Från vilken ålder och vilken juice kan du ge till ett barn?

Innehållet

Juicer visas i barnmenyn under det första levnadsåret. Du bör dock inte börja mata med dem, eftersom dessa drycker har vissa nackdelar.

Kändisar med frukt och grönsaksjuice, enligt barnläkare, bör uppstå när barnet redan har smakat kokta grönsaker, mjölkfria spannmål och fruktpuréer. Först efter detta kan du erbjuda barnet naturlig juice, som antingen kan vara nypressad eller från barnmatstillverkare.

Fördelarna

På grund av regelbunden användning av juice:

 • kroppen får goda mineraler och vitaminer;
 • aptit förbättras
 • metaboliska processer normaliseras;
 • ökar motståndet mot förkylning;
 • förbättrar centrala nervsystemet
 • vatten-saltbalansen bibehålls, vilket är viktigt för berusning eller förgiftning;
 • tillståndet i tarmmikrofloran normaliseras;
 • minskar blodviskositeten, vilket krävs vid förhöjd kroppstemperatur;
 • stimulerar eliminering av överskott av salter, toxiner och andra skadliga ämnen;
 • kosten blir alltmer varierande.

  Vissa typer av juice har sina egna fördelaktiga egenskaper.

  • äpple speciellt rik på askorbinsyra, tiamin, vitamin E, pektin.
  • I päron mycket folsyra, vitaminer PP, B1 och C.
  • Persika och aprikos användbart för syn, tandkött, tänder och ben.
  • I granatäpple många vitaminer gr. In, polyfenoler, askorbinsyra, kalium, fosfor och kalcium.
  • tomat - En utmärkt källa till vitaminer C och A, lykopen, pektin och en mängd mineraler.
  • Från pumpa och morot juice barnet kommer att få betakaroten.
  • Från plommon - Vitaminer PP, B1, A, naturliga sockerarter och fibrer.

  skada

  När saften introducerades i barns kost mycket tidigt. Många barn har provat det på 3 månader eller till och med tidigare. Senare studerade de emellertid mer effekten av saft på de små barnen och upptäckte att en sådan produkt i en tidig ålder är mer skadlig än den ger påtagliga fördelar.

  En av komponenterna i saften är organiska syror. En gång i ett barns omogna tarm kan de prova gastrointestinala sjukdomar och allergiska reaktioner. Om barnet har en tendens till allergier, prova saft så snart som möjligt och i små mängder.

  På grund av syrornas irriterande effekt på matsmältningsorganets slemhinnor, även från en liten dos av en frisk dryck, finns det en starkt upprörd mage med kolik. En sådan reaktion, som bedöms av recensionerna, observeras ofta vid 4-6 månaders ålder och bekräftar att Karapuz mag-tarmkanalen ännu inte är klar för en ny produkt.

  Om ett barn har någon sjukdom i mag-tarmkanalen, är juicer inte inkluderade i dess meny alls.

  Från vilken ålder att ge?

  Beräkna ditt matningsdiagram
  Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

  Om barnets huvudmat är modermjölk Barnläkare rekommenderar att bekanta sig med juice vid 8 månaders ålder.

  Före detta kommer alla vitaminer och andra föreningar som är viktiga för barnets utveckling att erhållas från modermjölk, därför behöver man inte mata det med något vitamin.

  • Vid 8 månader är en portion juice för en bebis 10-30 ml.
  • Vid 9 månader ger barn 50 ml av denna dryck.
  • Från 10 månader - 60-110 ml.

  Om barnet blir matat anpassad blandning då kan juicer inkluderas i menyn lite tidigare - från 7 månader.

  Hur matar du in flödet?

  Den första juice som barnet ska försöka måste vara allergivänligt.

  De flesta läkare rekommenderar att du börjar med grön äppeljuice. Att ge det till en baby för första gången är nödvändigt i en liten mängd - bara några droppar.

  Efter att ha erbjudit barnen en drink på morgonen, måste moderen följa sitt beteende och hälsotillstånd.

  Om det inte förekommer hudutslag på huden har stolen inte förändrats, barnet är uppvakent och aktivt nästa gång du kan ge smulorna lite mer av samma juice. Om det finns några negativa förändringar från introduktionen av en ny produkt i menyn på barnet, kan det på något sätt avvisas.

  När barnet blir van vid en juice kan du erbjuda honom ett annat utseende, till exempel från päron eller morötter.

  Mellan introduktionen av två olika juicer ska passera minst 7 dagar. Känna till varje ny typ av dryck bör utföras på samma sätt som införandet av den allra första juiceen - först några droppar och öka sedan serveringen varje dag.

  Efter äppeljuice introduceras vanligtvis päron, persika och aprikosjuicer. Vidare införs drycker från körsbär, plommon, bananer, vinbär gradvis i kosten.

  från grönsaksjuicer Första smulor erbjuder morot och pumpa.

  Med introduktionen rödbeta juice skynda inte, eftersom det har en laxerande effekt. Färskbitar kan ges till barn som är äldre än 8 månader endast med förstoppning, efter samråd med en läkare.

  Med introduktionen av kosten granatäpple juice var försiktig. Trots dess fördelar, en rik komposition och fördelaktig effekt på blodbildning, rekommenderas det att dricka det endast till barn från 1 år. Dessutom måste drycken spädas (först i ett förhållande av 1: 4, och sedan spädas och mindre).

  Två-komponent juiceblandningar erbjuda barn inte tidigare än 9 månader och bara från de drycker som redan testats separat. Den mest populära kombinationen av äpple med andra frukter (persika, banan, plommon) eller grönsaker (pumpa, morötter).

  användning citrusfrukter eller någon exotisk frukt Det är förbjudet i ett år, och äldre barn bör ges dem med stor försiktighet. Om barnet är benäget för allergier rekommenderas det att vänta till 12 månaders ålder och med några drycker från röda bär, och även från tomater.

  Köp eller pressa hemma?

  Sortimentet av juice för barnen är idag ganska brett. Sådana drycker erbjuds av olika tillverkare av babymat och noterar på förpackningen den ålder då de kan ges till barn.

  I sådana juicer finns inga skadliga tillsatser, och råvarorna för deras tillverkning kontrolleras allvarligt för att förhindra att salter av tungmetaller, nitrater eller pesticider kommer in i barnens organism. Utsläppen av sådana produkter sker på specialutrustning, som endast används för tillverkning av barnmat.

  Lagen förbjuder tillägg av smaker, färger eller konserveringsmedel för dessa drycker. Så du kan inte oroa dig och erbjuda dem djärvt till barnet, kontrollera innan du öppnar utgångsdatum och förpackningsintegritet.

  Huvudfördelarna med saft från fabriken är möjligheten till långtidsförvaring (om förpackningen ännu inte har öppnats) och beredskap för användning. De behöver inte spädas med vatten, men kan ges till barnet direkt från en flaska eller låda.

  Om mamma bestämde sig för att förbereda saften för barnet själv, måste det spädas ut med vatten. Barnläkare rekommenderar ett förhållande på 1: 1.

  För färskpressad hushållssaft, är det nödvändigt att välja mogna och saftiga frukter utan skador och spår av rot. Efter att ha tvättat dem och avlägsnat skalet gnids frukterna på ett fint rivjärn och den resulterande massan pressas med gas eller en sikt. Denna förberedelsemetod är efterfrågan när barnet bara börjar smaka på saften och de ges i små kvantiteter.

  Äldre barn kan förbereda en drink med en juicepress, liksom för andra familjemedlemmar.

  Yttrande från Dr Komarovsky

  Den kända barnläkaren, som de flesta andra barnläkare, rekommenderar inte att man ger juice till barn yngre än 6 månader. Han anser inte att denna dryck är en särskilt viktig och användbar produkt. Tvärtom, enligt Komarovsky, fruktpuré mycket fler fördelar. En av dem hjälper till att smälta barn, i synnerhet med en tendens till förstoppning.

  När det gäller typen av saft för det första provet, rekommenderar den populära läkaren inte att välja någon form av exotisk. Det bästa alternativet, enligt Komarovsky, är äppeljuice.

  Det är att föredra att ge barnet en egen tillverkning och i små kvantiteter. Då kommer mamma vara säker på att det inte finns några tillsatser eller konserveringsmedel i drycken.

  Användbara tips

  • Du bör inte ge juice från en flaska, för att inte provocera utvecklingen av de så kallade "flask" kariesna. Spädbarn ska dricka denna drink från icke-spillande koppar eller vanliga koppar och glasögon.
  • Så att saftprimeren inte påverkar barnets aptit, inte erbjuda det som mellanmål eller efter en måltid. Låt barnet dricka det efter att ha ätit huvudmaten, vilket är för honom den viktigaste källan till kalorier och näringsämnen.
  • Läs noggrant etiketterna på flaskor och lådor med saft fabriksgjord. Välj för barn 100% drycker utan tillsatt vitsocker och fruktos.
  • Var uppmärksam på den dagliga del som ett barn förbrukar: det ska inte överstiga 120 ml för barn under ett år och 200 ml för äldre barn. Om ett barn ständigt frågar och dricker mycket juice, erbjuder han oftare vatten för att släcka sin törst och även späda fruktjuicer med vatten. Kom ihåg att en sådan dryck är en källa till extra kalorier, så begränsa det i kosten hos barn som snabbt blir viktiga.
  Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

  graviditet

  utveckling

  hälsa