Är det möjligt att ge barnet råvatten?

Innehållet

Vatten är en viktig förening för en person, så varje vuxen dricker det dagligen och konsumerar produkter med högt innehåll. Men när det gäller spädbarn finns det alltid frågor om hur små barn behöver vatten och vilken typ av vatten det borde vara. Det är också viktigt för unga mödrar att veta om råvatten är farligt för spädbarn och vad man ska göra om en smula har ätit den medan man badar.

Från vilken ålder att ge

Barn behöver vatten från födseln, men kontrovers är ständigt på gång med avseende på utfodring av barn. Definitivt säga om det krävs av den nyfödda kommer inte att fungera.

För att göra detta, överväga först typ av utfodring:

 • Om en baby får bröstmjölk är det inte bara mat för barnet, utan också en drink. Av detta skäl kan ett spädbarn inte ha tillräckligt med vatten till 4-5 månaders ålder. Dessutom, om du ger det nyfödda barnet bröstmatat vatten extra, kan det påverka laktationen negativt och även orsaka bröstfel. Börja ge det till friska barn rekommenderas tillsammans med början av kompletterande livsmedel, när barnet är sex månader gammalt.
 • Ett barn under 6 månaders ålder, som matas på bröstmjölk, krävs i vissa situationer. Många barnläkare, inklusive Dr Komarovsky, insisterar på behovet av att föda barn med frekvent uppkastning, kräkningar, diarré eller hög feber, liksom när de bor i ett torrt och varmt rum. Sådana situationer kan leda till snabb uttorkning, så extra vätska för smulorna är mycket viktigt.
 • Det flaskafödda barnet bör börja ge omedelbart efter födseln, erbjuder den i form av värme efter att matningen har blivit föremål. Mängden för en viss baby bör kontrolleras med barnläkaren. I genomsnitt är han 100-200 ml per dag för ett barn under de första månaderna av livet.
Att lägga barn med vatten är nödvändigt för flaskmatning och barnets sjukdom

krav

Alla barn får bara få rent vatten. Av denna anledning rekommenderas användningen i sin råform, där det finns klorföreningar, skadliga bakterier och andra farliga komponenter, inte för spädbarn och barn äldre än ett år. Även om den passerar genom ett rengöringsfilter är den lämplig för vuxna, men bör inte användas för barnmat.

Ge barn vatten:

 • Särskilt för barn (flaska).
 • Från artesiska källor.
 • Kokt.
 • Mineral.
Ett barn av alla åldrar ska ges endast renat vatten.

Ge inte vatten till spädbarn:

 • Från brunnen.
 • Sweet.
 • Från den öppna damm.
 • Kolsyrat.

Om ett barn oavsiktligt drack kokt vatten, till exempel sluger det lite ut ur badet när man badar, utgör det i de flesta fall inte någon fara för den. Var noga med att följa krummens tillstånd, och med alarmerande symptom, kontakta din barnläkare.

Om du kan dricka kranvatten, se följande video.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa