"Analgin" under graviditeten: bruksanvisningar

Innehållet

Under graviditeten är smärta, förkylning, olika inflammatoriska processer och andra problem som Analgin klarar av att hantera möjliga. Men att rusa för att ta detta läkemedel om en kvinna väntar en bebis är inte värt det. Det här verktyget finns ofta i hemhjälpskit, som säljs över disken utan recept och har en uttalad effekt. men det finns vissa begränsningar för att ta Analgin.

Läkemedelsegenskaper

"Analgin" produceras av många läkemedelsföretag i tre doseringsformer, huvudkomponenten i var och en är metamizolnatrium.

 • Rektala ljusinnehållande 100 eller 250 mg aktiv förening. De har en vit eller krämig gul färg och en kulaformad form, och det finns 10 suppositorier i ett paket.
 • Tabletter med en dos av 500 mg. Vanligtvis är de runda och vita, säljs antingen i burkar eller i blåsor från 10 stycken per förpackning.
 • En lösning med en koncentration av den aktiva substansen på 25% eller 50%. Det används för intramuskulär injektion eller injiceras i en ven. Sådan "Analgin" är en klar vätska, hällt i 1 eller 2 ml i ampuller. I en förpackning sälja 5-10 ampuller.

  Som du kan gissa från namnet, har "Analgin" en smärtstillande effekt. Detta icke-narkotiska medel påverkar smärtpunkten, vilket effektivt eliminerar svag eller måttligt uttryckt smärta. Med dess verkningsmekanism hör ett sådant läkemedel till gruppen icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, eftersom den kan hämma bildandet av prostaglandiner.

  Detta orsakar närvaron av "analgin" och antipyretisk effekt, men den inflammatoriska processen för ett sådant läkemedel påverkar mindre än dess motsvarigheter.

  Beräkna graviditetens varaktighet
  Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

  Används den hos gravida kvinnor?

  Enligt de flesta läkare är det farligt för både mor och foster att ta "Analgin" när du bär ett barn, så du borde inte använda detta läkemedel. Studier har bekräftat den höga risken för komplikationer och utvecklingsstörningar, och många länder har länge förbjudit Analgin inte bara för gravida kvinnor utan även för andra patienter. Trots detta tror många läkare att en enda dos av detta läkemedel, med hänsyn till kontraindikationer, inte medför några katastrofala konsekvenser. Dessutom kommer riskerna med att använda "Analgin" vid olika tillfällen att vara annorlunda.

  1 sikt

  Enligt instruktionerna för Analgin är någon form av ett sådant läkemedel kontraindicerat under de första 12 veckorna då en baby bärs. Vid denna tidpunkt bildas alla barnets organ och dess aktiva tillväxt uppträder, även om det med en liten negativ inverkan är omöjliga förändringar möjliga. I synnerhet när man tar "Analgin" under första trimestern händer det:

  • Utseendet av missbildningar;
  • abort;
  • livmoderblödning
  • malignitet i fostret.

  Av denna anledning är det omöjligt att dricka piller eller använda ljus i tidig tid.

  För att minska sannolikheten för sådana problem, rekommenderar experter att inte ta "Analgin" även under planering - minst 3 månader före uppfattningen.

  2 term

  Denna graviditetsperiod kallas den säkraste av läkare, eftersom yttre faktorer påverkar fostret i mindre utsträckning än upp till 12 veckor. Därför är det möjligt att ta "Analgin" under andra trimestern, men användningen av ett sådant läkemedel bör vara en och en gång efter att ha hört en specialist.

  Att ta drogen är acceptabelt i fallet när det inte finns några andra droger på hand eller de har haft en svag effekt. I det här fallet är dosen bättre att kontrollera med läkaren, för att den ska vara minimal. När det gäller den långvariga användningen av "Analgin", då även i 2: a trimestern, utgör den en fara för barnets kardiovaskulära system och andra fostrets organ.

  3 sikt

  I början av denna period är det möjligt att ta "Analgin", men det regleras av samma begränsningar som för andra trimestern. Men under en period av 34-40 veckor är användningen av en sådan medicin förbjuden. Först under nivån av metamizol kommer nivån av prostaglandiner att minska, vilket kan förvärra arbetets aktivitet eller bli ett hinder för arbetets tidiga inledande. För det andra påverkar det aktiva ämnet "Analgin" blodpropp, vilket ökar risken för blödning under leverans och i postpartumperioden. Dessutom är en av biverkningarna av läkemedlet en minskning av antalet leukocyter, vilket ökar risken för infektion för en kvinnlig kropp som försvagats i slutet av graviditeten.

  Används injektionerna?

  Den vanligaste formen av "Analgin" som används av vuxna är tabletter, men detta läkemedel representeras också av injektioner. Den aktiva substansen från den sterila lösningen absorberas mycket snabbare och ger en uttalad terapeutisk effekt, så "Analgin" -injektionerna är efterfrågade på feber och svår smärtssyndrom, till exempel brännskador, radikulit eller skada.

  För gravida kvinnor är denna form av medicin dock mycket oönskad, eftersom risken för biverkningar med sin höga effektivitet också är ganska stor. Sådana injektioner används endast i undantagsfall och endast under överinseende av en specialist.

  Kontra

  Vid applicering av "Analgin" för smärta måste man komma ihåg att detta är ett symptomatiskt läkemedel, det vill säga det påverkar bara känslorna själva, men påverkar inte orsaken som orsakade ett sådant symptom. Precis som med andra mediciner finns det vissa kontraindikationer för att använda Analgin, vilket är särskilt viktigt att överväga för kvinnor i situationen. Sådan medicinering är förbjuden när:

  • överkänslighet;
  • njursvikt
  • hög risk för allergisk reaktion
  • leversjukdom;
  • bronkial astma
  • inget glukos-6-fosfat dehydrogenas;
  • förtryck blod;
  • lågt blodtryck.

  Dessutom är Analgin oförenligt med många andra läkemedel och kan verka giftigt om denna rekommendation bryts. Om den förväntade mamman redan tar mediciner, dricker därför Analgin utan föregående specifikation om kompatibiliteten är oacceptabel. Det är också viktigt att inte bryta mot dosen, som doktorn förskrivit, eftersom det hotar en kraftig temperaturminskning, takykardi, andfåddhet, svaghet, kräkningar och andra symptom som kan vara farliga för barnet i buken och för kvinnan själv.

  Biverkningar

  Det är på grund av de frekventa biverkningarna som framkallar "Analgin", ett sådant läkemedel rekommenderas inte för barn eller vuxna patienter. Denna medicinering är ofta orsaken till allergier upp till anafylaktisk chock. Dessutom har det en dålig effekt på blodceller, vilket hos vissa människor kan provocera inflammatoriska och infektiösa komplikationer. Ibland tar "Analgin" skador på urinvägarna och påverkar levern, vilket orsakar nefrit eller hepatit.

  Vad ska du byta under graviditeten?

  Om en kvinna förväntar sig en baby, är det bästa sättet att vägra någon medicinering, men efterlevnaden av en sådan rekommendation är ofta omöjlig. För att du inte ska ta Analgin bör du vara medveten om en säkrare ersättning av ett sådant läkemedel. Vid värme och smärta kan den förväntade mamman använda Efferalgan, Paracetamol eller Panadol. Alla dessa läkemedel innehåller paracetamol och kan användas vid vilken graviditet som helst.

  Men eftersom de också har kontraindikationer, och det är rekommenderat att välja doseringen individuellt, bör mottagandet av dessa medel utföras efter en läkares recept.

  Ett annat alternativ för att ersätta "Analgin" med markerad smärta eller förhöjd temperatur kan kallas "Ibuprofen", "Mig 400", "NurofenEller ett annat läkemedel baserat på ibuprofen. Sådana droger har också antiinflammatoriska effekter, så deras effektivitet blir högre om smärtan uppstod på grund av inflammation. De är dock förbjudna under tredje trimestern, så under de senaste månaderna av att ta mediciner med ibuprofen bör undvikas.

  Se om följande video är för gravid analgin.

  Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
  Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

  graviditet

  utveckling

  hälsa