Vid vilken ålder kan du ge barnet ryazhenka?

Innehållet

Alla mödrar har hört talas om fördelarna med kefir och yoghurt för barn och vuxna. Mängden mejeriprodukter i butiken innehåller emellertid mycket fler föremål. Och när krummen redan träffat kefir är föräldrarna intresserade av huruvida det är möjligt att diversifiera barnens diet med liknande produkter, till exempel ryazhenka. För att kunna svara måste du ta reda på huruvida en sådan dryck är tillåten i barnens meny vid 1 års ålder, hur är fördelarna och skadorna för barnets kropp och hur man matar in den korrekt i maten.

godsaker

Ryazhenka är en naturlig produkt från vilken barnet får många fördelar:

 • Denna mjölkdryck ger barnet proteiner, friska kolhydrater och fetter. Sådana näringsämnen absorberas väl i barnets kropp och säkerställer tillväxten.
 • Äter det, kommer barnet att få C-vitamin, vitaminer från grupp B, vitamin A, och också mycket kalcium, magnesium, kalium och andra mineraler.
 • På grund av långvarig värmebehandling finns det inga skadliga bakterier i denna produkt.
 • Mjölksyra från den har en fördelaktig effekt på njurarnas och mag-tarmkanalens funktioner.
 • Dess användning har en positiv effekt på intestinal peristaltis, kroppens motståndskraft mot infektioner och benstyrka.
 • Den trevliga smaken av en sådan surt mjölkdryck kommer att diversifiera barnmenyn. Han gillar ofta barn och låter dig inkludera mejeriprodukter i kosten hos barn som inte gillar kefir.
 • Det kan inkluderas i menyn på ett barn med laktasbrist.

På grund av dess näringsvärde och ganska högt kaloriinnehåll (jämfört med andra fermenterade mjölkdrycker) hjälper ryazhenka att snabbt tillfredsställa hunger, därför är det ett bra mellanmål alternativ.

Ryazhenka innehåller inte bara många vitaminer och mineraler, utan också ett komplett utbud av näringsämnen

brister

 • I vissa fall allergier.
 • En expired produkt kan orsaka infektion.
 • Överdriven användning vid ett års ålder har stor belastning på njurarna.

Du kommer att lära dig mer om egenskaperna genom att titta på "Live Healthy" -programmet.

Från hur många månader att ge barn

Många barnläkare får gå in i ryazhenka i spädbarnsdiet från 8 månader, tillsammans med andra jästa mjölkprodukter.

I åldern 8-12 månader ska delen av ryazhenka vara upp till 50 ml per dag. Från år till år kan ett barn ges 100 ml per dag och vid 2 år kan delen ökas till 200-250 ml.

För barn i det första året är det att föredra att laga ryazhenka oberoende av barnmjölk och speciell startkultur, till exempel Lactofarm, SvoyYoghurt, Yoghurt eller Vivo. Så mamma kan vara säker på produktens säkerhet. Barn äldre än ett år kan erbjuda vuxen ryazhenka, förutsatt att produkten är fräsch och från en pålitlig tillverkare.

Ryazhenka kan ingå i barnens kost från 8 månader och observera dosen efter barnets ålder
Sourdough tillåter dig att laga naturliga och säkra ryazhenku för barn
Beräkna ditt matningsdiagram
Ange födelsedatum för barnet och matningsmetoden

Yttrande Komarovsky

En populär läkare behandlar sura mjölkdrycker positivt och det är med dem som han rekommenderar att börja locka barn. Den första av dessa produkter rekommenderar Komarovsky att inkludera kefir i kost av spädbarn äldre än 6 månader. Därefter kan du bekanta dig med Ryazhenka.

Samtidigt rekommenderar en välkänd barnläkare att man dricker mejeriprodukter 1 gång om dagen till 3 års ålder för att inte prova en överdriven belastning på barnets utskiljnings- och matsmältningssystem under sina första år av livet. Att dricka ryazhenka eller kefir Komarovsky råder i den andra utfodringen.

Barnläkare rekommenderar att man inte ger mejeriprodukter mer än en gång om dagen till barn under 3 år

Hur man lägger in ett lock

Första gången, begränsa dig till en tesked ryazhenka, ge det till ditt barn på morgonen. Titta på barnet, se till att denna produkt inte orsakar matsmältningsbesvär eller allergier. Om allt är i ordning, kan delen gradvis ökas.

Hur man väljer

 • När du köper en jäst mjölkdryck, som är avsedd för barn, var noga med att titta på dess utgångsdatum. En kvalitetsprodukt utan konserveringsmedel ska förvaras inte längre än 5-7 dagar.
 • Det är att föredra att ta en produkt i glasbehållare för barnmat, så att du kan kontrollera färg och enhetlighet hos produkten direkt i butiken. Köp en krämfärgad drink med enhetlig konsistens.
 • Var noga med att lukta ryazhenka efter att du har öppnat paketet, och prova det innan du ger det till barnet. Om det luktar obehagligt eller dess smak varnar dig, kan du inte ge sådana produkter till barn.

Vad man ska ge

Ryazhenka kan kallas en självförsörjande produkt, eftersom den tack vare sin ovanliga karamell smak kan användas som en separat maträtt. Det är inte nödvändigt att lägga till socker eller frukt för att ändra smak av produkten (så att barnet gillar det). Ändå kan du göra frukt och bärcocktails från ryazhenka. Sådana drycker kommer att ge en variation till barnets meny, kommer att glädjas med smak och kommer att ge många fördelar för kroppen.

För mer information om mejeriprodukternas roll i barnens näring, se överföringen av Dr Komarovsky

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa