Vilken vecka av graviditet börjar 2: a trimestern, hur länge slutar det och när slutar det?

Innehållet

Graviditeten är uppdelad i tre trimester - vardera är lika med tre månader, och endast den sista - den tredje, kan vara mer eller mindre lång, eftersom den inte slutar med en viss vecka utan med förlossning. Var och en av trimestern har sina egna egenskaper, och den andra anses vara den mest fördelaktiga perioden.

Timing och räkningsmetoder

Mätning av graviditet genom trimesterar började bara under förra seklet, detta gjordes för att underlätta för både kvinnor och läkare att navigera i dräktstiden. Beräkna termen korrekt och bestämma varaktigheten för trimestern hjälper till att förstå skillnaden mellan förlossnings månader och kalender.

Kvinnor brukade förlita sig på kalendern - om en månad kan det vara mellan 28 och 31 dagar. EN obstetrikare beräkna allt enligt deras metod, och i varje månad exakt 28 dagarinte mer.

Graviditetsperioden, enligt kalendern, varar drygt 9 månader och i obstetriska termer - 10 månader, det vill säga exakt 40 veckor.

Graviditetens början - den första dagen i menstruationen, som började cykeln. Befruktningen förekommer, det visar sig endast under 2 veckor av graviditeten, och testerna börjar bli "randiga" endast i slutet av 4 veckor. Att veta detta kommer inte att finnas någon förvirring i tidpunkten.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Term 2 börjar vid 14: e graviditetsveckan och varar i tre månader (4-6 månader inklusive). Denna period slutar om 26 veckor och flera dagar.. Av denna anledning är informationen på trimesterns slutdatum ganska motsägelsefull: även läkarna själva kan inte komma till en gemensam åsikt om vad som anses vara slutet - 26 eller 27 veckor, eftersom den faktiska perioden ligger i mitten av denna period. Därför kan någon kvinna betraktas som mer som henne.

Utan tvekan slutar en - 2 trimester 26-27 obstetrisk vecka. 27 hela veckor är början på tredje trimestern.

Särskilda funktioner

Andra trimestern är perioden för systemogenes, när alla organ och system av barnet som redan bildats tidigare börjar felsöka funktion och interaktion. Samtidigt växer fostret aktivt, mineraliseringen av dess ben, som fortfarande är ganska mjukt i början av andra trimestern, liksom utvecklingen av dess centrala nervsystem.

 • 20 veckor Mitten av graviditeten faller ut, och även från denna tid börjar några kvinnor träna kämpar. De första rörelserna hos en kvinnas foster känns också under andra trimestern, och för primiparas är denna period vanligtvis 20-22 veckor och för multiparösa - 18-20 veckor.
 • Från 22 veckor graviditet, barnet går in i perinatal tid, och om han är född vid en given tidpunkt, då kommer denna händelse att vara kvalificerad inte som ett missfall, men som en födelse, förstås naturligtvis tidigt, det är för tidigt. Men chanserna att överleva barnet kommer fortfarande att vara.
 • Från 24 veckor mogning av lungvävnad börjar. Mitt i sitt prenatala liv börjar barnet drömma, höra, träna många reflexer och öka vikten. Fostret är ännu inte stort, så att graviditeten är tung för en kvinna, den är väl skyddad av moderkakan.

Denna trimester anses vara den enklaste och säkraste för både mor och barn. Med början av denna period försvinner toxicos, hälsotillståndet förbättras markant.

Det är bara viktigt att du inte går ner i vikt och att du noterar beskaffenheten av urladdning och närvaron av ödem.

Influensa och akuta respiratoriska virusinfektioner är inte längre så farliga för smulorna, eftersom allt är format, men infektioner bör undvikas, eftersom moderns sjukdomar kan påverka tillståndet för uteroplacentalt blodflöde negativt.

Rekommendationer för kvinnor

De enkla rekommendationerna hjälper dig att passera den andra trimestern av graviditeten på ett säkert sätt:

 • utesluta användning av kaffe, alkohol, starkt svart te, rök inte och använd inte droger - De kommer att påverka placentans tillstånd, vilket kan leda till hypoxi, fosterfosterdöd, fördröjning i utvecklingen och kan också störa funk- tionen hos de nybildade fostrets organ.

 • titta på sekreteringar - deras antal, färg, lukt och textur hjälper till att markera vanan att använda hygienkuddar (användning av tamponger för gravida kvinnor är förbjuden)

 • använd en rik kräm eller speciella produkter för huden i bröstkörtlarna och buken, för att förhindra starka streckmärken, gör dig redo för amning - bära en stödjande behå med breda remmar och torka dina bröst med en styv handduk för att nippla "träning";

 • försök att få tillräckligt med sömn, om det är nödvändigt och möjligt, göra en timmes dag "tyst timme";

 • byta vanliga kläder för att lossa speciella kläder för förväntade mödrar - magen ska inte dras, och naturliga tyger bör hjälpa till vid svettning, vilket ofta finns i mitten av barnets ålder.

 • kan köpas och börja använda prenatalt bandage;

 • andra trimestern - bra tid att köpa barn "dowry";

 • ät bra, i små portioner upp till fem gånger om dagen, se till att förstoppning inte uppstår;

 • väga dig varje vecka och markera ökningen;

 • var noga med att besöka doktorn i förlossningskliniken vid den angivna tiden, genomgå tester och ta prov. Detta hjälper doktorn och den förväntade mamman att bättre förstå hur graviditeten fortskrider, hur barnet känner.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa