Vid vilken ålder kan du ge en båge till ett barn?

Innehållet

Lök har länge ansetts vara en användbar produkt, men införandet av denna grönsak i barnmenyn väcker bekymmer och frågor bland föräldrarna. Så att han inte skadar barnets hälsa, bör mödrarna lära sig mer om värdet av en sådan vegetabilisk gröda för ett barns kropp, den optimala tiden för bekanta och några andra funktioner i användningen.

Fördelarna

 • Det verkar som en källa till vitaminerna B1, E, C, B3 och beta-karoten. Det finns många mineraler (kalcium, natrium, koppar, kobolt fosfor), eteriska oljor och fibrer.
 • På grund av innehållet av flavonoider kan den stärka kärlväggarna och förhindra tumörprocesser.
 • I råa lök märker de en egendom för att öka aptiten och stimulera utsöndringen av matsmältningssaft, liksom slem i bronkierna.
 • Användningen av produkten i dess råa form stimulerar metaboliska processer och normaliserar tarmarna.
 • Värmebehandlad lök irriterar inte mag-tarmkanalen, normaliserar avföring, har en positiv effekt på hjärtets arbete och blodsockernivån.
 • Tugga gröna lök har en positiv effekt på tänderna och munhålans tillstånd och förstör skadliga bakterier.
Små barn bör ges lök för första gången med försiktighet.

På fördelarna med gröna lök, se programmet "Live healthy."

cons

 • Färskt är en kryddig produkt som kan irritera matsmältningsorganens slemhinnor.
 • I sin råa form är det tufft nog, så det bör ges till barn som kan tugga en sådan produkt, eller försiktigt slipa det för ett barn.
 • I kokta lök finns det inga phytoncider och delvis förlorade vitaminer.
 • Gröna lök ska inte användas i sjukdomar i mag-tarmkanalen, njurarna och leveren.
 • Och lök och gröna lök ska inte tas med astma.
 • Friska lök kan orsaka allergisk reaktion, men som regel förbrukas de utan allergier.
Friska lök kan orsaka problem med barnets matsmältningsorgan.

Det är mer användbart: gröna lök eller glödlampa, se i programmet "Att leva friskt."

Från hur många månader kan du lägga in foder?

Bekantskap med löklök rekommenderas vid 7-8 månaders ålder när barnet försöker lägga till vegetabiliska kosttillskott. Detta är en värmebehandlad produkt.

Rålök, såväl som gröna lök, introduceras i barnmenyn efter 3 år i frånvaro av matsmältningssjukdomar.

Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

I vilken form att ge?

Barn yngre än ett år ger lök endast i kokt form, och lägger till sådana grönsaker för att masha andra grönsaker, som t ex zucchini, morötter, pumpor eller potatis.

Kokt lök innehåller inte lika många vitaminer som råa, men det bidrar inte till matsmältningsbesvär

Rålök för barn över 3 år läggs till sallader, första och andra kurser. Per dag kan det konsumeras i en mängd av högst en medellök, som är uppdelad i 2-4 måltider.

Läckra recept

 • Bakad. Löken smutsas med olivolja och bakas i 40 minuter i ugnen. Denna produkt har en mjuk och mycket trevlig smak.
 • Fyllda. Fyllningen för lökarna kan vara både vegetabilisk och kött, till exempel från malet kalkon. Tvättade och skalade från insidan av glödlamporna fyllda med fyllning och ångad eller bakad i ugnen. Stoppad lök kan ströas med ost.
 • Omelett.Oftast används sådana grönsaker gröna lök. Den är finhackad, hälld med ett slagen ägg med en liten mängd mjölk och bakat i ugnen eller stekt i en panna.
 • Sallader. Lök är ofta en ingrediens i en sallad av gurkor och tomater, kryddat med gräddfil. Även hackade lök kan läggas till sallader med kokta grönsaker - betor, morötter, potatis.
Till överraskning av många bakade lökar är en mycket god maträtt.

Tips för att välja

Röda och vita lök är mer lämpade för att mata barnet, eftersom det är mindre kryddigt och har en trevligare smak än gula sorter. Barn kan också laga purjolök, som inte har någon skarp smak eller irriterande lukt.

Välja lök, köp ett tätt huvud med torrt intakt skinka, utan gröna fjädrar och några mörka områden. Köpa gröna lök, var uppmärksam på produktens färskhet.

Användning i traditionell medicin

Rålök används ofta för att behandla hosta, blanda det med socker / honung och mjölk. Detta verktyg är tillåtet att använda hos barn äldre än 3 år efter måltiden. Det har en tonisk och immunostimulerande effekt, ökar utsöndringen av bronkirtlar och eliminerar torr hosta.

Lökjuice är känd som ett effektivt botemedel mot rinit och öronvärk, men sådan användning av denna grönsak i barndomen är strängt kontraindicerad på grund av den höga risken för slemhinnor.

För att eliminera en rinnande näsa eller använda den som ett sjukdomsprevention under en influensapidemi, är det acceptabelt att använda lök för inandning. För att göra detta skärs lökarna och läggs ut i det rum där det sjuka barnet bor. Effekten är bara från en ny grönsak, så den ändras varannan till tre timmar.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa