1 vecka 3 veckor

2 veckors graviditet: utveckling av embryon, känsla och ansvarsfrihet från den förväntade mamman

Innehållet

Två veckor av graviditet - en period där graviditeten ännu inte är. Paradoxalt sett är faktum kvar. Det beror helt på vilken tid de två veckorna är beräknade. Vad innebär två veckors graviditet, och hur embryot utvecklas under denna period kommer vi att beskriva mer detaljerat.

Hur många månader räknar vi med datumen

När läkare säger om begreppet "2 veckors graviditet" menar de själva menstruationscykeln - ungefär 14 dagar. Om en kvinnas cykel varar 28 dagar, är det på den dagen som ägglossningen inträffar. Graviditeten har i själva verket ännu inte kommit, men ägget är klart att gå ut ur follikeln och befruktningen. Obstetrisk 2-3 veckor - detta är gödslingsperioden och ytterligare framkant av zygoten, och sedan blastocysten i livmodern, där det förekommer 3 obstetriska veckor implantation.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Kvinnor förstår denna term lite annorlunda. Oftast är det underförstått att 2 veckor har gått från befruktningen. Enligt gynekologer är dessa redan 4 obstetriska veckor. Det är det faktum att obstetriska termer är före själva, och orsakar missförstånd mellan doktorn och patienten i de mycket tidiga graviditetsstadierna. Då blir kvinnor vana vid det och börjar mäta sitt liv med obstetriska normer - det är bekvämare.

Dessutom utförs alla tester, ultraljud och andra undersökningar i enlighet med den obstetriska perioden. Tänk på båda termerna mer detaljerat.

Vad känner en kvinna?

Om en kvinna har 2 förlossningsveckor, är känslorna inte mycket annorlunda än den vanliga menstruationscykeln. Ögonblickets ögon kännetecknas av smärta på höger eller vänster underliv, ungefär där äggstocken med en trasig follikel är belägen. Om 2 veckor har gått från befruktningen kommer kvinnan den första dagen av menstruationsförseningen, och under denna period kan de första förnimmelserna redan förekomma, vilket kan indikera graviditetens närvaro.

Så, 2 veckor efter att ha tagit en vecka, kan en kvinna känna det hennes bröst blev känsligare än tidigare, något ökat i storlek, smärta visade sig när den pressades. I princip under den andra halvan av cykeln är en liten ömhet i bröstkörtlarna normal och normal utan graviditet, men den här gången, om uppfattningen ägde rum, kommer bröstet inte att sluta skada en dag eller två före nästa menstruation men fortsätter att svälla och störa.

Många kvinnor påpekar det de har ökat drooling, aptit, de blir mer irriterande, dåsiga, blir tröttare snabbare. Allt detta - hormonprogesteronets verkan. I den icke-gravida cykeln produceras det betydligt mindre, och före menstruationsperioden sjunker den till en låg nivå, vilket gör att mensesna kan börja. Om uppfattningen ägde rum, växer nivån av detta hormon ständigt för att ge de bästa förutsättningarna för det utvecklande embryot.

Hormonet förhindrar menstruationens början, förbereder livmoderns inre foder för implantation, tar hand om mat och energiförsörjning för barnet, och undertrycker också moderns immunitet, eftersom han felaktigt uppfattar embryot som ett främmande föremål, eftersom det bara är 50% genetiskt relaterat 50% av generna är paternal genetiskt material.

Höga halter av hormonet uppträder också som tarmproblem. - En kvinna kan börja förstoppning eller diarré även före förseningen, temperaturen stiger omotiverad, särskilt under andra halvan av dagen och på kvällen faller basaltemperaturen inte i slutet av andra veckan, men stannar vid höga höjningar. Det huvudsakliga och enda objektiva symptomet i 2 veckor efter uppfattningen är frånvaron av menstruation.

Om effekten av hormonprogesteron på kvinnokroppen under graviditeten beskrivs i detalj i följande video.

smärta

Smärtor vid 2 veckors graviditet är ganska symboliska i naturen och är mer av en typ av känslomässig smärta. Om du inte uppmärksammar dem så märker du inte. Vid 2 obstetriska veckor kan ägglossningen åtföljas av smärtor i flera timmar. 2 veckor efter befruktningen konstaterar det ibland kvinnor det något lägre buken gör ont på dagen när nästa menstruation ska börja.

Vissa antyder sådana smärtor som föregångare till menstruationen, men midjan och buken drar, och menstruationen börjar inte. Detta är anledningen till att göra ett graviditetstest. Om det inte förekommer någon menstruation efter 2 veckor efter ägglossningen, och smärtan i ryggen inte förkastas, kan detta tyda på att embryot inte har avvecklats i början av utvecklingen och avvisats. Ett tidigt hot om abort har uppstått.

val

I mitten av kvinnocykeln, som faller på en period som är lika med två obstetriska veckor, varierar beskaffenheten av urladdningen. Många kvinnor bestämmer den tid då de har en gynnsam period för att unga barnet genom vaginal utsöndring. Tilldelningar blir mer rikliga, viskösa, genomskinliga, liknande rå äggvita. Normalt bör ljus, transparent eller färglös urladdning förbli två veckor efter befruktningen.

Under verkan av progesteron kan deras antal öka något.

En förändring i mängd, färg och lukt av sekret kan indikera att en kvinna har infektioner, en inflammatorisk process och en hotad abort.

Sällan ses ett märkligt symptom, vilket är vetenskapligt svårt att förklara tydligt ur vetenskaplig synvinkel. På menstruationsdagen uppträder en liten blodig daub eller rosa urladdning på kvinnodagen. De passerar utan spår om några timmar.

Ibland upprepas detta fenomen under graviditeten varje månad, och då säger de att "fostret är tvättat". Det finns ingen fara för sådan ansvarsfrihet för moderen eller hennes barn.

Deras andra arter bör varnas: grönaktig, grå, brun, skummig, illaluktande, blodig. Eventuell urladdning med blod i början av graviditeten är en anledning att konsultera en läkare för att ta reda på deras ursprungsprung. Vita tjocka sekret med lukt av jäst, åtföljd av klåda i området av de yttre könsorganen, bör också varnas vid denna tidpunkt. En sådan utsläpp kan indikera att en kvinna utvecklar tröst - en sjukdom som är en frekvent följeslagare av de mycket tidiga graviditetsstadierna.

Embryoutveckling

Man kan tala om utvecklingen av ett barn endast i förhållande till 2 embryonala veckor, eftersom embryot ännu inte existerar på en liknande förlossningsperiod. I 2 veckor efter uppfattningen, är fostret ännu inte kallat ett embryo, men under den kommande veckan blir det en, eftersom hela embryonperioden för dess utveckling börjar.

Krummens vikt, som fortfarande ser ut som en bollblåsocyst med bubblor på ytan, vid slutet av 2 veckor efter uppfattningen kommer att vara ungefär ett halvgram, höjd - ungefär en millimeter. Nu kommer bebisen att ha en viktig period - han kommer att börja bilda grobbena.

Det finns bara 3 av dem: den yttre kommer snart att bli hudens och slemhinnorna hos barnet, den mellersta loben är avsedd att bli ett strukturellt material för hjärtat och blodkärl, könsorgan, ben och muskler hos barnet, det inre skiktet kommer att bli grunden för att lägga organen i matsmältning, andning, urinvägar.

Under två veckor av intrauterint liv förvärvar barnet en ryggradssnopp, på cellulär nivå bestäms prototyperna hos alla inre organ, vilket kommer att börja bildas snabbt så snart som nästa vecka. Redan, medan mamma överväger vilket test att köpa på apoteket för att bestämma graviditeten, barnet börjar producera syre för sig själv, och han gör det med hjälp av en korjon från moderns blod.

Alla embryonala strukturer, som innehåller korion, amnion och äggula, arbetar för att säkerställa att smulorna har de hormoner och näringsämnen som är nödvändiga för utveckling.

Graviditetsdiagnos

I 2 veckor efter befruktningen ta reda på det Faktumet av ett vanligt mirakel är redan ganska enkelt. Omedelbart efter att blastocysten implanterats i livmodern börjar produktionen av ett specifikt hormon - human choriongonadotropin (hCG). Koncentrationen ökar gradvis och ökar varannan dag. Och vid den första dagen av fördröjning, vid exakt 2 veckor av den faktiska graviditeten blir koncentrationen av hormonet synligt inte bara i blodet utan också i urinen. Befintliga snabbtester som kan köpas på apotek är baserade på detta.

Om du gör testet i strikt överensstämmelse med instruktionerna, bryter inte reglerna, du kan få ett ganska pålitligt resultat. En mer exakt metod anses vara ett blodprov för hCG. I en kvinnas blod kan förekomsten av ett "gravid" hormon bestämmas även före menstruationsförseningen. Denna metod låter inte bara ta reda på om ett nytt liv har sitt ursprung i en kvinna, men också för att ta reda på hur hon utvecklar sig.

Med en hälsosam graviditet växer hCG jämnt varannan dag. Om hormonhalten är otillräcklig kan kvinnan hotas med missfall under den tidiga perioden. Om han väsentligt överskrider normen kan man misstänka en "dubbel lycka" - tvillingar eller tripletter.

På ultraljud i 2 veckor av graviditeten efter ägglossningen att gå dit är ingen punkt. Barnet, även om han lyckas få fotfäste i livmoderhålan, är fortfarande så liten att det inte finns någon praktisk möjlighet att undersöka den med hjälp av en ultraljudsskanning. Tidig 5 eller 6 förlossningsveckor ultraljud visar inte graviditetens närvaro.

Apparaten kan emellertid fortfarande fånga några indirekta tecken på en "intressant position" - detta är lösheten och svullnaden i livmoderns inre skikt, dess tjockleksökning. Men inte bara graviditeten manifesteras på detta sätt, utan även inflammatoriska processer, vissa tumörer, hormonella dysfunktioner, så doktorn kommer inte att tala om detta symptom som ett symptom på graviditet.

Rekommendationer till förväntade mammor

Vid obstetrisk vecka 2 rekommenderas kvinnor att inte dricka alkohol och droger, inte missbrukar droger.

Chanserna för uppfattningen ökar betydligt om föräldrarna förberedde sig för denna period i förväg - de tog vitaminer, folsyra, genomgick tester för reproduktiv hälsa och tester.

Efter sex under ägglossningen eller under dagen före eller efter en kvinna kostar det ungefär en halvtimme att ligga tyst med benen förhöjda. Före sex och efter handlingen ska du inte duscha, använd hygienisk kosmetika med alkalisk grund.

Vid 2 veckor efter uppfattningen rekommenderas en kvinna att förbli lugn. Framför de långa månaderna med att bära en bebis behövs inte stress nu, varken av den lilla eller av sin mamma. Efter att ha fått ett positivt test, försök inte med att kontakta antennkliniken.

Tidig registrering på dispensarkontot gör det möjligt att identifiera möjliga patologier av graviditet och dess komplikationer i de tidigaste stadierna.

Ett positivt graviditetstest är en bra anledning att ge upp dåliga vanor, granska matprioriteringar, börja äta ordentligt och leda en måttligt aktiv livsstil.

Om vad som händer under den andra veckan av graviditeten, se nästa video.

1 vecka 3 veckor
Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa