Lure courgette: vad ska man tänka på och hur man lagar mat?

Innehållet

Denna opretentiösa grönsak, som kucchini, är mycket vanlig och vi älskar i vårt land. Därför bestämmer varje moder av barnet sig för att köpa denna grönsak för första utfodring under utseendet på unga gröna zucchinihyllor. Vad är bra courgettin som en komplementär mat för ett litet barn och hur man lagar det ordentligt för småbarnet?

godsaker

 • Som en av de minst allergiframkallande livsmedel rekommenderas kucchini vanligtvis för barnets första bekantskap med grönsaker.
 • Kucchini har mycket pektin, vilket bidrar till att förbättra matsmältningen, så squashrätter bör ingå i menyn med barn med förstoppning.
 • Eftersom denna grönsak är lågt kalori, rekommenderas det att ge till överviktiga barn.
 • Zucchini kan kallas en universell produkt. På grund av sin neutrala smak och snabbberedning läggs en sådan grönsak till olika kategorier av rätter - från soppor innan du bakar.
 • Kolhydraterna som utgör zucchini smälter lätt och orsakar inte plötsliga hopp i glukos, så rätter från sådana grönsaker är tillåtna för diabetes.
 • Kucchini kan vara en källa till vitaminerna B, E, PP, H, A, C, kalium, fosfor, kalcium, järn och magnesium för din baby. Även om deras innehåll inte är lika hög som i andra grönsaker, men tack vare den minsta värmebehandlingen av en ung courgette, är näringsämnena praktiskt taget inte förstörda.
 • Andelen mineraler som natrium och kalium i denna grönsakskultur är optimal, vilket är viktigt för hjärtfrekvens, nervsystemet och mättnad i hjärnan med syre.
 • De har en lugnande effekt på zucchini, så rätter med det rekommenderas för lustiga och lättillgängliga barn.
 • Texturen av squashpuré är öm, så den här maten irriterar inte barnets himmel.
Squashes för baby
Zucchini är mycket användbara och är bra för den första måltiden

cons

 • Grönsaker bör inte förbrukas vid akuta sjukdomar i matsmältningssystemet.
 • Har zucchini noteras uttalad diuretikum effekt, därför kan närvaron av njursjukdom vara ett hinder för dess användning.
 • Courgetta rekommenderas inte för pollinos, eftersom det kan orsaka överallergi om barnet har en reaktion på gräs pollen.

Från vilken ålder kan jag ge?

På barnmenyn visas kucchini en av de första när ett barn kommer att introduceras till grönsaker. Vanligtvis är bekantskap med squash lokke på 6 månader, även om barn-artificials kan introduceras för att squash även lite tidigare. Även den tidigare introduktionen av denna grönsak i barnmenyn är möjlig efter rekommendation av en läkare, till exempel för långvarig förstoppning.

Gå in i kosten

För första gången ges en halv tesked courgettepuré på morgonen. Du kan blanda denna puré med bröstmjölk. Om barnet har överfört en sådan del väl, så kan nästa dag fördubblas. Så gradvis anpassas antalet squashtillskott till 50-60 g vid 6 månader, ca 70 g vid sju till åtta månader och cirka 100 g för äldre ålder.

Om efter barnets första sked, barnet har byte av stol eller utslag, avbryts produkten och försök att ge den igen efter en eller två veckor.

Sätter squash i kosten
Du kan börja mata med någon courgette, i avsaknad av negativa reaktioner kan du lägga till andra grönsaker till puré
Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

Matlagningsmetoder

De första rätterna från zucchini till spädbarn kommer naturligtvis att vara potatismos. Det är bäst att förbereda unga zucchini för barn, men om du bara har en mogen frukt, ska den ta bort den täta huden och kärnan med fröna. Också, moget courgetta före matlagning rekommenderas att suga i 3-4 timmar.

Från 9-10 månader kan kucchini inte längre krossas, vilket stimulerar krummen att tugga. Grönsaker erbjuds i form av små bitar efter kokning eller stewing, och läggs också till grönsaker grytor och soppor. Barn äldre än ett år kan göra pannkakor, grytor och andra rätter från kucchini, men matlagningsmetoden ska fortfarande kokas och baka.

Hur mycket att laga mat?

Om zucchini är ung, kommer de att vara klara på bara tre till fem minuter, och ca 20 minuter bör tilldelas för kokning av en mogen zucchini. I en dubbelkedja är behandlingstiden för kucchini vanligen 15-20 minuter.

Hur man gör potatismos?

Sätt kucchini i små kuber i varmt vatten så att det bara täcker lite grönsak eller i en dubbelkedja. Så du sparar maximalt vitaminer. Frukten kokad till beredskap (kontrollera mjukheten med en gaffel) och en liten buljong är antingen piskad med en bländare eller fladdad med en sigta.

När ett barn används till potatismos, inklusive bara courgetter, kan skålen ändras genom att lägga till andra grönsaker (potatis, morötter), äpplen och spannmål (bovete eller ris). Du kan också lägga till smör till zucchini gräddig, och olika typer av grönsaker), äggula och mjölk.

Mashed zucchini i en dubbel panna
Courgetta, kokta i en dubbelkedja, behåll maximal näringsämnen

Hur fryser man på vintern?

För att behaga barnet med användbara zucchini-rätter på vintern kan hackad grönsak utan skal sitta i frysen. I det här fallet, kom ihåg att tina sådana zucchini före matlagning är inte nödvändigt.

Tips för att välja

Helst bör disken till de små kokas från en courgetta som odlas i sin trädgård, men om moderen endast har tillgång till marknaden och förvarar grönsaker, bör valet ges tillräcklig uppmärksamhet. För att köpa ketchup för barnmat behöver du bara högkvalitativa och färska.

Den optimala vikten av kucchini är 100-200 g och längden är 12-20 cm. Fruktens hud ska vara tunn och känslig. På dess yta borde det inte vara någon skada och rotting.

Förvara zucchinen för barnet i kylskåpet i högst en vecka, och du bör inte tvätta frukten innan du lägger den i kylskåpet.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa