Vid vilken ålder kan ett barn ges en persimmon?

Innehållet

Söta och doftande persimmonfrukter är populära hos många vuxna, men kan de ges till små barn? För att inte skada barnets hälsa bör föräldrarna lära sig mer om funktionerna i denna frukt, den optimala åldern för introduktion till barnets diet och andra viktiga nyanser innan de ger henne en smula.

Fördelarna

 • Persimmon är en källa till kolhydrater, organiska syror, naturfiber, tanniner och många andra användbara föreningar.
 • Denna frukt kommer att fylla på kosten med mineraler och vitaminer på vintern.
 • Dess användning har en positiv effekt på sköldkörtelns arbete, tillståndet i kärlväggarna, njurarbetet och barnets immunitet.
 • På grund av det höga innehållet av vitamin A i form av beta-karoten är det viktigt för tillväxtprocesserna i barnens kropp och att upprätthålla god syn.
 • Den innehåller mycket järn, kalium, jod, magnesium, kalcium, mangan och andra element.
 • Denna frukt är rik på vitamin C och rutin, så dricks påverkar kärl, immunförsvar och blodtillstånd.
 • Närvaron av naturliga sockerarter i kompositionen gör den användbar för hjärnaktivitet och prestanda.
 • Frukten har en fixativ effekt, så det hjälper till att bli av med diarré.
En persimmonfrukt innehåller mycket jod, vilket spelar en avgörande roll i processen med blodbildning.

cons

 • På grund av dess sammandragande egenskaper kan de, om de införs för tidigt i spädbarnsdiet, orsaka tarmobstruktion.
 • Överdriven konsumtion leder till förstoppning, särskilt om frukterna inte är mogna (de är rika på tannin). Denna egenskap förorsakar ett förbud mot användning av persimmon i fallet när barnet har en tendens till förstoppning.
 • Det hör till en ganska stark allergener, så reaktionen på dess införande i barnens kost är ganska vanligt. Detta är anledningen att bekanta barnet med frukten gradvis och erbjuda först en liten bit frukt på morgonen.
 • På grund av den stora mängden lättfördelbara kolhydrater är det kontraindicerat i diabetes.
 • Samtidig användning av persimmon och mjölk orsakar diarré.

Du kommer att lära dig mer om fördelarna och skadorna på denna frukt från "Live Healthy" -programmet.

Från hur många månader kan du lägga in foder?

Det rekommenderas inte att ge persimmon till barn under det första levnadsåret.

De flesta experter rekommenderar att en sådan frukt ingår i kosten hos barn som inte är yngre än tre år, då matsmältningssystemet är moget nog för normal matsmältning.

Vissa föräldrar riskerar att behandla henne med ett sött kött av ett barn på 1-2 år, men varje mamma bör förstå att beslutet att ge persimmon till ett barn under 3 år kan sluta med problem med matsmältningskanalen. Om din baby redan har mag-tarmkanalpatologi är det inte värt att ge honom frukt fram till fem års ålder.

Behandla inte persimmon till ett barn under tre år för att undvika problem med hans matsmältning.
Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

I vilken form att ge?

Oftast ges persimmon ett barnfärskt, skär frukten i skivor och skalar det från skalen. Även från denna frukt kan du laga gelé, fruktsallader och olika desserter. Det kan vara en fyllning för pannkakor, sötgrytor eller pajer.

Ofta erbjuds barn och torkas persimmon.Även om det minskar innehållet av vitaminer under torkning, har den framställda produkten på detta sätt en lägre sammandragande effekt.

Torkad persimmon - god mat för barnen!

Tips för att välja

För barnmat köpa bara mogen frukt. De borde vara likformiga och det borde inte skada, ruttna områden eller mörka fläckar på ytan. Köp inte för mjuk frukt eller frukt med torkad hud. Innan du får det förvärvade persimmonet till ett barn, måste det tvättas noggrant och rengöras.

Vad ska du göra om du är allergisk?

På grund av närvaron i sammansättningen av en ganska stor mängd beta-karoten, vilket ger en ljus orange färg på frukten, är sådana frukter ofta orsaken till en allergisk reaktion. Redan efter ett eller två portioner av ett barn kan ett utslag, rodnad, rinnande näsa, svullnad i ansiktet, hosta eller något annat symptom på allergi uppträda.

I en sådan situation stoppas introduktionen av persimmon i barnets diet och de vänder sig till en läkare så att han rekommenderar ett antihistaminpreparat som är lämpligt för ålder.

Med uttalade symptom på allergi är det viktigt att konsultera en läkare så snart som möjligt.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa