Kashi för första utfodring: från vilken ålder och hur man ger dem till barnet?

Innehållet

Gröt har en speciell plats i barns kost, så någon mamma borde veta vid vilken ålder som bör börja mata crumbgröt, vilka spannmål för dem att välja och hur man lagar maträtten från spannmål till barn.

godsaker

  • Kashki ger kolhydrater, vegetabiliska proteiner, vitaminer, fetter, kostfiber och mineraler. Alla dessa ämnen är viktiga för en växande barns kropp.
  • Med hjälp av gröt moderniserar mamma lätt barnens meny.
  • För barn med allergier, tarmsjukdomar, brist på enzymer och andra problem finns det mjölkfria spannmål.

I vissa färdiga gröt tillagd probiotika för barnets intestinala mikroflora prebiotika för att förbättra matsmältningen av produkten.

Gröt äter ett barn
Att komma in i flingor i kosten hjälper barnets kropp att utvecklas fullt ut

cons

I havregryn, liksom spannmål baserad på vete och bygg, finns glutenprotein, vilket många unga barn har svårt att smälta. Dessutom är sådana spannmål kontraindicerade vid celiaki.

Funktioner av olika spannmål

  • Risskål introduceras först i menyn på tots, benägen för allergier och störningar i stolen. Sådan gröt kommer att ge smulorna användbara kolhydrater.
  • Bokhete gröt Det kallas det bästa alternativet för barn som har blodbrist eller problem med viktökning, eftersom en sådan croup innehåller mycket järn och protein.
  • En speciell egenskap av majsgröt är hög i stärkelse såväl som järn. Eftersom sådana spannmål smälts sämre än ris och bovete, och även innehåller lite fosfor och kalcium, rekommenderas majsmassa för barn äldre än 9-10 månader.
  • havregrynsgröt Den har hög näringsvärde, hög proteinhalt, vegetabiliska fetter, magnesium och andra mineraler. Dess användning förbättrar peristaltiken, så det är indicerat för spädbarn med förstoppning.
  • i mannagryn Innehållet av mineraler och fibrer är mycket lågt, så det är sämre än andra typer av spannmål i näringsvärde. Dessutom, på grund av närvaron av rickets, är sådan gröt generellt inte rekommenderad för spädbarn under det första levnadsåret.
  • I hirs grillar perle korn och korn Det finns mycket fiber, B-vitaminer och proteiner.

Från vilken ålder är det bättre att ge?

Den första som ger din baby glutenfri spannmål. De rekommenderas att gå in i kosten för friska barn en månad efter införandet av vegetabiliska livsmedel, vanligtvis 7 månaders ålder. Du kan börja mata din barngröt tidigare om barnet har ett massunderskott.

Kashi där det finns gluten, ge till barn äldre än 8 månader, och om barnet har en tendens till matallergier, är kännedom om sådana typer gröt utsatt till ett år gammal. Korngröns gröt börjar ges till barn i åldern 1,5-2 år och korngröt - efter 3 år.

Baby gröt
Vissa spannmål kan inte vara ofarliga för barn, så innan du går in i kosten, läs rekommendationerna
Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

Yttrande E. Komarovsky

Den berömda läkaren anser den optimala åldern för införandet av gröt för barn på menyn på 7 månader. Han råder att introducera barnet med gröt efter att ha infört jästmjölksmat i kosten. Att ge gröt Komarovsky rekommenderar i den sista dagen matning, som utförs före sänggåendet.

Gå in i kosten

Liksom alla andra livsmedel som föder barn, börjar de ge gröt från en liten portion - en sked. Gradvis sätts volymen gröt i pjäsens meny till den ålder som ställts för honom - 100-200 g.

Först bör barnet vänja sig på monokomponentgröt, och sedan kan du erbjuda barnet och rätterna från flera flingor. Blandar några spannmål, berikar du den färdiga produkten med användbara ämnen. Du kan också lägga till olika typer av grönsaker och frukt till krukor. Olja i gröt tillsätts i en mängd av från 3 till 5 gram.

Baby äter gröt
När barnet är vant vid en gröt, erbjuda honom en annan eller blanda med den redan bekanta

I vilken form kan jag ge?

Gröt erbjöd smulor, kan vara mjölkfri och mjölkhalt. Dessutom kan de presenteras som en produkt av industriproduktion (porridges från lådor) eller tillverkas av mamma oberoende av spannmål.

För utspädning av den färdiga gröt för de första proverna med barnsammansättning eller bröstmjölk. Om den köpte gröt är mjölk behöver den bara tillsättas vatten enligt anvisningarna.

Recept för matlagning hemma

Upp till ett år är spannmål för spannmål grundad i mjöl, och barn som är äldre än ett år börjar att laga flytande spannmål från hela spannmål. De första mjölkporridorna rekommenderas att kokas på halvt utspädd mjölk, och om det tolereras väl, kan du efter några veckor börja grilla på helmjölk.

För att göra den första gröt till barnet, ta 5 gram mjöl (en tesked) och 100 ml vatten (du kan också använda vegetabilisk buljong). Mel av ris eller bovete bör vara nedsänkt i kallt vatten och från havregryn - i hett. Koka kontinuerligt, koka i ca 30 minuter. I den färdiga gröt kan du lägga till bröstmjölk eller barnets vanliga blandning i en mängd från 15 till 30 ml.

I nästa video talar doktor Komarovsky om huruvida det är värt att köpa färdigmatad babymat.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa