Från vilken ålder kan kiwi ges till ett barn?

Innehållet

Frukt förekommer i spädbarn av det första året av livet efter införandet av grönsaker och spannmål i barnmenyn. Vanligtvis är den första frukten som en smula yngre än ett år uppfyller ett äpple. Efter det vill föräldrar ge krummer och andra frukter, känna till deras fördelar för den växande kroppen. Vid vilken ålder kan du ge en karapuzu en sådan exotisk frukt som kiwi?

Kiwi skuren från skalen
Kiwi är en ganska välkänd frukt för vuxna, men det rekommenderas inte att träda in i barnets diet.

Fördelarna

Trots sin lilla storlek är kiwi en källa till värdefulla vitaminer, såväl som mineraler. Särskilt mycket i denna frukt av C-vitamin och kalium. Denna exotiska frukt är rik på B-vitaminer, betakaroten, fibrer, pektiner, magnesium, retinol, D-vitamin, organiska syror och många andra fördelaktiga ämnen. Att äta kiwi kan regelbundet:

  • Öka motståndet mot infektioner och virus.
  • Förbättra hjärtets arbete.
  • Eliminera förstoppning och normalisera digestionen.
  • Stärka kärlväggar.

Dessutom är kiwi ett utmärkt förebyggande av utseendet på njursten och cancer. På grund av dess låga sockerhalt kan denna frukt konsumeras i diabetes. Ett så stort antal positiva egenskaper gör kiwi till en nödvändig frukt i barnens kost, om man följer villkoren för introduktionen.

Flickan stängde hennes ögon kiwi
Detta är en av de mest användbara frukterna, men du bör äta kiwi med försiktighet.

Skadan av en exotisk frukt för spädbarn

Eftersom kiwi hör till frukter som inte växer i våra breddgrader, bör det försökas noggrant i barndomen.

För det första är fostret i riskzonen för allergier. Enligt alla barnläkare är denna frukt kontraindicerad hos spädbarn yngre än sex månader. Introducera karapuza med en sådan exotisk bör vara mycket senare. Men även med iakttagande av barnläkare tillåtna villkor bör Kiwi inte ges till barn med matsmältningssjukdomar, hypotension, diarré och njursjukdomar.

Varning för allergiska barn

En brittisk studie genomförd 2003 visade att kiwi är en stor fara för barn som är benägna att allergier. Riskerna för en reaktion på denna exotiska frukt är särskilt hög hos barn under 5 år.

Av de tre hundra personer som deltog i studien var 80 barn. Villkoren för två tredjedelar av barn efter det första testet av kiwi försämrades. Tre barn kom till sjukhuset.

Symptom på allergi mot kiwi var tungödem, svampdermatos och andfåddhet och i de svåraste fallen anafylaktisk chock. Lyckligtvis registrerades inga dödsfall. På grundval av denna studie uppmanar allergiker föräldrarna att vara mer uppmärksamma med införandet av kiwi i barnens kost och behandla denna frukt som en mycket allergiframkallande produkt.

Kompletterande kiwi är inte lämplig
Definitivt en sak: Kiwi är definitivt inte lämplig för den första utfodringen

Hur många månader (år) ska jag lägga till min diet?

Som vi redan har noterat ger inte barn som ännu inte är sex månader gamla kiwi, som andra frukter. I en ålder av 6 till 12 månader, rekommenderas de flesta barnläkare inte att ge kiwi för en försök. Ettåriga barn som inte har visat sig ha en tendens till allergier kan ge kiwi i små mängder. Då bör du följa krummens reaktion på frukten.

Men många läkare rekommenderar inte användningen av denna exotiska frukt i 1-3 års ålder.Om föräldrarna riskerar att införa kiwi i menyn med spädbarn i denna ålder, anses en eller två fruktplattor eller 1-2 teskedar kiwi puree inte mer än 1 gång per vecka som acceptabel.

Från 3 års ålder kan du bekanta ditt barn med kiwi utan rädsla. Tillåten mängd frukt anses vara hälften av frukten. Ge det antingen i fast form efter rengöring, eller krossad i en puré. Du kan också pressa ut juice från kiwi och blanda den med någon annan juice. Samtidigt för att engagera sig i exotisk frukt, är treåriga barn fortfarande inte värda det. Ge kiwi till barn från 3 till 5 år bara en gång i veckan.

Baby äter kiwi
Rusa inte för att bekanta barnet med en sådan exotisk frukt.

Barnen, som redan är 5 år, tillåts av läkare att äta en hel frukt om dagen, men rekommenderar fortfarande inte att äta mer än en eller två gånger i veckan.

Kiwi sked äter köttet
Vuxna barn kan inte rengöra kiwi. Skär frukten i hälften och ta bort innehållet med en sked

Du kan göra en naturlig kiwi popsicles. Se receptet i "Family Cuisine" kanalvideo.

Yttrande Komarovsky

Den berömda barnläkaren råder inte till att ge fruktbeklädnad till det ögonblick då barnet har minst en tand. I genomsnitt händer detta vid 8 månaders ålder, men även för sådana barn, rekommenderar Komarovsky inte att ge exotiska exotics för vår lokalitet, som kiwi, tillsammans med mango och avokado. Den populära läkaren kallar det vanliga äpplet det bästa valet för den första fruktmatningen.

Tips för att välja en kvalitetsfrukt

Köpa kiwi för spädbarn är bäst i affären, inte på marknaden. För att välja en bra kiwi, tryck lite på frukten med två fingrar. Om du har en mogen frukt i dina händer, blir det mjukt. För svår frukt är sannolikt omärd. Men onödigt mjuka kiwi är inte värda att köpa, för det här är bevis på övermognad.

Efter att ha tryckt, utvärdera kiwi i utseende:

  • En mogen frukt kommer att ha en trevlig lukt som liknar citrus.
  • Vid beröring bör frukten vara ganska tät.
  • En söt mogen kiwi har en elastisk slät hud. Samtidigt är fruktens "hårighet" på ingen sätt kopplad till dess kvalitet, men beror på sorten.
  • Fruktens färg bestäms också av graden av mognad och grad.
  • När man trycker på stammens ställe ska det inte stå ut.
God mogen kiwi
Ett av huvudkriterierna när man köper en kiwi är dess mjukhet

Du bör inte köpa kiwi, om huden är torr och skrynklig, finns det våta fläckar, sprickor eller mögel på fruktens yta. Om du köpte en omotisk kiwi, låt den mogna vid rumstemperatur bort från solens strålar och värmekällor.

För att påskynda mogning, placera frukten i en papperspåse där den redan ligger. en banan, päron eller ett äpple. Ripe kiwifrukter lagras bäst i kylskåpet för att förhindra överdryckning.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa