"No-shpa" under graviditeten: bruksanvisningar

Innehållet

När en kvinna förväntar sig ett barn, bör hon vara särskilt uppmärksam på att ta mediciner, eftersom många läkemedel påverkar barnets utveckling och graviditetens utveckling negativt.

Därför är självmedicinering under barnets bär oacceptabelt vid eventuella sjukdomar. Det är upp till läkaren att bestämma om man ska ta mediciner för den gravida kvinnan.

Om det är omöjligt att utan användning av droger, kommer den förväntade mamman att bli säker för fostrets droger, till exempel "No-silo". Ett sådant verktyg skadar inte barnets utveckling, men tvärtom kommer det att tillåta att barnet utförs normalt och föda det i tid utan komplikationer.

Funktioner av drogen

"No-shpa" är ett ungerskt läkemedel från gruppen antispasmodik, vars namn kommer från orden "no spasm" och kan bokstavligen översättas "utan spasmer". Den presenteras på apotek i två olika former. Det mest populära alternativet "No-shpy" är piller, eftersom det är ett bekvämt icke receptbelagt läkemedel. De säljs i lådor med 6 till 100 stycken packade i blåsor eller plastburkar.

Läkemedlet har en rund konvex form, gul färg med grön eller orange nyans, och på ena sidan av tabletten är inskriptionen "spa" märkbar. Förvara dessa tabletter hemma under hela hållbarheten (3 år) bör vara på ett torrt ställe vid temperaturer upp till +25 grader. Den genomsnittliga kostnaden för ett litet paket med 6 tabletter är 60 rubel, en förpackning med 24 tabletter är 120 rubel.

Den andra formen av "no-shpy" är en lösning för injektioner som ges intravenöst eller intramuskulärt. Den är transparent och skiljer sig i gulgrön färg, säljs i förpackningar om 5 och 25 ampuller innehållande 2 ml vätska. Hållbarheten för ett sådant läkemedel är 5 år och genomsnittspriset på fem ampuller är 100 rubel, men i motsats till tabletter, för inköp av denna form av "no-shpy" behövs ett recept från en läkare.

Förutom dessa två droger kan apoteket också hittas "No-shpu forte." Dessa är avlånga tabletter, på ena sidan finns en inskrift "NOSPA". Huvudskillnaden från den vanliga tabletten "No-shpy" - Detta är en dubbel dos av den aktiva beståndsdelen. Resten av läkemedlet "forte" är identisk, det vill säga kompositionen, indikationer och försiktighetsåtgärder för sådana droger är desamma som för "No-shpy" -tabletter.

Den aktiva substansen i alla typer av "No-shpy" kallas drotaverinhydroklorid. Doseringen i en tablett är 40 mg (i "forte" -beredningen - 80 mg) och i en milliliter injektionslösning - 20 mg. Tablettsammansättningen innefattar dessutom stärkelse, laktos, povidon och några andra substanser för en tät struktur. I lösningen för injektioner kompletteras drotaverin med natriumdisulfit, sterilt vatten och 96% alkohol.

När man köper "No-shpy" i ett apotek är det viktigt att inte förväxla detta läkemedel med läkemedlet "No-Spalgin."

Sammansättningen av dessa tabletter från företaget "Sanofi" inkluderar också drotaverin i en dos av 40 mg, men den kompletteras med 500 mg paracetamol och 8 mg kodin. Denna åtgärd kallas spasmolyanalgister, eftersom det lindrar smärta väl och eliminerar spasmer. Under graviditeten är dessa piller kontraindicerade.

Hur fungerar det?

Drotaverin i sammansättningen av någon av formerna "No-shpy" kan påverka den glattmuskelvävnad som finns närvarande i blodkärlens väggar och många inre organ - gallblåsan, bronkier, livmoder, tarmar och andra.När denna aktiva förening går in i patientens blod går det till muskelcellerna och får dem att slappna av. Tack vare det här spasmer, som orsakar kolik och smärta, går förlorade, och organets normala funktion återställs.

På grund av effekten av drotaverin på kärlväggarna deras expansion sker, vilket resulterar i en liten minskning av blodtrycket, vilket är viktigt att överväga när det är benäget för hypotension. Till skillnad från droger från gruppen av muskelavslappnande medel, "No-shpa" har ingen signifikant effekt på nervsystemetDet är därför mindre skadligt och kan användas både för små barn och för framtida mödrar.

Taget inuti tabletten absorberas tillräckligt snabbt och Den terapeutiska effekten observeras på ungefär en halvtimme.

Om det är nödvändigt för No-shpa att agera snabbare, välj en injektionsinjektion, eftersom efter injektionen sker effekten på cirka 3-5 minuter.

Drotaverins metaboliska förändringar sker i levern, och fullständig eliminering av läkemedlet uppträder inom 72 timmar - från gallan och genom njurarna.

Vilka situationer ordineras för gravida kvinnor?

Huvudindikationen för användning av "No-shpy" hos kvinnor i positionen är den ökade tonen i livmoderväggarna. Detta tillstånd är farligt för framtida mor och foster. Om det inträffar under de första veckorna av graviditeten kan det störa processen med att fästa ägget och prova ett missfall. Och så är användningen av "No-shpy" under första trimestern helt berättigad, eftersom det hjälper till att undvika spontan abort och rädda graviditeten.

I 2: a trimestern används "No-shpu" också för hypertoniEftersom sammandragningen av livmodermuskelmembranet stör det normala blodflödet, varför barnet inte får viktiga näringsämnen för utveckling. Men från och med slutet av andra trimestern (från 26-30 veckor) används verktyget med försiktighet för att inte orsaka avslappning av livmoderhalsen, på grund av vilken arbetskraft kan börja tidigare än det ska ske i enlighet med villkoren.

Obstetricians och gynekologer använder "No-shpu" och under förlossningen, om det finns risk för prematur avlägsnande av placentan och ryggrad i livmodern, och överdriven kontraherad muskelväv klämmer fostret, vilket kan leda till skador på sina inre organ. I sådana situationer bidrar en dropper med en antispasmodic till att återställa normal generisk aktivitet och undvika komplikationer.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

När annars gäller?

Den antispasmodiska åtgärden "No-shpy" låter dig använda detta läkemedel i nästan alla spasmer som orsakade obehag och smärta. Verktyget är skrivet ut:

 • med cholecystit, pericholecysit, kolangit och gallsten sjukdom, om patienten har smärta eller biliär kolik
 • med gastrit, enterit, spastisk kolit, funktionella matsmältningsstörningar med magkramper;
 • pyelit, cystit och andra inflammatoriska processer i excretoryorganen;
 • torr hosta om orsakad av bronkospasm;
 • med en ökning i kroppstemperatur med samtidig hudfärg när en spasma av perifera kärl uppstår;
 • från huvudvärk.

  Frågan om möjligheten att ta "No-shpy" under graviditeten för alla dessa indikationer bör avgöras individuellt. Som regel kan läkemedlets tidiga stadier användas säkert och i slutet av graviditeten med urologiska, gastroenterologiska och andra sjukdomar hämtar andra verktyg som inte påverkar livmoderhalsens tillstånd.

  Kontra

  Det är värt att påminna om att med all säkerhet för "No-shpy" för fostret är det förbjudet att använda detta läkemedel okontrollerat, eftersom det finns begränsningar för behandling med detta verktyg.Till exempel är "No-shpu" inte föreskrivet för njursjukdom, eftersom detta kommer att påverka graden av eliminering av läkemedlet.

  Ett sådant läkemedel är också kontraindicerat:

  • i hjärtsvikt, eftersom det kan störa hjärtritmen, särskilt i höga doser;
  • i glaukom, eftersom "No-shpa" kan orsaka en ökning av intraokulärt tryck;
  • i svåra leverförhållanden, eftersom det kommer att påverka metabolismen av drotaverin;
  • med överkänslighet mot någon komponent i kompositionen, för att inte provocera en allergisk reaktion.

  Dessutom är pillbehandlingen kontraindicerad hos kvinnor med ärftliga sjukdomar där karbohydratabsorptionen försämras, till exempel om en gravid kvinna har diagnostiserats med glukos-galaktosmalabsorption eller laktasbrist.

  Om den förväntade mamman har minskat blodtrycket, är det också önskvärt att vägra behandling av "No-spa", eftersom läkemedlet kan förvärra tillståndet.

  När det gäller buksmärta måste du först undersökas av en läkare, eftersom ett sådant smärtsyndrom kan uppstå inte bara på grund av spasmer och funktionella störningar, men i många farliga patologier, till exempel vid appendicit.

  Biverkningar

  Ibland kan framtida mammor "No-shpa" orsaka olika biverkningar, däribland yrsel, illamående, förstoppning, huvudvärk, blodtrycksfall, allergisk reaktion och andra negativa symtom. Om minst en av dem uppstått efter att ha tagit ett piller eller injicerat lösningen är det bättre att vägra vidare användning av en sådan antispasmodisk, ersätta det med en läkare med en motpart som inte provar oönskade reaktioner.

  Instruktioner för användning

  Läkemedelstabletterna ska sväljas, dricksvatten i liten mängd. Den genomsnittliga enstaka dosen av en sådan "no-shpy" är 40 mg (en standard tablett), men den kan ökas upp till 80 mg (två vanliga tabletter eller en tablett av läkemedlet "forte"). Denna mängd Drotaverin är ofta tillräcklig för att eliminera alla obehagssymptom.

  Dagen förskrivs läkemedlet i dosen 120-240 mg, som är indelad i 2-3 doser under dagen. Det är omöjligt att överskrida dosen på 240 mg per dag, det vill säga det är inte säkert att ta mer än sex vanliga tabletter eller tre stycken "No-shpy forte".

  Om inom en timme efter att smärtan och andra symtom kvarstår, måste du informera din läkare så att han kommer att hämta en annan behandling.

  Vid tillsättning av "No-shpy" vid injektioner bestämmer specialisten individuellt både metoden för administrering av lösningen och den erforderliga dosen. En kvinna kan ges en dag från 40 till 240 mg av den aktiva substansen, som administreras med 1-3 intramuskulära injektioner. Om patienten har akut kolik kan läkemedlet injiceras långsamt i venen, i en dos av 40-80 mg. I regel kompletteras "No-shpu" i injektioner med andra läkemedel som hjälper till att eliminera hypertoner eller annan orsak till spasmer.

  Det är mycket viktigt att korrekt observera den dos som föreskrivs av en specialist, eftersom överskridande det leder till en försämring av hjärtat. Därför är det inte nödvändigt att försöka få en snabbare effekt genom att öka dosen av "No-shpy" på egen hand. Sådana åtgärder påskyndar inte bortskaffandet av smärta och kan bara skada.

  Hur lång tid att ta "No-shpu" i piller eller ge injektioner beror på den kliniska situationen och många andra faktorer. I många fall används läkemedlet för endast 1-2 dagar och, efter förbättring, avbryts omedelbart, men ibland föreskrivs medicinen under en längre period.

  recensioner

  På användningen av "No-shpy" under graviditeten finns det mest positiva recensioner. I dem kallar kvinnor ett sådant läkemedel effektivt och bekräftar att det hjälpte till med "stenen" i buken, kolik och andra problem utan att påverka barnets utveckling. Enligt patienterna, En sådan antispasmodisk tolereras övervägande väl, eftersom en allergisk eller annan biverkning sker sällan.

  Bland minuserna kallas ibland högkostnaden, jämfört med andra droger med samma verkningsmekanism.

  analoger

  Om det blev nödvändigt att ersätta "No-shpu" med ett annat läkemedel, Läkaren kommer att rekommendera en av analogerna på den aktiva substansen:

  • "Drotaverinum";
  • "Spazmol";
  • "Drotaverinum-Ellära";
  • "Doverin";
  • "Droverin";
  • "Drotaverinum-Teva";
  • "Spazmonet".

  Dessa läkemedel presenteras och tabletter med en dos av 40 mg eller 80 mg och ampuller med en steril lösning som kan injiceras i en ven eller i muskelvävnad. De produceras av företag från Ryssland, Israel, Vitryssland, så många av dessa analoger är billigare.

  Med hypertonus kan "No-shpa" också ersättas med "Papaverin". Denna antispasmodiska löses under graviditet och verkar på liknande sätt, lindrar spasmer och sänker blodtrycket. En av dess fördelar är närvaron av en annan dosform - rektala suppositorier.

  Denna typ av "Papaverina" används ofta hos gravida kvinnor både under första trimestern och sena termer, eftersom det verkar snabbare än tabletter, har en enkel komposition (mindre ofta provar allergier) och kan användas hemma.

  Om hotet om abort är högt kommer läkaren att ordinera "Papaverine "-injektionersom utförs på sjukhuset.

  Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
  Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

  graviditet

  utveckling

  hälsa