot vara mycket försiktig.

För att göra kompot från torkade plommon med tillsats av torkade aprikoser, ta 10 stycken av var och en av dessa torkade frukter, ca 100 g socker och en liter vatten. Blöt de tvättade bären i en halvtimme och täck sedan med vatten. Tillsätt socker till kokt vätska och koka torkad frukt i ca 20-30 minuter.

Pommes frites och torkade aprikoser
Komposit från pommes frites med tillsats av torkade aprikoser är ännu mer användbar

Hur mycket att ge när constipated?

 • Att hantera förstoppning hos spädbarn hjälper varje maträtt som innehåller prunes, men den mest effektiva kallas en kompote av torkade plommon. Det bör ges till barnet på en matsked flera gånger under dagen.
 • Som en infusion och ett avkok av prunes bör ges till spädbarn i spädbarn i en tsk på morgonen.En mindre dos är förknippad med en tidigare ålder av administrering av sådana drycker.
 • När barnet börjar äta pommes frites, ge honom en maträtt med 3-4 bär. Detta är den tillåtna mängden torkade plommon som kan ätas av ett barn under ett år på en dag.

Hur man väljer högkvalitativ torkad frukt?

Felaktigt bearbetade pommes frites rekommenderas inte att äta även av vuxna, så det är viktigt att undvika att köpa det när det är planerat att laga mat från bären till små barn. När du väljer plommon, överväga följande nyanser:

 • Prune bär bör inte se ut som om de röktes. Detta kan vara ett tecken på användning vid framställning av flytande rök - ett farligt cancerframkallande ämne som är förbjudet i många stater.
 • Välj matt torkad frukt som inte har någon glans. Om bären lyser kan de bearbetas med glycerin eller andra kemikalier.
 • Färgen på svampar som köpts för ett barn måste vara svart. Närvaron av en brunfärg indikerar behandling av plommon med kokande vatten vilket minskar de slutliga produktens fördelaktiga egenskaper. Om bären har en grå färg, användes plommon av glycerin.
 • Känn bären med dina händer. Om produkten är bra, bör det inte finnas några spår på fingrarna.
 • Kontrollera kvaliteten på köttplommon genom att hålla den i vatten i en halvtimme. Under den här tiden bör naturkvalitetsprodukter av hög kvalitet bli vitnade på vissa ställen. Om färgen inte har ändrats, indikerar den bearbetningen av bär.
 • Innan du lagar något från prunes och spädbarn, prova en bär. Produkten ska ha en söt smak med liten syra, men det borde inte vara en bitter eftersmak.
torkade plommon
Utvärdera utseendet på plommon när du köper det

tips

I processen att göra stekpuree för barnet, bör det vatten i vilket bären kokades inte hällas. Det är användbart för att odla onödigt tjock puré, och kan också användas separat som komposit.

Avkok, potatismos och infusion av dessa torkade frukter kan och bör användas vid framställning av spannmål och ostmassa.

Ett utmärkt alternativ skulle vara en kombination av pommes frites med rätter som provocerar förstoppning, till exempel med risgröt, mosade bananer eller päron, bageriprodukter.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa