41 veckors gestation: smärta i buken och ovanlig urladdning

Innehållet

Vid graviditets 41: e vecka blir kvinnor särskilt känsliga och uppmärksamma på deras hälsotillstånd, eftersom det enligt beräkningarna av läkarna borde ha förlossats.

Det uppskattade födelsedatumet har gått, och barnet har inte bråttom att vara född. Vad under denna period kan berätta smärtan i buken och urladdningen kommer vi att berätta i den här artikeln.

Fysiologiska egenskaper

Det blev mycket svårt för en kvinna att bära en stor och tung mage. Livmodern för 9 månader av graviditeten ökat nästan 500 gånger. Nu upptar den nästan hela bukhålan, förskjuter och klämmer in de inre organen - magen, gallblåsa, lever, blåsor och tarmslingor. Detta kan inte orsaka dem eller annan smärta.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Barnet denna vecka trycks vanligtvis huvudet till utkanten av det lilla bäckenet. Den är färdig för födseln och väger i genomsnitt mer än 3,5 kilo. Belastningen på alla organ och system är stor, kvinnan känner sig trött, hon vill föda snabbt och känna igen ljuset.

Buksmärtor vid denna tid är nästan alltid en variant av normen, de så kallade "harbingrarna" av förlossningen. Men det finns undantag.

Varför mår magen?

Ett ganska förstorat livmoder skiftar tyngdpunkten, vilket orsakar en mängd smärtor i nedre rygg, rygg och sakrum. Magen gör ont på grund av ett överband av ledband och muskler i ett peritoneum. Men sådan smärta brukar inte ha en permanent och långsiktig natur, intensifierar endast med en förändring i kroppsställning eller rörelser.

De vanligaste orsakerna till buksmärtor är som följer.

Sammandragningar - verkliga och träning

Mage kan drabbas av sammandragningar. De är verkliga, vittnar om början av förlossningen och falsk (träning).

Med falska sammandrabbningar, som i figurer vanligen förekommer i förväg, och i multiparösa, kort före födseln, drar smärtan. Kvinnor säger att det kan jämföras med hur det drar underkroppen och underlivet under menstruationen. Magen är ansträngd, "blir sten", blir hård, då kommer kampen tillbaka.

Träningen skiljer sig från äkta sammandragningar genom fullständig frånvaro av cyklisitet, periodicitet och vinst. Om en kvinna vilar och har lite vila när det finns falska sammandragningar, försvinner smärtan. Med riktiga anfall på detta datum kommer denna enkla råd inte att fungera. Sammandragningar kommer att öka i tid och styrka av smärta, oavsett ställning för den framtida mammans kropp i rymden.

På sjukhuset bör skickas om sammandragningarna upprepas var 5-7 minuter.

Matsmältningsbesvär

Buksmärta vid vecka 41 kan också orsaka matsmältningsbesvär, ökad gasbildning i tarmarna. Som nämnts kan organen i matsmältningsorganet som pressas av livmodern inte fungera normalt och diarré, förstoppning, gas och illamående är helt normala under de senaste veckorna av graviditeten. Smärta i detta fall kommer att vara i samband med stickningar, skärning, det kan vara en känsla att "buken vrider".

Framväxten av sådana smärtor är en anledning att ändra kosten, för att utesluta mjölkprodukter, överflöd av kött, tillsätt grönsaker och fruktrika fibrer.

Tilldelningar - normen

Normalt blir utsöndringarna under denna period något mer riklig än tidigare, men de måste fortfarande vara lätta, vita eller gulaktiga och fria från en obehaglig lukt. En kvinna borde ha dagliga kuddar för att snabbt kunna spåra eventuella förändringar i urladdning.

Utsläpp av vatten

Om vattnet är helt avlägsnat, orsakar det inte problem. Stora mängder varmt, luktfritt vatten kan inte förväxlas med urininkontinens eller andra symtom.

Frågor orsakar vanligtvis läckage av fostervätska. Det manifesteras av utseendet av vattnig urladdning, utan färg och lukt. Deras nummer är vanligtvis liten. Dribbling kan öka med rörelser, under förändringar i kroppsställning.

Apoteket amniotest och en gynekolog kommer att bidra till att skilja urvattnet, vilka gravida kvinnor i sena perioder på grund av trycket i barnets huvud på blåsan är ofta "missade".

Mucusplugg

Slemhinnor med blodproppar kan indikera att urladdning av slempluggen, som stänger ingången till livmoderhalsen och skyddar fostret från infektion under graviditeten, började.

Nu utbreder nacken, mjukar, mjukar och korken kan inte längre uppta sin tidigare plats. Hon kan flytta i delar inom några dagar och kan komma ut i taget i form av en klump av slem med bruna eller blodiga streck-fläckar.

Utsläpp efter granskning av gynekolog

Brun och ljusbrun ansvarsfrihet som uppträder efter en cyntisk undersökning av en gynekolog i veckan ska inte överraska en kvinna. Manuell inspektion kan utlösa pluggens passage om det ännu inte har hänt. Då tills födseln blir några dagar-timmar.

Utmatningen efter ett besök hos läkaren kan vara kortlivat. Detta händer när det lösa och mjukade slemhinnan skadas och "signalerar inte" arbetets början.

Patologiska sekret

Alla ovanstående skäl är ganska fysiologiska och normala. Vid vecka 41 kan emellertid ovanlig urladdning också inträffa, vilket är symptom på graviditetskomplikationer. Spotting, mörkrosa, orange kan prata om problem med livmoderhalsen eller början av placentaavbrottet. När blod från könsorganet dyker upp, ska en kvinna omedelbart ringa en ambulans.

Underbara utsöndringar av grön, brun, grå med en obehaglig lukt kan indikera förekomsten av infektion i könsorganet.

Tjock vit urladdning med surt eller jästlukt är ett tecken på tröst. Under senare perioder börjar det ofta på grund av förändringar i hormonell bakgrund. Infektioner och tröst åtföljs av klåda och obehag i området av de yttre könsorganen.

Om tiden tillåter, är det nödvändigt att ha tid att behandla dem före leverans, för att omorganisera könsorganet. Om en kvinna med sådana utsöndringar kommer in i barnsjukhuset, kommer hon att tilldelas en observations- (infektions) avdelning.

Naturlig förlossning i infektioner i könsorganet utgör en viss fara för barnet - sannolikt blir han smittad under sin födelse.

För en video om hur man bestämmer arbetets start och utmärker sammandrag, se nedan.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa