Vid vilken ålder kan du ge aprikoser till ett barn?

Innehållet

Vi älskar frukter för deras trevliga smak och hälsosam vitamin-mineralkomposition, så det är inte förvånande att mammor vill införa frukt till sina barn från en mycket ung ålder. En av de mest älskade barnens slags frukt kan kallas aprikoser. För att bekanta barnet med dem korrekt bör du först lära dig om deras fördelar och vissa funktioner i användningen.

Fördelarna

 • Rik på karoten, tiamin, vitamin PP, magnesium, kalium, fosfor, jod och järn.
 • En positiv effekt på myokardets och hjärnans arbete.
 • Det har en positiv effekt på tillståndet av syn, ben, hår, tänder och naglar.
 • Anemi kan förebyggas och hemoglobinnivån kan ökas.
 • Frukt är bra för matsmältning, eftersom det hjälper till att eliminera dysbios och uppblåsthet. Det verkar som ett mildt laxerande medel.
 • På grund av närvaron av pektin hjälper aprikoser att ta bort skadliga och giftiga ämnen från barnets kropp.

Du kommer att lära dig mer om fördelarna genom att titta på "Live Healthy" -programmet.

cons

 • En allergisk reaktion kan uppstå.
 • Frukt kan behandlas med kemiska föreningar som har en skadlig effekt på den växande barnens organism.
 • Om du äter dem på tom mage är matsmältningsstörningar möjliga.
 • På grund av deras höga sockerhalt kan de inte konsumeras vid diabetes.
Innan du erbjuder crumbs aprikoser, se till att frukten är fräsch för att undvika matsmältningsbesvär.

Från hur många månader kan du lägga in foder?

Åldern för introduktionen av aprikoser i barnets kost beror på vilken typ av utfodring. Bebisar som ammar, denna frukt introduceras på 6-7 månader efter mötet med äpplen, päron och en banan. Bröstfödda barn börjar ge det en månad eller två senare.

Frisk aprikos erbjuds barn inte tidigare än 9-10 månader.

Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

I vilken form att ge?

Vanligtvis börjar deras introduktion till barnmenyn med potatismos.

Många mammor väljer färdiga mashed aprikosmatar för att börja, men om man vill laga en liten maträtt med egna händer, bör man köpa mogna aprikoser och koka dem inom 10 minuter. Därefter skalas frön och skalas, massan males i en mixer och vid behov tillsättes vätska till puréen (mjölk, blandning eller vatten) för önskad konsistens.

Hur kan jag spara på vintern?

Det bästa sättet att förbereda aprikoser för vintern, som används för att förbereda babypuré, fryser. I frysen kommer inte halvorna av frukten att förlora sina fördelaktiga egenskaper.

Du kan också laga dem läckra sylt.

Aprikosjuice kan ges till barn äldre än två år.

Tips för att välja

När du köper aprikoser för barnmat, välj mogna frukter av medelstorlek med en trevlig lukt. Neka att köpa frukt med bucklor, ruttna områden eller skador.

När du väljer aprikoser för barnmat, välj mogna frukter med en intakt yta.

Vad händer om ett barn sväljer ett ben?

Aprikosstenar är farliga på grund av sin ganska stora storlek och skarpa kanter, men panik i fallet när en baby av misstag sluger en av dem är inte nödvändig om barnet inte har några sådana symptom:

 • Upprepad kräkningar.
 • Allvarlig illamående.
 • Buksmärtor
 • Blod i avföring.

Om barnets välbefinnande inte har förändrats, se bara smulorna och hans stol för att försäkra dig om att benen går säkert ut på ett naturligt sätt. Om några varningsskyltar uppträder, kontakta omgående läkare.

Vad ska du göra om du är allergisk?

Aprikoser anses vara en allergiframkallande frukt, så barn som försöker masha dem för första gången kan uppleva utslag, illamående, diarré, hudrödhet och andra tecken på intolerans. Det finns också en kumulativ reaktion när allergi inträffar efter några dagar potatismos när produkten ges dagligen med en ökning av portionerna.

Vid eventuella negativa reaktioner på abrikosfoder, avbryts en ny produkt omedelbart och försökas endast införas i kosten efter flera månader. Om allergin är allvarlig bör du konsultera en läkare för val av ett lämpligt antihistaminläkemedel.

För information om varför börsfrukt inte ätas på morgonen och vad man bör tänka på när man väljer, titta i programmet "Quality Department".

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa