Vitaminkomplex "Alfabet" för gravida kvinnor

Innehållet

För att säkerställa att graviditeten fortsatte normalt och barnet utvecklades korrekt rekommenderade läkare att stödja den förväntade mammans kropp med vitamintillskott. Ett av de mest populära multivitaminkomplexen som utvecklats specifikt för kvinnor i positionen är läkemedlet "Alphabet Mother's Health".

En sådan multivitaminprodukt rekommenderas inte bara för gravida kvinnor utan även för kvinnor som fortfarande bara planerar att bli moder eller redan har fött barn och ammar en baby. Behovet hos alla sådana kvinnor i vitaminer och mikrodelar ökar, så ett ytterligare intag av vitaminminerala komplex, enligt läkare, är nödvändigt och mycket viktigt för dem.

Särskilda funktioner

Till skillnad från många andra vitamintillskott för gravida kvinnor skapades kompositionen av "Mammans hälsa" -komplex med hänsyn till vitamins förenlighet både med varandra och med olika mineraler. För att assimilera alla användbara ingredienser så bra som möjligt och inte störa varandra, delades de in i tre formler, vilket resulterade i tre olika piller. Tillverkaren försäkrar det Detta ökar inte bara effektiviteten av profylaktisk användning (cirka 30-50%), men minskar också risken för en allergisk reaktion.

Studier har bekräftat att vissa mineraler och vitaminer försämrar absorptionen av andra näringsämnen. Till exempel har kalcium förmågan att minska järnabsorptionen och vitamin B12 i kombination med askorbinsyra och E-vitamin förstörs snabbare. Alla sådana interaktioner beaktades vid upprättandet av formlerna av "Mom's Health" -tabletterna, vilket bidrar till bättre förebyggande av näringsbrister.

Totalt i tabletter "Alfabet" för framtida mammor är närvarande 13 vitaminföreningar kompletterade med 11 mineraler och taurin. Doseringar av sådana ämnen uppfyller de ökade behoven hos en kvinna som förväntar sig en baby, men överstiger inte det högsta tillåtna.

En förpackning innehåller 60 tabletter (20 olika typer) och kostar i genomsnitt 350-370 rubel. Förvara läkemedlet hemma på ett torrt ställe vid en temperatur på + 4 + 25 grader, och dölja pillret säkert från barn. Hållbarhetstillägget är 2 år.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

vittnesbörd

Supplement "Alphabet" -serien "Moms hälsa" rekommenderas att ta medan du väntar på barnet, för att förhindra brist på vikt för utvecklingen av smulor av ämnen.

Det är särskilt nödvändigt för gravida kvinnor som är undernärda, genomgått operation eller någon form av infektionssjukdom, utsätts för betydande psykisk eller fysisk stress, har tagit antibiotika länge.

I alla sådana situationer behöver en kvinna få mer näringsämnen så att graviditeten går utan problem, och barnet utvecklas enligt villkoren. Dessutom kommer komplexet att stödja en kvinnas kropp under vinterns vårperiod, när immunsystemet försvagas, så risken för att få en virusinfektion ökar.

Kontra

Du bör sluta ta tillägget vid individuell intolerans om något av ingredienserna i "alfabetet" ger upphov till oönskade reaktioner. Tabletter är också inte föreskrivna för kvinnor med vissa sjukdomar i sköldkörteln, så att ta "mammas hälsa" under graviditeten bör vara endast efter samråd med din läkare.

Om den förväntade mamman har utvecklat graviditetsdiabetes, kräver komplexet försiktighet.

struktur

Den rosa tabletten kallas "Iron +" eftersom den innehåller 20 mg järn, kompletterat med 1 mg koppar. Dessa element spelar en viktig roll vid bildandet av hemoglobin, och om de är bristfälliga uppstår anemi. Bland vitaminerna i kompositionen av rosa piller ingår:

 • 50 mg C-vitamin - En av de viktigaste antioxidanterna som stöder immunsystemet och bildandet av kollagen;
 • 1,2 mg vitamin B1, nödvändigt för normal drift av centrala nervsystemet och hjärtat;
 • 300 mcg folsyra - för förebyggande av missbildningar av nervsystemet i fostret och normal syntes av blodkroppar;
 • 2 mg beta-karoten - för bildandet i kroppen av vitamin A, som är nödvändig för normal tillväxt, syn och hudsjukdom.

Dessutom är aminosyrat taurin dessutom närvarande i "Iron +" vid en dos av 50 mg per tablett. Det är viktigt för ögons hälsa, förbättrar metaboliska processer, skyddar levervävnaden från skadliga effekter och bidrar till lägre blodtryck. Dessutom är taurin inblandad i ämnesomsättningen av fetter och används vid syntesen av gallsyror.

  Den andra tabletten i komplexet, kännetecknad av blå färg, innehåller 40 mg C-vitamin och 2 mg beta-karoten, och fungerar också som en källa till sådana vitaminer:

  • 19 mg nikotinamid - Att stödja proteinmetabolism och funktion i matsmältningsorganet.
  • 12 mg E-vitamin - att skydda mot fria radikaler, syntesen av hormoner och nukleinsyror;
  • 1 mg vitamin B2 - För alla metaboliska processer i moder och foster
  • 2 mg vitamin B6 - För bästa assimilering av alla andra ämnen, normalbildning av blodceller, ben och vävnader i munhålan.

  Som en del av sådana blåa tabletter som heter "Antioxidanter +" finns olika mineraler:

  • magnesium i en dos av 50 mg - att överföra impulser i neuroner och sammandragning av muskelceller
  • zink i en dos av 12 mg, involverad i syntesen av många enzymer och hormoner;
  • joddos 150 mcg - för normal funktion av sköldkörteln och stöd för alla metaboliska processer
  • selen i en dos av 40 mcg - för reglering av redoxprocesser, metaboliska reaktioner och god immunitet
  • mangan i en dos av 1 mg - för bildande av blodceller och normal fostrets tillväxt
  • molybdendosering 25 mcg - För bildandet av enzymer och koenzymer, viktigt för många metaboliska processer.

  Effekten av tablett nummer 3, som har en vitkrämfärg, syftar till det gravida och ofödda barnets muskuloskeletala system. Det kallas "Calcium-D3 +", eftersom huvudkomponenterna i det är vitamin D i en dos av 10 μg och kalcium i en mängd av 250 mg per piller. Detta komplex innehåller också:

  • 5 mg vitamin B5 - att stödja kolhydrat och fettmetabolism
  • 300 mcg folsyra;
  • 125 mg fosfor - För reglering av metabolism, celldelning och tillväxt, bättre kalciumabsorption
  • 3 mcg vitamin B12 - för normal syntes av röda blodkroppar och nervsystemet
  • 25 μg krom - För metabolism av kolhydrater och normalisering av blodtryck
  • 30 mcg biotin - för reglering av protein och fettbalans, syntesen av olika enzymer;
  • 60 mcg vitamin K1 - för att stödja blodkoagulation, hjärtfunktion och lever.

  Instruktioner för användning

  Läkemedlet måste sväljas under måltiden och dricka kolsyrat rent vatten. Den dagliga dosen av komplexet "Mors hälsa" är 3 tabletter - en för varje färg. De tas företrädesvis i intervaller om minst 4 timmar. (optimalt - 4-6 timmar, så att alla näringsämnen har tid att absorberas i tarmarna), uppdelat i tre doser. Så vitaminer kommer att absorberas bäst av allt och kommer att ge maximal nytta för kroppens framtida mamma och bebis i magen.

  Om det inte är möjligt att använda tillsatsen tre gånger, Komplexet får tas två gånger om dagen. Till exempel kan en kvinna dricka ett piller under frukost och de andra två - på middag eller vice versa.Så läkemedlet kommer också att vara effektivare än när alla tre tabletterna tas samtidigt.

  ändå Om det är bekvämare för en kvinna att svälja hela dagsdosen på en gång, är denna metod för antagning också acceptabel. Samtidigt kommer tillägget att förlora sina fördelar bland analoger, men det kommer fortfarande att vara en källa till värdefulla element som stöder den gravida kvinnans hälsa och utvecklingen av fostret.

  I vilken ordning att ta "Alfabetet" spelar det ingen roll Därför väljer den gravida kvinnan mottagningsordningen. Om en kvinna glömde att ta ett annat piller, måste du ta drogen så snart den upptäckts. Du kan fortsätta med p-piller i vilken färg som helst.

  Tillsatsen kan användas vid vilken graviditet som helst - både under de första månaderna av svangerskapet och i andra och tredje trimestern. Vanligtvis är "Mors hälsa", som alla andra multivitaminer, rekommenderat att tas kontinuerligt i en månad, och sedan ta en paus i 10-15 dagar och fortsätt sedan med vitaminprofylax.

  recensioner

  På användningen av tillsatsen "Alfabet", som är utformad för att stödja gravida och ammande kvinnor, finns det oftast positiva recensioner. De är ett medel för beröm för den rika kompositionen, liten storlek, rimlig kostnad. Komplexets bärbarhet, enligt de förväntade mammorna, är bra. Allergier mot sådana multivitaminer förekommer mycket sällan men förekommer ibland ibland, så när du tar första gången behöver du försiktighet.

  Många kvinnor som tog "Mors hälsa" medan de väntade på ett barn väljer ett sådant komplex och för amningstiden, När allt kommer omkring, under amning är kraven på vitamin- och mineralstöd också höga.

  Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
  Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

  graviditet

  utveckling

  hälsa