Vid vilken ålder kan hallon ges till barn?

Innehållet

Många barn gillar söta goda hallon, men innan de bekantar ett barn med en sådan bär bör föräldrarna lära sig om dess egenskaper, optimal administreringstid i komplementära livsmedel och andra nyanser som kan förhindra allergier eller andra hälsoproblem.

Fördelarna

  • Rik på kalium, järn, C-vitamin, karoten, B-vitaminer, koppar, selen, kalcium och andra fördelaktiga föreningar.
  • På grund av innehållet av organiska syror, i synnerhet salicylsyra, noteras användning av antipyretisk, hosta och diaphoretisk effekt.
  • Det har en positiv effekt på matsmältningskanalen, förbättrar aptiten och normaliserar matsmältningen.
  • Hallon har en positiv effekt på myokardets arbete och de vaskulära väggarnas tillstånd, så det rekommenderas för problem med hjärt-kärlsystemet.
  • Dess användning hjälper till att stärka immunförsvaret.
hallon
Hallon är mycket användbara och används ofta för att behandla förkylning.

Titta på fördelarna med denna bär i predate "Att leva friska".

cons

  • Ofta finns det en allergisk reaktion, som uppträder av rodnad i huden, illamående eller utslag.
  • På grund av det signifikanta innehållet i fiber rekommenderas inte färska hallon att använda vid sjukdomar i matsmältningssystemet.

Från vilken ålder kan du lägga i kompletterande livsmedel?

Ljus färg varnar mot tidig introduktion av kompletterande livsmedel. Det rekommenderas att erbjuda sina ammade barn endast från ett år gammalt. Konstgjorda barn kan introduceras till denna bär lite tidigare - från 10 månader.

Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

I vilken form att ge?

Bekantskap börjar med färska mogna bär. Crumb erbjuder en sak eller till och med en halv bär vid frukost. Om ingen negativ reaktion på hallon noteras vid slutet av dagen ökas antalet bär per dag gradvis till 50-100 g.

Förutom färska hallon kan barn erbjudas denna bär i form av fyllning för pajer och dumplings, och i form av sylt. Det läggs också till yoghurt, cocktails, kesost, muffins, gelé, komposit.

Kan jag ge vid en temperatur?

Te med hallon har länge använts för förkylning, eftersom denna bär har egenskapen att sänka kroppstemperaturen under feber.

Sedan efter att ha druckit hallon börjar barnet svettas mer, förutom denna dryck, ska han ges en annan vätska för att undvika uttorkning. Dessutom används hallon inte för att minska temperaturen hos barn yngre än ett år.

Hallon sylt
Hallon sylt kan användas för förkylning när det inte finns några färska bär till hands

Tips för att välja

När du väljer en hallon för ett litet barn, var särskilt uppmärksam på bärarnas kvalitet. Idealiskt bör bären samlas in från din trädgård, men om du köper dem på marknaden, inspektera och lukta produkten. Få torra, hela och inte krossade bär med ljus färg och trevlig arom.

I många fall ger säljaren en hallon att försöka, så att köparen är övertygad om sin söta smak. Detta hjälper dig att välja en utsökt bär och inte lägga till socker i den. Köp inte skadad produkt med ruttna eller mögliga områden.

Vad ska du göra om du är allergisk?

Om barnet svarade på moget bär med en allergisk reaktion, med införandet av komplementära livsmedel måste du vänta några månader. Om barnet är benäget för allergier, rekommenderas att barnet behandlas med hallon inte tidigare än 3 år.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa