Hur många månader kan du ge en baby en banan?

Innehållet

När det är dags att införa frukt i barnets diet, orsakar bananer mammas frågor och oro på grund av deras utländska ursprung. Är det möjligt att ge sina barn och i vilken ålder är det bäst att göra?

Bananer för barn
Nästan alla barn som bananer

godsaker

 • De har en trevlig mjuk konsistens och söt smak, tack vare vilken produkten är populär bland de flesta barn.
 • Det kan slicka och suga. Tugga det är väldigt enkelt.
 • Denna frukt är rik på mikro- och makroelement som är viktiga för bildandet av hjärnan, bensystemet, blodet och andra organ av barnet. Bland dem är järn, kalium, fluor och många andra.
 • Tjugo procent av kompositionen representeras av kolhydrater, som snabbt splittras och absorberas väl i barnens kropp.
 • Denna frukt innehåller många vitaminer från grupp B, och också askorbinsyra.
 • Han noterade egenskaperna för att förbättra humör och främja koncentration.
 • Denna frukt är bekväm att ta en promenad eller på vägen och ge barnet när han blir hungrig.
Ett barn äter en banan med stort nöje
Bananer är mycket friska frukter, men de bör läggas till kosten med försiktighet.

cons

 • Kan orsaka problem med matsmältningen, om du ansluter dem till barns kost för tidigt och i stora mängder.
 • Även om allergiska reaktioner på det är extremt sällsynta, men de händer fortfarande, så de första portionerna av en exotisk frukt bör vara små, och introduktionen av en banan i menyn ska utföras noggrant och långsamt.
 • De kallas ganska högkalorifrukter, så i kost av barn som tenderar att få övervikt är de bäst begränsade.

Eventuella biverkningar

När den introduceras i menyn på ett barn i en mycket tidig ålder, kan en sådan frukt orsaka störningar i matsmältningssystemet. De uppenbaras i baby diarré, böjning, buk distans, kräkningar och andra obehagliga symptom.

Eftersom banan är olika fixeringsegenskaper, barn utsatta för förstoppning, bör denna frukt i stora mängder inte ges.

Från vilken ålder är det bättre att ge?

Den exakta åldern som bananer rekommenderas att börja använda för att mata barn är inte. Ändå är den optimala tiden för fruktfoder 8-9 månaders ålder, oavsett vilken typ av utfodring som helst. Det finns mödrar som ger sina barn en månad, men de tar mycket risker: experter rekommenderar kategoriskt inte att mata en baby under sex månader med en banan.

Lure banan
Bananer bör inte införas i barns kost under 6 månader

Gå in i kosten

För de första proverna rekommenderas det att använda bananer i form av potatismos i en sked. Även om barnet verkligen tyckte om det, borde du inte rusa för att öka dosen. Se till att det inte finns hudutslag, och stolen har inte förändrats, nästa gång det kan ges mer.

Om barnets tillstånd har förändrats ska kännedom om produkten skjutas upp under en tid (till exempel i en månad). Vid året kan ett barn äta en halv banan dagligen, och det är inte längre nödvändigt att mala det. Du kan ge en hel frukt till ett barn på 1,5 år.

Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

I vilken form kan jag ge?

Även om du kan se färdig mashed banan på hyllorna är det lätt att göra det själv. Den skalade banan skärs i bitar och behandlas med ånga (använd ångbad), varefter det piskas i en mixer eller helt enkelt knådas med en gaffel. Du kan använda potatismos med potatismos. Vidare är det för de första proven i den kokta puréen värt att lägga till en liten mammas mjölk eller en blandning som barnet äter.

Bananpuré
Mash dig själv genom att välja bananer av högsta kvalitet.

Den första bekännelsen kan också göras med "pressad" frukt. Vik en bit banan i en ren gasbindning och skruva loss den så att puréen sticker ut genom hålen. Ge det några droppar, gradvis öka mängden.

Banan, som andra frukter, kan säkert läggas till barnet i gröt. Även mashed det kan varieras genom att lägga krossad bakverk eller blandning med någon jäst mjölkprodukt.

Hur man väljer?

För barnmenyn måste bananer välja mogen. Frukten måste ha en ljusgul färg. Om du köper en grönaktig frukt kan det orsaka matsmältningsbesvär hos barnet. Har köpt en sådan orörd frukt, låt den ligga hemma några dagar innan man får en gul färg.

Köp inte heller bananer med svarta prickar för barn, eftersom det här är ett tecken på övergripande frukt. Det är av honom att allergiernas utseende är möjlig.

Om du väljer konserverad bananpuré, var uppmärksam på utseendet på förpackningen samt hållbarhet.

Banan av hög kvalitet för utfodring
Banan av hög kvalitet är lätt att känna igen genom sitt utseende.

Användbara tips

 • De bör inte ges som de första kompletterande livsmedel, eftersom dess sötma och delikata smak kan få barnet att inte äta någon annan mat, såsom gröt eller grönsakspuré.
 • För den första bekanta bör du inte köpa frukt på marknaden. Under de första åren är det bättre att ge barnfrukterna som testas och certifieras, så det är bättre att ta dem i butiken.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa