Vid vilken ålder kan du ge barnbetor och betesaft?

Innehållet

Utan tvekan är grönsaker en av de viktigaste komponenterna i barnmenyn, men på grund av den ljusa färgen och effekten på matsmältningen tvivlar många föräldrar om det är värt att ge småbitar till småbarn. Är en sådan grönsak användbar, i vilken ålder kan du introducera ett barn till honom, är det värt att ge juice från betor och hur man väljer en kvalitetsrotgrönsak för en bebis? Låt oss räkna ut det.

Råbetor
Rödbetor - mycket användbar grönsak

Fördelar och läkning egenskaper

 • Röda är rika på vitaminer, så dess användning bidrar till barnets utveckling, hans tillväxt och den normala funktionen hos sina inre organ.
 • På grund av det höga innehållet av järn och jod kan betor förhindra utvecklingen av jodbristtillstånd och anemi.
 • Sammansättningen av mineraler och salter i denna grönsak är välbalanserad, vilket bidrar till att stödja metaboliska processer.
 • Dricka betor stärker blodkärlen, sänker nervös irritabilitet och förbättrar blodtalet.
 • I denna produkt finns det många antioxidanter för att förbättra krummens immunitet.
 • Rötter har en hepatoprotektiv effekt, så de rekommenderar att man äter en sådan grönsak för att skydda levern.

Hjälper det med förstoppning?

På grund av det höga innehållet av fiber har betorna en positiv effekt på matsmältningen och stimulerar intestinal motilitet, så denna grönsak hjälper till att eliminera förstoppning eller förhindra deras utseende.

Kött- och Bietjuice
Rödbetor och rödbetorjuice hjälper till med många sjukdomar

Hjälper det från förkylningen och hur man gör droppar?

Betor kan verkligen hjälpa till vid behandling av rinit. Används som råbitar och kokta rötter. Rötterna får saften, som späds 1: 1 med kokt vatten, och sätter sedan 2-3 droppar i näsens passager. Det rekommenderas att utföra ett sådant förfarande upp till fyra gånger om dagen.

Skada och kontraindikationer

 • Under sin tillväxt absorberar betorna mycket nitrater, salter och andra skadliga ämnen från jorden. På grund av detta kan äta en rot negativt påverka njurarnas funktion.
 • Förmågan att minska blodtrycket som denna grönsak har är användbart för vuxna med kärlsjukdomar och hjärtsjukdomar, men är inte alls nödvändigt för små barn.
 • Betträtter ska inte ges när barnet är benäget för diarré.
Baby äter rödbetor
Köttkonsumtionen ska doseras.

Finns det allergi?

Betor hör till allergiframkallande grönsaker, därför bör det introduceras mycket noggrant i barns kost, Börja med några droppar juice eller en halv sked potatismos. Ökning av delen är tillåten endast i avsaknad av avlägsna tecken på allergi.

Hur många månader kan jag ge?

Införandet av betor i barnens kost utförs efter att barnet har blivit bekant med zucchini, blomkål, broccoli, morötter, potatis och pumpa. Ungefärlig ålder för det första provet av betor i avsaknad av en tendens till allergier anser att 8-9 månader. Om ett barn har exudativ katarraldiater är det rekommenderat att prova ros för första gången först efter ett år.

Om barnet inte är allergiskt och han har problem med stolen, kan du lägga bägare till menyn lite tidigare, men bara efter 6 månaders ålder. Dessutom bör det inte vara den första maträtten av vegetabiliska livsmedel.Bebisar, som introduceras till nya produkter enligt principerna för pedagogiska kompletterande livsmedel, ger vanligtvis inte betor i upp till ett år, eftersom kroppen hos en 12 månader gammal toddler kommer att klara av denna rotskörd väldigt lättare.

Baby äter betor
Tidigare bör 8 månbitar introduceras för att normalisera stolen
Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

Kosttillskott

Som med andra okända produktkrummer bör introduktionen av betor vara mycket försiktig.

Det lämpligaste alternativet är att lägga till några droppar kokt betesaft till grönsakspuréen. Efter att ha spårat, om tecken på allergi eller andra negativa reaktioner har uppstått, är det vidare möjligt att erbjuda lite mer rotskörd till barnet.

Gradvis öka antalet droppar rödbetor juice eller erbjuda en crumb hälften av en tesked rödbetor puré. Att ge en sådan produkt är värt det på morgontiden så att det vid slutet av dagen bör noteras om gristen har överfört den givna grönsaken normalt.

I vilken form kan kokta betor ges till barn under ett år gammal?

Barn yngre än ett år är vanligtvis mashed med rödbetor. För dess förberedelse behöver du bara ta rotgrödan, vatten och lite solrosolja. Efter tvätt av betorna från jordpartiklarna och avlägsnande av toppar, bör du hälla grönsaken med vatten, koka, minska värmen och laga mat i ungefär tio minuter. Töm vattnet, täck roten med rent vatten, koka det igen, täcka kokkärlet och koka i ungefär en och en halv timme.

Doppa den kokta grönsaken i kallt vatten för att enkelt separera skaftet från betorna. Skalad rot, hugga på en fin rivare. Efter att ha tillsatt vegetabilisk olja, späd mashed potatis med några fler skedar vatten, varefter du kan erbjuda maträtten till barnet.

Råbete
Bietpuré eller soppa är bra för att mata barn upp till ett år

Bietpuré kan sättas till ris eller bovete gröt, äpple, potatis, squash eller köttpuré. Samtidigt kom ihåg att spädbarn ska erbjudas endast nyberedd rödbetorpuré, eftersom uppvärmningen förvärrar både kvalitet och sammansättning av produkten.

Kan jag ge råttor och hur man gör färsk juice?

Juice, som erhålls från råttor, kan börja ges samtidigt med införandet av kokta grönsaker i smultronens kost. Samtidigt bör en sådan juice spädas med vatten eller kompletteras med andra juicer, eftersom det inte bara har en smak som inte är så trevlig för barnet, men också förmågan att irritera matsmältningsorganens slemhinnor. Många läkare råder att skjuta upp bekantskap med saft av råttor till ett år.

Den totala volymen av de erbjudna rödbettsmulorna får inte överstiga 1/3 av volymen av hela drycken. Denna saft ska inte ges för magbesvär, diarré, diabetes eller njursjukdom.

Applesöttsaft
Apple-betorjuice är mycket användbar

Observera att termiskt bearbetade betor ger fler fördelar för barnets kropp än råa. När en rotgrönsak bakas eller kokas, förloras några av dess vitaminer, men samtidigt förstöras nitrater, och spårämnen, pektin, fibrer och många andra fördelaktiga föreningar förblir. Råbetor kommer att ge mer vitaminer, men med dem kommer barnet också att få nitrater.

Receptet på äppelbetssaft från Gennady Malakhov, se programmet "Healing Cooking."

Förbrukningstakten

Börja med att introducera betor i kosten hos en 8-9 månad gammal bebis, denna rotskörd ges tillsammans med andra grönsaker i en mängd av högst 1/3 av massan av hela grönsaksskålen. Vid året är mängden rödbetor, som är tillåtet att ge barnet på en dag, 50 gram. Samtidigt är det tillräckligt att erbjuda denna grönsak till din baby bara en gång i veckan. Efter ett år till 7 års ålder ges betor i kvantiteter upp till 100 g per dag.

Hur man gör en sallad?

Från en ålder kan ett barn erbjudas sallader med rödbetor och lägger till denna grönsak, till exempel sädesslag. För denna sallad, ta en kokad och borstad rödbetor, samt flera pommes frites. Skaka betorna och hugga de förtorkade torkade plommonerna. Blanda ingredienserna, säsong sallad med gräddfil.

Pommes frites i en sådan sallad kan ersättas med ett äpple eller morot. Om barnet normalt uppfattar råbetor kan en sallad göras av den.

Receptet på utsökt betesallad ser ut i överföringen av Dr Komarovsky.

Andra användbara recept

Barn under året kan laga stews från rödbetor, borsch, soppa och andra rätter. Många barn gillar pannkakor och köttbullar från denna grönsak.

Bete patties

Koka betorna i skalen, skäll sedan, hoppa över 200 gram grönsak genom köttkvarn och salt lite. Tillsätt 15 g smör och 2 teskedar av semolina till rödbetor. Koka massan lite under omrörning tills den förtorkar, låt den svalna. Framkallad från massan av koteletter, rulla i brödsmulor och stek tills kokt. Servera denna maträtt är bäst med gräddfil.

Bete patties
Beet cutlets diversifiera din kost

Biet stuvad i gräddfil

Skala och tärning 300 g rödbetor och 30 g morötter. Fyll grönsakerna med vatten (lite mängd), tillsätt en matsked vegetabilisk olja, vänta tills vattnet kokar, minska värmen och stäng kakan med lock. Rör grytor med morötter regelbundet i en sluten behållare i ungefär en timme. Lägg sedan till grönsakerna 2 msk gräddfil, lite salt och socker, blanda och fortsätt att simma i ungefär tio minuter.

Tips för att välja

Idealt sett borde barnet laga betorna som du växte upp på trädgården själv, men många föräldrar har inte tillfälle, så du borde känna till reglerna för att välja betor i affären och på marknaden:

 • Ta inte stora rötter för barnet, eftersom de innehåller mer skadliga föreningar än små och medelstora rötter.
 • Köpa endast babysöt, som har en uttalad burgunderhake.
 • En grönsak bör ha en oval eller rundad form, då har du röd betor framför dig.
 • Rotens skinn måste vara tät, utan synliga skador och rotor.
 • Välj endast platta och fasta betor, och köp av mjukade grönsaker ska överges.
Råbetor
När du väljer betor, styras av utseende och storlek.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa