38 veckors graviditet: urladdning och smärta i buken

Innehållet

38 veckors graviditet - det här är den sista sträckan. En baby kan födas i världen när som helst: den här veckan eller lite senare. Med tanke på hur länge resan har varit, är det inte förvånande att olika smärtsamma känslor åtföljer denna term nästan hela tiden.

Vad är termen

Den 38: e veckan av graviditeten är nio och en halv förlossningsperiod, varav varav 4 veckor. Eftersom obstetrikare alltid lägger till två veckor till den verkliga (embryonala) perioden, nu finns det 36 veckor av barnets utveckling. I vanlig kalenderavkänning har exakt 8 månader och 2 veckor gått.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Fram till det datum som läkarna noterade som barnets förväntade födelsedatum, förblir det lite mer än två veckor, men detta garanterar inte att födelsen kommer att äga rum den dag som doktorn indikerar på den gravida kvinnans växelkort. Den nuvarande 38: e veckan är en mycket riktig tidsfrist för krumbs födelse. Barnet är moget, han är tillräckligt utvecklad för att leva i denna värld. Därför har de flesta kvinnor redan väskor med materiella sjukhus, och de har länge varit på den mest synliga platsen.

Fysiologiska egenskaper i veckan

De flesta gravida kvinnor till 37-38 veckor, det finns en känsla av konstant trötthet. Det blir mycket svårt och svårt att ha på buken, eftersom livmodern redan har fyllt hela bukhålan och inuti är det en bebis som i sin tur inte lämnar ledigt utrymme inuti det kvinnliga könsorganet. Tyngdpunkten förändras, på grund av detta stiger belastningen på bakstyckets muskler, på nedre delen av ryggen. En stor mage skapar mycket besvär när man utför de vanliga dagliga handlingarna: det är omöjligt för en kvinna att böja sig ner, snabbt byta kroppsposition, gå länge eller stå.

Livmodern i veckan kan pressa membranet med botten, vilket är anledningen till att en kvinna kommer att ha andfåddhet och en obsessiv känsla att hon inte andas djupt. När livmodern sjunker och i de flesta kvinnor den här veckan är det redan lägre än tidigare, på grund av att barnet har antagit en "pre-launch" -position: han vilade huvudet på utgången från bäckenet.

Hormonala prenatala förändringar gör en kvinna känslig, känslomässig. Rädsla för vad som väntar i den generiska processen, lägger inte till igen lugn. För den här veckan anses en liten viktminskning vara helt normal, och om det händer, är födelsen precis runt hörnet. Vikt överensstämmer med överskott av vätska, som tidigare ackumulerats under verkan av progesteron. Produktionen av detta hormon före födseln reduceras, och därför börjar vikten minska.

Placentan klarar sig fortfarande bra med sina funktioner, men börjar redan "bli gammal", gallring, vilket också gör sitt "bidrag" till mamman släpper ett par kilo vikt. Volymen av fostervatten minskar också.

En kvinna plågade i stigande utsträckning. Magen, även om den sänks, blir hård från tid till annan. Krummen pressar nervändarna med huvudet, vilket kan orsaka stickning av olika intensiteter i perineum. Och vid denna tid och de närmaste 38-39 veckorna av graviditeten kan den framtida mamman plågas av ganska uttalad smärta i magen.

Buksmärtor

En mängd buksmärtor är nu överraskande i sin mängd. Men inte alla är tecken på arbetets start och säger inte att det är dags att gå till sjukhuset. Upprepade gånger är det mycket lättare att navigera i kroppens "signaler", men för de som väntar på första barnet är det inte lätt, och varje sträckning och stickning verkar som en "efterlängtad start".

Falska sammandragningar

Den första kan de börja känna kvinnor som ska föda för första gången. Multidote träningsövningar börjar vanligen lite senare, och ibland - bara några dagar före den kommande leveransen. Sådana sammandragningar hjälper livmoderns muskler att förbereda sig för testet, vilket kommer snart. Om födseln kommer först, så ses i veckan träningsutslag hos cirka 95% av gravida kvinnor.

Falska sammandragningar från de riktiga kännetecknas främst av att de inte är av lång sikt och tillfällig regelbundenhet. De känns som gnistrande känslor, liknande de som kvinnan tidigare hade upplevt under menstruationen. Lätt skadade midjan, dra underkroppen. Livmodern blir "sten", och då, då draget upphör, blir det mjukt igen.

Om en kvinna ligger ner och tar en tupplur, eller bara vilar i ett vågrätt läge, kommer de falska sammandragningarna att passera utan spår. Detsamma kan inte sägas om sanna kampar, som anses vara ett säkert tecken på arbetets start.

Långt från alla gravida träningstrider ger obehaglig smärta. Det finns några framtida mammor som känner sig bara kvävande i ländryggen och äggstockarna.

Verkliga slagsmål

Sanna sammandrag börjar omedelbart före förlossningen och ingår i den generiska processen. Livmoderhalsen uppenbaras, som åtföljs av sammandragningar. Inledningen av dem liknar träningsutmaningar, men rådet att ligga ner så att "allt går bort" kommer inte att fungera här. Även i vilopositionen kommer sammandragningarna att intensifieras, deras frekvens ökar och tiden mellan dem kommer att minska. Smärtsamma känslor blir också mer uttalade.

Först kan en kvinna notera att magen värker och hårdnar med lokalisering av smärta i underlivet. Då livmodern kamenet mer och mer, och smärtan blir omringande, ont och smärta inte längre bara underlivet utan även ländarna och ryggen. Dra i midjan mer och mer. "Sten" mage betyder att livmodern kommer i tonen, stelnar. Detta händer vid sammandragets topp, då musklerna slappar av, känns kvinnan lättad.

För det första, sammandragningar vanligtvis inte längre än 30 sekunder, upprepas var 10-15 minuter. I detta skede kan en kvinna som ska föda för första gången stanna upp till 8 timmar eller mer. Den cervikala dilatationen kommer bara att vara 3 centimeter.

Den andra etappen är längden av sammandragningar i en minut eller mer med en repetition var 4-5 minuter eller mer. Denna period varar mindre än den första, och därför är det önskvärt att en kvinna redan är i modersjukhusen under överinseende av läkare.

Det tredje steget före försöken är det kortaste. Sammandragningarna upprepas på ungefär en halv minut och varar upp till 90 sekunder vardera.

Frågan om när man ska gå till sjukhuset är inte lätt att svara på. Primiparous kvinna kan inte skynda mycket, för hon har den första etappen av äkta sammandrag längre än de framtida mammor som någonsin varit tvungna att föda.

Om födseln upprepas, ska du gå direkt till matsjukhusets sjukhus med utseende av regelbundna sammandragningar, till skillnad från träning. Det är vanligtvis ansett att en obstetrisk institution, oavsett antalet tidigare födda, behöver komma fram med sammandrag var 7-10 minuter.

digestion

Eftersom den fysiologiska egenheten i denna vecka är sådan att de inre organen pressas av ett stort och tungt livmoder, har bukvärk ibland ibland ingen relation till förlossningen, men är uteslutande utrustade med motilitetsstörningar, tarmsjukdomar och gallflödesbesvär. Dessa smärtor manifesteras som skärning eller stickning i underlivet, magen "vridningar", och det kan också vara svårt. Förändringar i kroppens position kan orsaka ökad smärta, medan magen ofta ser. Ej utesluten lösa avföring eller förstoppning, illamående, kräkningar.

Buksmärtor som uppträder vid vecka 38 på grund av störningar i matsmältningsorganen, åtföljs av känslor av stark intestinal distention, distention. Oftast är smärtan observerad i iliac regionen, efter avföring kan öka. Det är just dessa misstänkta och intryckbara framtida mammor som ofta uppfattas som födelsemedlemmar.

En liten andel kvinnor upplever inte smärta vid vecka 38 alls. De har vanligtvis höga kompensationsförmågor, tack vare vilken organismen fortsätter att arbeta utan avbrott även i extrema förhållanden.

val

Utsläpp vid slutet av graviditeten är alltid olika. Att hjälpa en kvinna i tid att orientera sig i en situation som kallas "trosor". De kommer inte tillåta att missa det ögonblick när det är dags att gå till barnsjukhuset eller behöver akut medicinsk behandling. Vad kan man säga om valet vid denna tidpunkt:

  • norm. Att en kvinna är bra, säger de ljus, vit eller gulaktig urladdning, som har en svag sur lukt eller ingen lukt alls. Mängden utsläpp beror på den hormonella bakgrunden, men i allmänhet bedöms den vara måttlig.
  • Slemhinnor. Om en kvinna uppmärksammade det faktum att urladdningen blev slem, kan det indikera en urladdning, som under hela graviditeten tätt stängde livmoderhinnan från penetration av främmande kroppar, bakterier, virus i livmodern. Stoppet kan flytta sig helt och hållet som en klump av slem, transparent med streck av blod. Ibland går korken gradvis bort. I det här fallet kvarstår slemhinnan flera dagar, de kan märkas bruna eller rosa blodsträngar.

Korkutsläpp är ett tecken på arbetets start. En kvinna borde, utan för mycket panik, lugnt samla saker och gå till den obstetriska institutionen. Efter början av urladdningen är ett varmt bad, sex och douching kontraindicerat.

  • Vattenutsläpp. Sådana utsöndringar kan indikera en urladdning av fostervätska. Som i fallet med ett stopp kan fostervätskan dra helt eller flöda i delar. Full urladdning ger vanligen inga frågor. Om vattnet är borta - är det dags att gå till sjukhuset. Om en kvinna märker att det finns mer utsläpp, och de är vattniga i naturen, så kan det vara en fråga om läckage. En kvinnas handlingar i detta fall ska också skickas för tidigt sjukhusvistelse. Dribbling är en fara för barnet. Ibland har en sådan vattig urladdning en grön nyans. Om sådana utsöndringar uppmärksammas är det angeläget att gå till modersjukhuset, eftersom det är möjligt att meconium är närvarande i läckande vatten - den ursprungliga avföring från fostrets tarmar.

Vanligtvis går han utanför efter ett barns födelse. Men i fallet när det finns en Rhesus-konflikt, upplever barnet hypoxi, med entanglement, placentainsufficiens, avföring kan vara för tidigt: rätt i livmodern. En sådan situation är grunden för brådskande leverans.

  • Brun och rosa urladdning. Isolering av brunt, såväl som rosa, om de inte är associerade med slemhinnor och inte är ett tecken på korkutsläpp, kan tala om blodföroreningar. Skälen kan vara ganska mycket: från problem med placentan till patologiska förändringar i livmoderhalsen. Var noga med att rapportera blödning till läkaren.Även om födelsen redan är mycket nära, borde det inte finnas något blod i dem.
  • Mättad gul eller grön urladdning. Sådana utsöndringar kan indikera att en kvinna har en infektion i könsorganet. Inflammatorisk och suppurativ inflammatorisk process kan orsakas av bakterier och svampar.

Vanligtvis förekommer en förändring i urladdningens natur samtidigt med utseendet på obehagliga känslor i de yttre könsorganens område - kliande och brännande uppträder. Utsläpp har en obehaglig lukt, ofta skumbildning. Samråd med en läkare är obligatorisk, eftersom det är nödvändigt att sanera könsorganet före födseln, annars har barnet risk för infektion.

Utsläpp efter medicinsk undersökning

Om en brun urladdning, vid den 38: e graviditetsveckan, efter en läkarundersökning av en läkare uppträder, anses detta vara normalt. Panik och oroa dig inte värt det. Slimhinnorna i könsorganen under hormonernas verkan blir mer lös och sårbara, och därför kan undersökning av livmoderhalsen ge upphov till blödningens utseende. Vanligtvis passerar de inom några timmar efter att ha återvänt från ett samråd.

Om under provet av livmodern utlöste doktorn urladdningen av rester av slemhinnan i proppen, som kommer att uppträda som urladdning efter undersökningen, så börjar arbetet snart. Återigen, gör inte panik, du behöver bara vara helt förberedd.

Recensioner framtida moms

Vid denna tidpunkt är kvinnornas känslor ganska likartade. Många ansträngningar utmattning och tyngd i buken, frekvent urinering. Kontrollen över utsöndringar och smärtsamma förnimmelser utförs av alla gravida kvinnor, för förståelsen av att barnet kan "bli uppmanat" vid något tillfälle försvinner inte ens en minut.

Många den här veckan börjar klaga på att förlossning inte uppstår så länge. Förväntande mammor vill föda fortare och känna sig lätta och mobila igen.

Om vad som händer med mamma och bebis vid 38 veckors graviditet, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa