Orsaker och effekter av deformation av ägget

Innehållet

Enligt resultaten av ultraljud kan många gravida kvinnor i de tidigaste perioderna höra om deformationen av äggstocken. Av någon anledning antas det att det ska vara helt slät, ovalt, och själva deformationen är ett tecken på fara. Skulle vi vara rädda för en sådan diagnos, som orsakar deformation, och vad konsekvenserna av denna deformation kan vara, kommer vi att berätta i detta material.

Vad betyder detta?

Uttrycket "ägg" avser fostermembran och embryo, liksom alla embryonala strukturer. I de tidiga stadierna av graviditeten är tillväxten hos ägget viktigt - tack vare dem är det möjligt att förstå om allt är i ordning, om utvecklingen fortsätter normalt.

Vid ultraljud blir det befruktade ägget synligt från 5-6 obstetriska veckor (det här är en vecka efter att kvinnan började fördröja nästa menstruation). Diagnostik är viktigt för att bedöma äggstockens storlek, eftersom dess tillväxt, uppmätt i form av inre diameter, måste uppfylla kraven. Dessutom utvärderas formuläret.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

I medicinska läroböcker och professionella handböcker för läkare sägs det normalt anses vara en oval form, regelbunden, jämn. Eventuella förändringar i konturerna betraktas som deformation av äggstocken, som den gravida kvinnan och läkaren sade till.

I det här fallet är det inte alltid nödvändigt att börja oroa sig. Du själv kommer se detta genom att förstå orsakerna till detta fenomen.

Regelbundet ägg
Deformerad Fertilt Ägg

skäl

Under inga omständigheter bör ett deformerat fetalt ägg betraktas som ett tecken på defekt vid fosterutveckling. Oftast ligger anledningen till livmoderns ton. Fostermembran är mycket elastiska. De kan reagera på förändringar i livmoderns smidiga muskler. Med andra ord är livmodern spänd - det befruktade ägget sträcker sig efter det. Och eftersom det är fäst vid samma livmodervägg, är visuell deformation oundviklig.

Du kan utföra ett experiment med tvålbubblor: Ju mer du aktivt tar bort handen efter att ha blivit en bubbla, desto mer deformerade blir dess form. Denna enkla barns roliga hjälper till att svara på en viktigare fråga - vad man ska göra med deformationen. Det är ingen fara. Så snart det fysiska inflytandet från utsidan upphör, blir formuläret korrekt, utjämnar sig själv.

Det följer att orsaken till deformationen alltid är densamma - livmoderns ton och hypertonicitet. Men även ibland, särskilt vid ultraljud från unga läkare, kommer diagnosen "missbildning" från en felaktig bedömning av vad som händer vid tidpunkten för studien.

Ultraljudsgivaren, om den är gjort på ett transabdominalt sätt, kan trycka lite på den främre bukväggen, vilket orsakar ett litet "svar" av livmoderväggarna och som ett resultat visuell deformation. Så snart testet slutar (som i fallet med bubblan) återgår livmodern till normal, återgår fostrets blåsan till en helt normal form.

Baserat på det föregående är det inte orsakerna till deformationen som bör sökas, utan orsakerna till ökningen av tonen. Oftast är följande skylda för att förbättra livmoderns muskler;

  • stress, känslomässig nöd, posttraumatisk psykologisk syndrom;
  • inflammatorisk process i bäckenorganen, inklusive genitala infektioner;
  • inte tillräckligt höga nivåer av progesteron i kvinnors blodplasma;
  • tidig toxicos
  • immunförsvaret hos den kvinnliga kroppen (till exempel när skillnaden mellan Rh-faktorerna i moderns och fostrets blod);
  • inflammatoriska processer och kroniska sjukdomar i urinorganen, njurarna, urinblåsan;
  • störning i mag-tarmkanalen, åtföljd av ackumulering av gas i tarmen, diarré eller förstoppning;
  • generell försämring av den framtida moderens hälsa i samband med förkylning, sömnbrist, trötthet, undernäring, rökning eller alkohol.

Av någon av dessa skäl kan livmoderns muskler vara spända. Detta innebär att fetalt ägg på bildskärmen hos ultraljudsmaskinen ser lite deformerad ut.

Graden av deformation kan ingå om tonstyrkan. Och först efter det är frågan om hur farligt problemet är och vad dess konsekvenser kan bli avgjort.

effekter

Livmodertonen är inte så illa som den är "målade". Och ganska ofta passerar det utan att läkare ingriper och tar mediciner. Det är bara nog för en kvinna att ändra sin livsstil, lugna ner, sluta vara nervös och normalisera hennes kost. De flesta kvinnor i de tidiga stadierna av tonen känner inte alls, och endast en läkare genom ultraljudsskanning kan bestämma detta tillstånd, inklusive formen av äggstocken.

När tonen blir märkbar och uppenbarar sig som en dragande smärta i underlivet och nedre delen av ryggen, kan detta vara ett farligare tillstånd, men även med det, om du omedelbart konsulterar en läkare, kommer det inte att bli några negativa konsekvenser.

Detta betyder inte att man bör ignorera doktorns åsikt om deformationen av äggstocken. Att hitta de sanna orsakerna till ökad ton är inte lika lätt som det verkar, eftersom de ofta är komplexa, det finns flera av dem på en gång. Men här är det möjligt och nödvändigt att vidta vissa åtgärder för att minska tonen, om den blir stabil.

Ökad ton, som bevaras, kan leda till avstötning av äggstocken, spontant missfall, partiell avlossning av äggstocken och förekomst av retrochori-hematom. I de tidiga stadierna är tonen också farlig på grund av att embryot inte tar emot näringsämnen och syre från moderns blod. Detta beror på försämrad blodtillförsel till det reproduktiva kvinnliga orgeln och barnet får alla nödvändiga saker från endometrium blodkärl tills placentan har bildat sig.

Brist på näring och syre kan leda till tillväxt retardation, såväl som blekning av graviditet (fosterfosterdöd).

Vad man ska göra

Det viktigaste - gör inte panik. Onödiga upplevelser förvärrar bara situationen. En kvinna behöver definitivt ändra sitt liv - mer vila, ligga ner, undvika tung fysisk ansträngning, tyngdlyftning. Du måste äta fullt, ta vitaminer och sova minst 8-9 timmar om dagen. Den psyko-emotionella bakgrunden kommer ut på toppen, den gravida kvinnan måste lugna sig och undvika stress.

Av de medicinska åtgärderna bör man omedelbart besöka en obstetrikare-gynekolog. Han kommer att ordinera ett blodprov för progesteron, om det behövs för att bevara graviditeten, kommer progesteron "Utrogestan" eller "Duphaston" att ordineras i en individuell dos, vilket beror på graden av brist på detta hormon.

Och det är också nödvändigt att göra test för genitala infektioner, allmän och biokemisk blodanalys och urinanalys (generellt och för bacposa). Detta kommer att göra det möjligt att identifiera en sådan orsak som det inflammatoriska förfarandet i det genitourära systemet. Om de dyker upp, kommer kvinnan att ordineras behandling - antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel - allt detta rekommenderas i de tidiga stadierna med stor omsorg och endast när barns eventuella skada från att ta drogen är mindre än den skada som deras frånvaro kommer att orsaka.

Enligt standardschemat för långvarig deformation av äggstocken, men fostrets livskraft är föreskriven behandling, vilket inkluderar antispasmodika (läkemedel som slappnar av i livmoderns släta muskler). Dessa inkluderar "No-Spa, Papaverine.Kvinnan är ordinerad magnesium och järn kosttillskott, liksom lätta lugnande medel för att minska stressnivån och förbättra sömnen.

Med ett allvarligt hot om missfall på grund av den ihållande högtonen, är en kvinna på sjukhus och behandlingen utförs under överinseende av läkare. Det bör noteras att i 95% av fallen är det möjligt att klara en ton framgångsrikt utan komplikationer och konsekvenser.

recensioner

De som är intresserade av andras erfarenheter kommer att hitta många recensioner på Internet, eftersom ett deformerat befruktat ägg är ett problem för många kvinnor i de mycket tidiga graviditetsstadierna. Någon form av "samstämmighet" tillvägagångssätt till behandling är överraskande. Enligt kvinnor, när ett sådant problem finns, föreskriver läkare utan en preliminär studie på progesteron omedelbart progesterondroger - "Utrozhestan", till exempel. Detta är inte motiverat och kräver omprövning med en annan specialist.

I de flesta fall, enligt kvinnor, är tonen ungefär 9-10 veckor av graviditeten, några före. Framtida mammor säger att sängstöd och brist på stress hjälper mycket, och därför, om möjligheten tillåter, är det bättre att gå till sjukhuset, för att du sällan lyckas observera fullständig vila hemma.

Det finns inte många historier med en negativ avslutning, där graviditeten inte kunde upprätthållas. I grunden visar det sig att kvinnor som föredrar att behandlas med folkmedicin, utan att ha råd med en läkare, tar droger som rekommenderas till dem av okända samtalare på Internet. I vår tid, lyckligtvis, dessa kvinnor, lite.

På livmoderns ton, som huvudorsaken till deformationen av ägget, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa