Vid vilken ålder kan jag ge mandariner till ett barn?

Innehållet

Sådana söta och aromatiska citrusfrukter som mandariner är älskade av många barn och vuxna. De är förknippade med semestern och är inte bara läckra, men också mycket användbara på vintern. Vid vilken ålder kan du för första gången ge ett mandarin till ett barn, hur kan en sådan frukt vara farlig och hur man väljer de bästa mandarinerna för ditt barn?

Mandariner i en vas
Mandariner - ett förråd av näringsämnen och ett verkligt antidepressivt medel

Fördelarna

 • Mandarin är en källa till mineraler och en mängd vitaminer, bland vilka är särskilt höga i vitamin C, kalium, vitamin D, fosfor, vitaminer i grupp B, kalcium och vitamin A.
 • På grund av innehållet i värdefulla eteriska oljor förbättrar sådana frukter humör, ger energi till spel och kunskaper i världen, och förbättrar också minnet.
 • Högt vatteninnehåll gör mandarinfrukt, vilket märkligt släcker törst.
 • Användningen av mandariner har en positiv effekt på metaboliska processer, tarmfunktion och glukosnivå.
 • Tangerinsaften har fytoncidal verkan, så det rekommenderas för andnings- och virussjukdomar, liksom under återhämtningsperioden efter infektioner.
 • Eftersom kaloriinnehållet i mandarinfrukterna är lågt, tillhör frukten till kosten och råder barn med överflödig kroppsvikt.
 • Frukt innehåller en tillräckligt stor mängd fiber och har därför en positiv effekt på matsmältningsfunktionen.
Baby och Tangeriner
Denna frukt är älskad av barn för sin smak och ljusa färg.

skada

 • Som andra typer av citrus tillhör mandarin de mycket allergifria produkterna.
 • På grund av hög sockerhalt bör mandarinfrukter inte ges till barn med diabetes.
 • Användningen av sådan citrus bör mätas strikt i sjukdomar i magen, när surheten ökas, eftersom den innehåller organiska syror.

Kontra

Mandarin ska inte behandla ett barn med:

 • Gastrit eller magsårssjukdom.
 • Diabetes.
 • Citrusintolerans.
 • Hepatit.
 • Nefrit.
 • Kolecystit.

Varför finns det allergi?

Utvecklingen av allergi mot frukten av mandarin är ofta förknippad med ärftlig predisposition. Om en av föräldrarna har intolerans mot denna typ av frukt, så finns det stor sannolikhet för att det förekommer i barnet.

Barnet äter tangeriner
Som alla citrusfrukter är mandariner en mycket allergiframkallande frukt.

Reaktionen på mandarin kan förekomma med en stor mängd citrus i barnmenyn. Dessutom kan kroppen reagera på citrusallergier i sjukdomar i matsmältningssystemet.

Reaktionen på frukten av mandarin kan orsakas och kemikalier som kan bearbetas dessa frukter för längre lagring.

Vad ser en mandarinallergi ut?

Den vanligaste reaktionen på användningen av mandarin är utseendet på ett utslag på ett barns hud. Huden kan bli röd och bli edematös, och börjar också klia. Allergier påverkar ofta ögonslimhinnan, då barnets ögonlock sväller, tårar börjar, ögonbollarna blir röda och kliar.

Att äta en frukt kan också orsaka nasal trafikstockning och förekomsten av en allergisk rinit. Symtom på en skada i andningssystemet som torr hosta, andningssvårigheter, laryngealt ödem och känsla av ont i halsen kan gå med. Matsmältningsorganet kan också reagera negativt på en mandarin - utseendet av buksmärta, illamående, diarré eller till och med kolit.

Allergi mot Mandarin
Allergi mot mandarin kan inte bara utgöra hudutslag

Kan jag ge ett ettårigt barn?

De flesta barnläkare rekommenderas att bekanta sig med crumb med mandariner efter 12 månader. Först, ge din baby lite juice av denna citrus, inte glömma att hälften späda den med vatten. Nästa karapuzu kan prova mandarin lobule. Om barnet svarade på det normalt ökas antalet lobuler gradvis till en eller två mandariner per dag.

Från vilken ålder är det bättre att uttrycka det i kompletterande livsmedel?

I avsaknad av benägenhet för allergier att gå in i barnens kost rekommenderas mandarin från 1 år. Om barnet hade fall av allergiska reaktioner på någon mat, bör kännedom om alla citrusfrukter, inklusive mandariner, skjutas upp till 3 års ålder.

Pojke med mandariner
Om ett barn har fall av allergier, för att gå in i kosten är mandarin endast 3 år
Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

I vilken form kan jag ge?

Mandarin förekommer oftast i barnets kost:

 1. I form av färsk juice. Färsk mandarin är skuren i två halvor och använder en citruspress eller helt enkelt kläm den fast med din hand, pressa frukten ur frukten. Sedan späds det med samma mängd renat vatten och erbjuds barnet.
 2. I form av färsk frukt. Mandariner skälls och delas in i lobules. De minsta barnen med lobules rekommenderas att ta bort vit hud för att göra det lättare att tugga köttet. Om det finns ben i frukten, måste de avlägsnas och kasseras.

Tips för att välja

 • Värdera fostrets vikt visuellt, och ta sedan mandarin i handen eller väga den. Om frukten är mogen kommer dess vikt att vara mindre än vad du tyckte vid första anblicken. Omogna frukter kommer att vara täta och tunga.
 • Fruktens hud måste vara komplett. Om mandarinerna har mörka fläckar, sprickor, ruttna områden, köpa dem i alla fall inte för barn.
 • Köp inte alltför mjuka frukter, eftersom insidan av sådana mandariner kan vara ruttna. Ta inte heller frukt med en stel eller trög hud, eftersom citrusfrukterna är överdrivna.
 • Välj mandariner för ett barn endast på platser där produkterna har all nödvändig dokumentation. Ta ett intresse på den plats där frukter odlas - ju varmare det är, desto sötare blir tangerinerna.
Tjej med mandariner
När du väljer tangeriner, utvärdera dem visuellt och kontrollera efter mjukhet.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa