3 veckors graviditet: urladdning och smärta i underlivet

Innehållet

I den tredje veckan av graviditeten är den förväntade mammen inte alltid säker på hennes nya tillstånd. Men det är just denna period som är farlig för framtida barn. Embryot har inte haft tid att ordentligt fästa sig i livmoderhinnan, så all stress, fall, kyla kan leda till förlust av graviditet. Vi kommer att berätta vad du ska göra om urladdning och buksmärta uppstod vid den tredje veckan av graviditeten.

Hur räknar man?

3 veckor med embryonal graviditet motsvarar en vecka av försenad menstruation.

Obstetrisk och sann dräktighet varierar vanligtvis med ca 2 veckor. Detta beror på det faktum att läkare inte räknar graviditetstiden från datumet för uppfattningen, men från datumet för början av den sista menstruationen, från och med ett visst ögonblick.

I verkligheten börjar graviditeten senare - efter ägglossning, befruktning av ägget med en spermatzoon och implantering av äggstocken i livmodern. Det är emellertid inte möjligt att exakt bestämma tiden för alla dessa händelser. Det återstår att fixa datumet för den sista menstruationen, lägga till 280 dagar till det och få ett beräknat leveransdatum.

Men vid 3 veckors graviditet före födseln är långt borta. Om en kvinna har en cykel på 28 dagar, inträffade ägglossningen på den 14: e dagen, och graviditeten kom lite senare. Det är redan 3 veckor av graviditet, och kvinnan börjar bara oroa sig för förseningen. Självklart, om graviditeten är planerad eller var resultatet av IVF, kan kvinnan veta mer om graviditeten vid vecka 3.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Faktum är att graviditeten ännu inte har kommit, eftersom detta kommer att hända först efter implantationen av äggstocken, men corpus luteum har redan börjat producera progesteron, så nästa menstruation kommer inte. Om uppfattningen inträffade flyttar fosterägget in i livmoderhålan och letar efter en lämplig plats för implantation.

Progesteron har redan gjort allt som behövs för detta:

  • slappna av livmoderns muskler för att undvika spontana sammandragningar;
  • beredda slemhinnor;
  • försvagad immunitet för framgångsrik fastsättning
  • Det påverkar kvinnans centrala nervsystem så att hon är mindre nervös.

Andra hormoner, såsom östrogen, förbereder också kroppen för graviditetens början.

Om räkningen utförs från datumet för uppfattningen, det vill säga det ögonblick av befruktning av ägget från spermatzonen, då har det redan inträffat vid sen implantation. Detta innebär att ett snabbt graviditetstest definitivt kommer att visa två barer. Vid denna tid har nivån av hCG-hormon, som producerar äggets skal, ökat så mycket att apotekstestet känner igen det. En kvinnas blodprov visar också en högre nivå av hCG: graviditeten har kommit och utvecklas.

Känslor hos en kvinna

Med en embryonalräkningsmetod är 3 veckor den tid då en kvinna börjar märka de första förändringarna i hennes tillstånd. Till exempel förvärras luktsinnehållet, smak och luktfyllda preferenser förändras. Det här är den tid då en kvinna verkligen vill ha något salt, hon är dragen på de produkter som hon vanligtvis inte gillar, och dofterna och smakerna som tidigare tycktes attraktiva irritera till illamående.

Ett annat noggrant tecken på graviditet vid 3 veckor är smärta i bröstet.Bröstkörtlarna blir mer täta, grova, öka i storlek och bröstvårtan blir känsligare. Ibland redan vid denna tidpunkt börjar en kvinna bli störd av sjukdomarna på morgonen, svaghet, illamående. Aptiten kan förändras och hur man förbättras, och kvinnan upplever nästan hela tiden en svag hunger, en önskan att äta och omvänt på grund av morgonprov, vill jag inte äta alls.

Med metoden att räkna från den första dagen av den sista menstruationen finns det ingen känslor än. Den tredje förlossningsveckan motsvarar en veckors menstruationsfördröjning.

bebis

Under den tredje veckan, enligt den embryonala metoden, läggs de framtida organen och systemen som är viktiga för vital aktivitet redan i barnets kropp. Ett neuralrör, ackord, neuralkamp, ​​såväl som hjärta, ryggkotor, rudiment av armar, ben, ryggmärg och hjärna, lever, lungor, tarmar och njurar bildas. Gillslitsar är redan märkbara, varifrån nacken, underkäken och tungan senare kommer fram. De första blodkropparna i det framtida barnet produceras, och där senare blir huvudet och ansiktet ögatfossa, öronens öron och några körtlar.

Under den tredje veckan bildas den uteroplacentala cirkulationen av blodcirkulationen: det innebär att barnets utveckling nu är helt beroende av moderen, hennes näring och livsstil. Och om en kvinna till exempel missbrukar alkohol, orsakar det allvarlig skada på formningsembryot och slutar oftast med sin död och avvisning.

Därför, om en kvinna planerar en önskad graviditet, bör du lyssna noggrant på dina känslor under cykelns andra fas när eventuellt uppfattningen inträffade.

val

I den tredje förlossningsveckan av graviditeten störs kvinnorna ibland av små dragande smärta i underlivet och rosa urladdning. Detta kan bero på implanteringen av äggstocken, som för sig förbereder en plats i livmoderns slemhinna, som om man skrapar en del av epitelcellerna för att penetrera djupare och mer tillförlitliga. Eftersom denna process tar cirka 40 timmar kan en kvinna känna sig obehag. Men oftast är de felaktiga för harbingers av nästa menstruation. Det kommer faktiskt att hända om implantationen misslyckas.

Modern medicin anser att upp till 75% av försök att implantera ägget är sådana. En kvinna vet inte om den uppfattning som inträffade, det finns inga fysiologiska tecken på det. Avstötning av äggstocken uppträder om man vid uppfattningen uppstod någon genetisk defekt, var kvinnan sjuk vid det ögonblicket, tog mediciner, var nervös eller hade lidit kraftig fysisk ansträngning. I vissa fall avvisas ett helt friskt befruktat ägg utan någon uppenbar anledning.

Om blodutsläppet uppträdde på den tredje veckan av fostermetoden, det vill säga efter uppfattningen, när embryotillväxten redan hade börjat, är de ibland symptom på missfall. Särskilt om sådana utsöndringar åtföljs av krämpande smärta i underlivet.

En kvinna måste vara orolig om den 3: e veckan från det ögonblick som befruktningen inträffade framkom även små blödningar, eventuellt bruna. De ser inte nödvändigtvis ut som blödningar, urladdningen kan smälla ut.

smärta

Buksmärta för många kvinnor är tecken på en närmande menstruation. Särskilt ofta underlivet hos kvinnor som lider av premenstruellt syndrom, samt att ha anatomiska egenskaper i bäckenorganens struktur. Även smärta i underlivet före menstruation kan orsakas av naturliga orsaker. I denna fas av cykeln i kvinnans kropp produceras mindre endorfiner - nöjeshormoner, vilket medför en minskning av nivån av kalium och magnesium i blodet, varför smärta, konvulsioner, förvärring av humör och välbefinnande är möjliga.

Men om en kvinnas menstruation redan har lingered i ungefär en vecka, och då finns det ont i underlivet, kan detta indikera ett eventuellt missfall på kort sikt. Om graviditeten redan är definierad och perioden är 3 veckor med den embryonala metoden, kan graviditeten räddas.

Om gravida kvinnor drabbas av underlivet eller gör ont, som före menstruation eller om det förekommit smärtsamma känslor i underlivet bör du omedelbart kontakta en läkare.

Expert tips

Enligt gynekologer visar svag smärta, även i samband med rosa, men inte blodig utmatning, inte nödvändigtvis hotet om abort. Men i alla fall är en kvinna bättre att stanna i sängen i flera dagar och följa läkarens recept. Detta kommer att bidra till att bevara graviditeten om den redan har kommit, eller skapa gynnsamma villkor för implantation. Läkare råder upp att ge upp fysisk aktivitet, spela sport och försöka hålla ett gott humör idag.

Om urladdningen har blivit brun, har smärtan ökat, blod har uppstått, du måste kontakta antingen en läkare som hjälpte kvinnan att förbereda sig för graviditet, eller söka akutvård på en förlossningsklinik eller en privat klinik.

I modernmedicinens arsenal finns verktyg som kan förebygga missfall.

Om vad som händer vid 3 veckors graviditet, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa