De första tecknen på graviditet i de tidiga stadierna

Innehållet

Idag på Internet hittar du många artiklar som lovar att avslöja "33 tecken på graviditet i tidigaste termerna" eller "bestämma barnets kön en vecka efter befruktningen." Förnuftiga kvinnor är skeptiska till den här informationen, eftersom den stora delen av sådana artiklar har inget att göra med sanningen. Men frågan är fortfarande öppen - hur kan vi bestämma graviditeten i tidigaste termerna och är det möjligt att göra det alls?

I den här artikeln kommer vi att titta på detta ämne i detalj och försöka hitta ett ärligt och sanningsenligt svar på var och en av kvinnornas frågor om den tidiga diagnosen "intressanta situationen".

Hur börjar det?

I de flesta fall passerar en intressant och överraskande period av ett nytt livs födelse av en kvinna, hon märker helt enkelt inte honom. Majoriteten börjar misstänka något endast när nästa menstruation inte uppstår. Läkemedlet anser faktiskt att menstruationsförseningen är den allra första, men fortfarande ett indirekt tecken på graviditet.

Förseningen kan orsakas inte bara av graviditet utan också av cykelstörningar, hormonella störningar, inflammatoriska processer i bäckenorganen och en mängd andra orsaker.

Kvinnor som väntar mycket på graviditet, planerar det, försöker "få" i en gynnsam period för uppfattningen, tvärtom "lyssna" på förändringar i kroppen under andra halvåret. Sökandet efter symtom och tecken på dem blir ibland en nästan manisk idé.

För att vara mer avslappnad och förnuftig i denna fråga borde man vara väl medveten om hur uppfattningen inträffar och när i princip de första tecknen på en "intressant situation" kan dyka upp.

Befruktning av oocyten (ägg) är endast möjlig under en dag under hela månaden. Och namnet på denna dag är ägglossning. Ägget blir tillgängligt för de manliga könscellerna först efter det att det lämnat bristfollikeln och cirka 24 timmar efter denna "händelse". Spermatozoa vid tidpunkten för ägglossningen kan redan ligga i kvinnans könsorgan (om könet var några dagar tidigare) eller nå oocyten inom 24 timmar efter att kvinncellen lämnat follikeln i äggstocken (om sex inträffade på dagen för ägglossning eller under dagen).

Det finns inga andra bördiga "fönster" i kvinnocykeln. Det enda undantaget är ett sällsynt fall av utvecklingen av två ägg på en gång, varav den ena kommer ut tidigare och den andra senare. I det här fallet kan den andra befruktas, och sedan kommer uppfattningen att ske mycket senare än kalenderberäkningarna.

Efter penetration i äggmembran börjar spermcellen att ge sin DNA-information till den. Således börjar en zygote att bildas, 50% består av paternal genetiskt material och 50% av moderns. Befruktning sker i äggledaren. Därifrån börjar zygoten sin väg in i livmodern inom några timmar efter befruktning.

Ägget självt kan inte flytta, villi "hjälp" det, som täcker inälven av äggledaren, såväl som märkbar för en kvinnas sammandragningar av rörväggarna. På vägen ökar zygoten, bryter upp och blir en blastocyst.Vid 6-8 dagar efter ägglossningen (inte efter samlag!), Kommer blastocysten ner i livmoderhålan.

Det är här som barnet kommer att behöva spendera de kommande nio kalendermånaderna. Men för detta måste blastocysten först med framgång fixeras i livmodern. Medan hon "reser" genom röret och hennes mun började hormonprogesteronet produceras i kvinnans kropp. Det var han som lanserade de första förändringarna i livmoderns endometriums struktur. Det reproduktiva organets inre membran blev lös, mer fylld med blod.

Implantationen sker inom några timmar - på grund av enzymerna i membranen kan det befruktade ägget delvis upplösa endometriecellerna och bokstavligen "infiltrera" eller "växa" in i det. Chorionceller börjar omedelbart utföra två viktiga funktioner: de ger förbindelsen av äggstocken med livmodern, flödet av moderblod och producerar och avger också i den kvinnliga blodbanan en speciell substans - chorioniskt gonadotropiskt hormon (hCG). HCG bidrar till ytterligare produktion av progesteron. Det visar sig en ond cirkel.

Teoretiskt sett kan en kvinna märka de första känslorna vid något stadium av framväxten av äggstocken och dess implantation, men det är omöjligt att kalla dem specifika. Snarare kommer de att associeras med en ökning av progesteronnivå och en vecka efter befruktningen - med en ökning av hCG-nivån. Därför är svaret på frågan om det är möjligt att känna graviditet så tidigt inte så lätt att hitta. Teoretiskt är det möjligt, men i praktiken har en sällsynt kvinna en sådan hög känslighet.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Känner sig försenad

De första känslorna är alltid subjektiva. Om en kvinna verkligen vill vara gravid, ger hon ofta ut önsketänkande och bara "tänker ut" hennes symtom. Ibland misstänker tecken på premenstruellt syndrom (PMS) för de tidiga tecknen på graviditet (de är verkligen väldigt, mycket lika!).

Det bör noteras att premenstruellt syndrom inte är inneboende hos alla kvinnor, och därför ser utseendet på ovanliga känslor vanligtvis inte obemärkt.

Som redan nämnts De första tecknen före en menstruationsfördröjning kan börja när som helst. Progesteron, vars nivå i blodet stiger inom en och en halv timme efter ägglossningen, börjar att förbereda kvinnokroppen för graviditet redan innan befruktning sker. Det slappar av livmoderna smala muskler och förhindrar livmoderkontraktioner. Det undertrycker immun immunitet så att det inte avvisar ett nytt livs födelse, för immunsystemet är embryot halvt alien (det innehåller 50% av människans genetiska material som är främmande för kvinnans kropp, hans immunitet "vet inte").

Progesteron under de första dagarna efter implantationen börjar "arbeta" som en "assistent", vilket ökar kvinnans aptit för att skapa reserver av fett och glukos för tillväxten och utvecklingen av barnet "för en regnig dag". Progesteron hjälper till att bevara graviditeten, varför implantation inte kan ske när det är brist i kroppen, och om det befruktade ägget fortfarande kan få fotfäste, är det mer troligt att det kommer att slits av och dö på kortast möjliga tid.

En ökning av nivån av progesteron och efter implantation - och humant korionisk gonadotropin, lämnar en avtryck på arbetet hos alla organ och system hos den kvinnliga kroppen på biokemisk nivå. Därför, även före förseningen, är följande symtom och tecken ganska möjliga.

Ökad trötthet

Trötthet utan uppenbar orsak är en följd av kroppens intensiva arbete inför förändrad hormonell bakgrund, energikostnaderna blir större. Ett sådant tecken kan förekomma inom 6-7 dagar efter ägglossningen.

Tecken på förkylning

Symtom på en förkylning är rinnande näsa, näshoppning utan snö, andningssvårigheter, generell sjukdom. Dessa symtom är en följd av progesterons hämmande effekt på immunsystemet hos honan. Dessutom behåller progesteron lite vätska i vävnaderna, varför en rinnande näsa framträder, som kallas den fysiologiska rinit av gravida kvinnor.

Från en verklig förkylning eller virusinfektion kan detta tillstånd särskiljas genom avsaknad av hög temperatur, flytande urladdning från näsan, hosta.

Ur biokemiska processers synvinkel kan ett sådant symptom inträffa när koncentrationen av progesteron når en ganska hög nivå, det vill säga inte nästa dag efter uppfattningen, men endast efter 8-10 dagar.

Sömnstörning

Med andra ord, sömnlöshet eller ökad sömnighet. Normal sömn kränker inte bara progesteron, vilket påverkar vissa receptorer i nervsystemet på ett helt oförutsägbart och oväntat sätt, men också ett specialcentrum i hjärnbarken - "graviditetscentrumet". Detta är ett temporärt impulscenter som uppträder efter befruktning och försvinner efter att ha fött. Hans uppgift är att reglera alla nervösa och fysiologiska processer som på något sätt är relaterade till graviditetsperioden.

Arbetet med detta centrum hos vissa gravida kvinnor leder till utvecklingen av första trimester toxicos. Fram till den månatliga fördröjningen stör det nya hjärncentrumet fortfarande inte "grannarna" - det emetiska centret, termoreguleringens centrum och andra, men börjar redan förklara sig. Detta manifesteras i strid mot vissa neurala anslutningar, vilket medför svårigheter att somna, ryckig och rastlös sömn på natten, frekventa uppvakningar.

Ibland är kroppens reaktion på utseendet på ett nytt centrum i hjärnbarken motsatt - en kvinna börjar somna i vilken kropp som helst, på vilket som helst ställe och när som helst, om hon lämnas åtminstone en stund. Sömnstörningar kan uppstå så tidigt som 4-5 dagar efter befruktningen.

Humörsvängningar

Humörsvängningar är ett mycket svårt symptom för självdiagnos. De flesta kvinnor och utanför graviditeten i andra etappen av menstruationscykeln är inte särskilt balanserade. Men om befruktning ägde rum, då kan de första symptomen på känslomässig "swing" bara visas efter implantation, när hCG-hormonet börjar bli producerat. I kombination med progesteron har den en undertryckande effekt på en kvinnas centrala nervsystem.

Denna effekt har utformats av naturen för att bevara embryonets liv, eftersom överdriven känslomässiga och mentala utbrott kan skada utvecklingen av avkomma vid något graviditetsstadium. I praktiken ser det ofta ut som det här: En kvinna blir instabil, hennes humör förändras från sorg till glädje, hon blir lätt irriterad och blir lite distraherad och glömlig.

Detta symptom kan vara under premenstruellt syndrom, men mekanismen för humörsvängningar med PMS kommer att vara något annorlunda - bara progesteron. En kvinna med PMS är mer irritabel och till och med aggressiv. Om graviditet har kommit, uppträder tårighet, ilska, aggression oftare, aggression är en sällsynthet.

De första påtagliga förändringarna i hennes humör kan en kvinna börja känna på 10-11 dagen efter ägglossningen, om graviditeten skedde.

Känsla av tyngd i magen

Vanligtvis tror en kvinna att det handlar om gårdagens middag eller dagens frukost att orsaken till en liten och knappt märkbar känsla av distans i magen är i gasbildning. Men att gå på toaletten och även en enema eliminerar inte denna konstiga känsla. Faktum är att under progesterons verkan börjar livmodern och äggstockarna fylla blodet mer intensivt. Detta medför en känsla av "fullhet".

Ett sådant symptom kan bara uppträda när blodflödet blir mer intensivt, och detta kommer att ske efter införandet av äggstocken i det funktionella skiktet i livmoderns endometrium.

Ofta märker kvinnor detta symptom bara 12-14 dagar efter ägglossningen, det vill säga till början av förseningen. Det tolkas ofta felaktigt som en föregångare till menstruationens början.

Tippning i livmodern

Medicin kan bara förklara dessa känslor med den mjukgörande effekten som samma hormonprogesteron har på endometrium och muskler hos det kvinnliga reproduktionsorganet. Vissa kvinnor kan dock ha stickningar, men andra kommer inte ha ett sådant tecken. Detta ganska subjektiva symptom kan teoretiskt förekomma sporadiskt på vilken som helst dag i menstruationscykelens andra fas med avslutad uppfattning, som börjar ungefär 3-4 dagar efter ägglossningen.

huvudvärk

Regelbunden huvudvärk kan börja efter implantering av äggstocken i livmodern. De flesta kvinnor säger att huvudet gör ont i en kort stund, vanligtvis på kvällen eller på morgonen. Smärtan försvinner lika plötsligt som det började. Anledningen ligger i det förändrade hormonbalansen.

Bröstkänslighet

Det finns kvinnor som på grund av brösttillståndet nästan kan bestämma om de ska vänta på "kritiska dagar" den här månaden eller gå till ett graviditetstest på ett apotek. Men det här är bara möjligt om en kvinna känner väl sin karaktärs egenskaper och har redan blivit gravid mer än en gång. För majoriteten av det rättvisa könet är "språket" hos bröstkörtlarna inte helt klart.

Låt oss säga direkt - alla förändringar i bröstkörteln är hormonberoende. Detta innebär att järnet svarar mot tillväxten av progesteron i andra etappen av menstruationscykeln, oavsett om graviditeten har inträffat. Under graviditeten förändras dock resten av andra hormoner i de tidiga stadierna. Till exempel kommer nivån av prolaktin att förändras subtilt för diagnos. Därför säger kvinnor ofta att graviditet kan indikera inte nödvändigtvis smärtsamma känslor i bröstet, men ganska ovanliga.

Om under normala cykler till menstruation börjar brösten, i den "gravid" cykeln kan bröstkörtorna vara överraskande lugna och smärtfria. Om vanligtvis bröstet inte störs starkt före menstruationen, kan det antas att ökningen av smärta inte kan indikera graviditet.

Ett sådant symptom bör inte vänta tills cykelns slut, det vill säga 10-13 dagar efter ägglossningen.

Halsbränna, förstoppning, frekvent urinering

Vanligtvis uppträder dessa symtom senare än i andra etappen av menstruationscykeln, men i vissa fall är det med sådana obehagliga manifestationer att kvinnans kropp reagerar på en ökning av progesteronkoncentrationen.

Ökad kroppstemperatur

Med graviditetens början efter implantering konstaterar kvinnor ganska ofta att under andra halvan av dagen kan kroppstemperaturen stiga något till 37,0-37,5 grader. Det finns en känsla av frossa eller feber, svag huvudvärk. Det här är en konsekvens av att kvinnokroppens immunförsvar skyddas, så "attacker" kommer att passera så snart kroppen helt anpassar sig till den nya staten, det vill säga runt mitten av den andra graviditetsmånaden.

dregling

Detta är ett ganska vanligt tecken på graviditet i början. Och det är ganska lätt att identifiera, trots ordens märkvärdighet. Ett symptom uppträder i form av okontrollerad drooling i en dröm.

En kvinna kan märka att på morgonen är kudden kantad. Symtomen har en ganska vetenskaplig förklaring - arbetet i det nya centrumet av hjärnbarken "begränsar" arbetet i centrum som ansvarar för salivproduktionen. Sällan visar ett sådant tecken en överhängande och utvecklande graviditet.

Implantatblödning

Detta symptom ägnas mycket av feedback och register över kvinnor i temat forum, och därför bestämde vi oss för att betrakta det separat från andra.Faktum är att ovanlig urladdning ungefär en vecka efter ägglossningen kan vara ganska informativ ur synvinkel av tidig diagnos av den "intressanta positionen".

Utifrån synvinkel av officiell medicin och vetenskap, vid implantationstillfället, när en del av endometriumet förstörs, är blastocysten inbäddad i det, ganska möjligen en liten blödning, som mottogs med namnet implantation ett. På den fysiska nivån kan en kvinna känna små dragbesvär på implantationsdagen. Smärta kan kallas väldigt godtyckligt, men det är bara ett litet obehag.

På de dagliga hygieniska kuddarna kan detekteras en liten, skarp utmatning. Ibland finns det bara några droppar. Färgen kommer att bero på närvaron av en viss mängd blod i den vaginala utsöndringen - rosa, gul, grädde, brun. Skarlet blod under implantation sker vanligtvis inte.

Implantationsblödningen stannar bokstavligen om några timmar, i ytterfallet - varar inte mer än en dag. Och detta är dess skillnad från den tidiga början av menstruationen, för vilket detta symptom vanligtvis tas. Förresten, enligt statistiken, är ett sådant symptom sällsynt endast för 35-45% av kvinnorna. Det mesta av implantatet visas inte.

Du bör veta att implantatblödning inte är farligt för utveckling av graviditet. Implantationen i sig garanterar inte en lyckad graviditet. Ibland avvisas det befruktade ägget omedelbart efter implantation eller slutar utvecklas inom några dagar. Detta kan bero på sjukdomarna hos embryonens kvinnos, kromosomala eller genetiska defekter, där dess ytterligare tillväxt är omöjlig, liksom en mängd andra faktorer, som inte alla kan förklaras av medicin.

En tvåfaldig ökning av hormonhalten, som kommer att inträffa varannan dag från implantationstillfället, kommer att berätta om fostrets framgångsrika utveckling. Nedan beskriver vi hur detta kan bestämmas.

Förändringar i utseende

Ur medicinens synvinkel bör en kvinnas externa förändringar inte ske före förseningen. Men exempel från de rika kvinnornas personliga erfarenheter, generöst utgivna av det fina könet på Internet, föreslår motsatsen. Eftersom kvinnor som planerar en graviditet och särskilt de som planerat det länge och hittills inte har kunnat lära sig att "lyssna" på förändringar i sig, är det ganska ofta vissa grupper av klagomål om externa förändringar som noteras redan under den första veckan efter uppfattningen.

Dessa förändringar innehåller oftast en liten svullnad i ansiktet, vilket framträder före förseningen. Det är fysiologiskt relaterat till vätskeretentionen i vävnader som hormonprogesteron orsakar. En svag svullnad kan emellertid också observeras hos icke-gravida kvinnor under andra halvan av menstruationscykeln, särskilt flera dagar före början av nästa menstruationsperiod, också på grund av ökad progesteronkoncentration.

Akneutslag av varierande intensitet uppträder ofta omkring 5-6 dagar efter ägglossningen. Det är av endokrina ursprung och förekommer hos de flesta kvinnor före förseningen. Men det bör förstås att akne kan ha många andra orsaker som inte är relaterade till graviditet.

Många kvinnor noterar att de har börjat se bättre ut, en rodnad dykt upp på kinderna, en otrolig glans uppträdde i ögonen. Och hela tiden märker det, komplimanger. Blösten på kinderna är förknippad med ökad blodvolym och ökad vaskulär permeabilitet, vilket påverkas av samma graviditetshormon, progesteron.

Hos kvinnor som lider av kroniska hemorrojder, kan man efter uppfattningen observera en förvärring av ett pikant problem med varicose hemorrhoida vener. I många kvinnor förekommer spridningens manifestation som det första tecknet, eftersom immuniteten minskar vilket ger svampar möjligheten att börja föröka sig i mer gynnsamma förhållanden.

Trusen behöver ändå behandling, oavsett om graviditeten har inträffat eller ej.

Den mest tvetydiga av de beskrivna symptomen är cystitis. Många kvinnor noterar att tömningen av blåsan blir smärtsam och obehaglig även några dagar före dagen för nästa menstruation. Cystitis, som tröst, orsakas av en minskning av immuniteten på grund av "felet" av ökad progesteronkoncentration.

När immunförsvaret försvagas aktiveras de patogena bakterierna, inklusive de som har kommit in i urinröret från endotarmen, vilket gör att alla kvinnor har kända tecken på blåsor - smärta vid urinering, frekventa toalettbesök och obehag i perineum.

Symtom efter en fördröjning

Förseningen är i sig ett mycket levande och karakteristiskt tecken på graviditet. Efter en fördröjning är det vanligtvis inte nödvändigt att leta efter några tecken på en "intressant situation", eftersom laboratoriediagnos av graviditet redan är tillgänglig.

Under den första veckan efter starten av förseningen märktes för kvinnor som inte kände något ovanligt före henne ingen signifikant skillnad i deras hälsotillstånd. Om de första tidiga tecknen var märkbara en vecka tidigare, kan de öka efter en fördröjning.

toxicosis

I regel, i den andra veckan efter det att förseningen startat, och den motsvarar graviditets 5-6 veckor, kan en tidig toxik uppstå. Det kan vara både måttligt och ganska uttalat. Det finns lyckliga kvinnor som inte vet vad som är toxicos i princip.

Det kommer att vara giftos eller inte, beror på kvinnans ålder, på tillståndet av hennes immunitet, genetisk predisposition. Mekanismerna för utveckling av toxicos har inte studerats nog, men det mest troliga verkar vara en immunförklaring till vad som händer. Fram till det ögonblick då en ung placenta bildas och det vanligtvis börjar fungera vid 12-14 veckors graviditet, försöker kvinnans kropp att "bli van vid" till en ny "hyresgäst", liksom till en ny förbättrad funktionssätt för alla organ och system.

Oftast manifesteras toxicos av illamående, kräkningar, luktintolerans, som tidigare gav glädje, intolerans mot vissa typer av livsmedel, vissa livsmedel. Dessutom kan toxicos åtföljas av exacerbationer av allergiska reaktioner, om kvinnan har en förutsättning för dem, vilket återigen visar immunförsvaret för toxicos.

Tunghet i buken

Nästan alla kvinnor i den andra veckan efter förseningen noterar att det blir obekvämt att sitta med en rak rygg länge - förhindrar tyngd i underlivet. Livmodern börjar växa, medan dess storlek ändras är minimal, men den skiljer sig från kvinnans storlekskaraktär utanför graviditeten, dessutom ökar blodtillförseln till bäckenorganen.

Ändrar bröstkörtlarna

De börjar växa i storlek, känsligheten ökar vid beröring av bröstvårtor, isola cirklarna kan bli lite mörkare. Vissa kvinnor noterar att det blåaktiga venösa nätet på bröstkörtlarna blir märkbart. Hos kvinnor av olika bakgrunder, särskilt hos dem som ammer sitt första barn under ganska lång tid, kan några droppar kolostrum frisättas när man trycker på bröstvårtan.

I allmänhet har tecken på graviditet efter regelbunden menstruation inte kommit, kan inte anses vara kliniskt karakteristiska, eftersom och fördröjning, och en ökning av kroppstemperaturen och blåsan och bröst ömhet kan vara manifestationer av patologier som inte har något att göra med graviditet.

Det är därför, efter 1-2 dagars fördröjning, rekommenderas att inte läsa teblad, utan bara att undersökas, eftersom diagnosen inte längre är svår.

När är diagnos möjlig?

Oftast får kvinnor hysteri kring tidig diagnos - 4 dagar efter att ha haft sex på ovulationstillfället, kör de till apoteket, köper ett stort utbud av testremsor och börjar använda dem varje dag, morgon och kväll på jakt efter den så kallade spökremsan (svag andra raden).Varför sådana åtgärder inte är meningsfulla och bara skadar, det är lätt att förstå, eftersom alla tester börjar reagera endast när en tillräckligt stor mängd hCG ackumuleras i urinen.

Choriongonadotropin börjar producera, som vi nämnde ovan, endast från implantationstillfället, och därför Fram till 7-9 dagar efter ägglossningen är det inte vettigt att tillämpa några tester alls. Även överkänsliga band kan inte bestämma i urinen vad som inte finns där än.

Den första ökningen i hCG-nivån kommer att vara två dagar efter implantationen, men det kommer att vara så liten att endast en laboratorieanalys av en kvinnas venösa blod kan fixa det. Två gånger kommer hormonhalten att växa inom ytterligare 2 dagar och kommer att vara väldefinierat i blodet. Således rekommenderas de mest otåliga kvinnorna att ta ett blodprov vid någon klinik 10-12 dagar efter ägglossningen (det här är cyklens 24-26 dag). Det är ganska billigt (ca 500-600 rubel), men resultatet är noggrant 100%.

Chorionhormon kommer in i urinen mycket senare än i blodet och därför rekommenderar tillverkare av testremsor att använda hemtest endast från den första dagen av förseningen när hCG-halten i vätskan som utsöndras av njurarna överstiger känslighetsgränsen för reagenset applicerat på testremsan. Fördelen med sådana tester är tillgängligheten och låg kostnad, minus - exakt.

Ofta, i motsats till tillverkarnas försäkringar, ger sådana tester falskt positiva eller falskt negativa resultat.

Efter IVF eller artificiell insemination är testremsor kontraindicerade i princip, eftersom protokollet oftast använder injektionen av hCG för att stimulera ägglossningen och spår av hormonet kvarstår i patientens urin och blod under lång tid. Sådana kvinnor bör leta efter svaret på frågan huruvida det finns graviditet, men inte tidigare än 14 dagar efter embryoöverföring eller intrauterin insemination. Under dessa perioder kan du göra det första blodprovet för hCG.

Om testet ger ett positivt resultat vill kvinnan se till att det är sant. Därför är det tydligt och naturligt att framtida mammas önskan att få en ultraljud och ett möte med en gynekolog så snart som möjligt. Men ingen anledning att skynda. Omedelbart efter förseningen kommer varken ultraljudsdispositionen eller läkaren i den högsta kategorin att kunna svara på frågan om barnet kommer att vara.

Efter en naturlig uppfattning bör en ultraljudsskanning gå tidigast 5-6 veckor av graviditeten (detta är 3-4 veckor efter ägglossningen eller 1-2 veckor efter fördröjningen). Vid den här tiden kommer det befruktade ägget att bli väl visualiserat, och vid slutet av 6 veckor kommer det att vara möjligt att höra barnets hjärtatslag för första gången. Med ultraljudets resultat kan du gå till förlossningskliniken och gå upp till graviditetsregistret.

Efter IVF utförs den första ultraljuden i en tydlig tidsram - på dag 21 efter embryoöverföring till livmoderhålan, bekräftas diagnosen och på dag 28 efter överföring klargörs det. Den första visar om det finns graviditet i allmänhet, hur många foster är i livmodern, och den andra om embryon är livsdugliga, levande, växande och slå sina hjärtan. Därefter kan du också gå till samrådet för registrering.

Varför rusa för att diagnostisera ont? För att blötlägga det 15: e testet i rad en vecka före förseningen och inte se några randar på den, är kvinnan nervös och mycket orolig. Stress blir kroniskt, specifika stresshormoner undertrycker den naturliga produktionen av könshormoner. En sådan "diagnos" kan leda till avstötning av äggstocken, missfall i tidig tid. Ibland är stress den enda orsaken till misslyckad IVF eller brist på implantation under naturlig uppfattning.

Hur bestämmer du barnets kön?

Barnets kön är förutbestämt vid tidpunkten för befruktning. Det beror på vilken typ av spermie som först kunde komma till ägget.Om gödsel har skett med spermierbäraren av den tjugonde genetiska uppsättningen, kommer en tjej att födas, om med spermier-XY kommer en pojke att födas. Könskillnader i embryon av olika kön börjar emellertid bara bildas vid den 9: e veckan av graviditeten, och fram till denna punkt ser embryon exakt densamma ut. Det är möjligt att endast etablera sitt kön med IVF, om den genetiska diagnosen före implantation utförs.

Varken före förseningen eller efter det är det omöjligt att fastställa vem som ska födas på nio månader. Kvinnor fortsätter dock envis att de i vissa situationer kände sig helt väl vilket barn av vilket kön de bär nästan strax efter uppfattningen:

  • Moms pojkar hävdar att nästan från början av graviditeten, innan förseningen eller omedelbart efter det, märkte de att deras utseende förbättrades märkbart, deras naglar och hår blev starkare, finnorna försvann. Före fördröjningen steg inte temperaturen, men värmen kände nästan alltid efter, men benen förblev nästan alltid kall. Kvinnans mammas aptit började stiga nästan från början av den "intressanta positionen", kött- och fiskprodukterna dominerades bland smakpreferenser. Det var praktiskt taget ingen toxicos, liksom sömnighet, depression.
  • Moms flickor hävdar att en vecka efter starten av förseningen förändrades deras utseende värre - det var svullnad i ansikte, läppar, näsa, huden blev blekare, svettning ökade. I de tidiga stadierna steg kroppstemperaturen ofta, och fötterna och palmerna var nästan alltid varma. Morgondrogen i en eller annan grad manifesterade sig även innan förseningen eller de första dagarna efter det. Stämningen förändrades ofta, handlingar skilde sig förvirring och brist på logik. Nästan ingen aptit, eller bara ville ha något söt eller mejeri.

Observera att tecknen på medicinen och vetenskapen inte bekräftas och inte motbevisas. Det finns ingen logisk förklaring till vad som händer. Det bör noteras att sammanträffandet av tecken med barnets reella kön endast observeras i hälften av fallen. Det innebär att med ett manligt embryo kan en kvinna äta choklad och lida av toxemi, och med en tidig tjej kan den förväntade mamman känna sig bra och kräva sill med lök.

Kroppens reaktion på graviditet är rent individuell. Och det beror bara på hur den här eller den där kvinnan kommer att känna graviditet, vad hon föredrar från livsmedelsprodukter, liksom vilka externa tecken och vid vilken tidpunkt hon kommer att manifestera.

Vanliga frågor

I samband med försök att bestämma graviditet i tidigaste utsträckning har kvinnor oftast många frågor, svaren de söker, även på Internet. Vi försökte välja de mest diskuterade och svara dem så sanningsenligt som möjligt.

Testet visade ett positivt resultat, men den månatliga

Testremsor kan utgå, en kvinna kan göra misstag vid genomförande av ett test, hCG kan ökas i en kvinnas kropp på grund av tillväxten av en tumör av vilken lokalisering som helst. Allt detta kan vara anledningen till att testet visar ett positivt eller svagt positivt resultat i frånvaro av graviditet.

Ibland är graviditeten biokemisk i naturen, där implantationen först sker, men sedan avbryts embryotillväxten. HCG-nivån kommer att vara förhöjd, men den månatliga kommer efter en kort fördröjning. I alla fall, efter ett positivt test från ett apotek, är det bäst att göra ett blodprov för chorioniskt gonadotropiskt hormon två gånger med en skillnad på 2-4 dagar, för att inte bara veta om graviditeten, utan också för att se att den utvecklas.

Testet visade en och blodprovet - en annan

I det här fallet beror allt på vad blodprovet visade. Det är mer exakt, och därför lita på laboratorieforskning finns det fler skäl.Orsaken till skillnaden i resultat kan ligga i fel testning hemma eller genom att det snabba provet själv var defekt eller utgått.

Testet visade ett negativt resultat, men den månatliga kommer inte

En sådan situation är möjlig om testet utfördes för tidigt, då nivån av humant choriongonadotropin i urinen inte nåde den koncentration som erfordras för noggrann diagnos. Ett annat alternativ är ett test av rättigheter, bara en fördröjning orsakad av patologier från reproduktionssystemet, stress eller endokrina störningar.

Vid förseningar är det nödvändigt att upprepa testningen eller att göra ett blodprov för HCG.

Basaltemperaturen stiger inte

Kvinnor som noggrant övervakar basaltemperaturen vet att vid tidpunkten för ägglossningen stiger den, och vid fallet faller den inte över 37,0 grader. Emellertid är temperaturen i rektum beroende av nivån av progesteron. Därför kan i vissa kvinnor med otillräckliga nivåer av detta hormon vara basaltemperaturen och efter uppfattningen vara ganska låg enligt allmänna normer - 36,6-38,0 grader. Det betyder inte att graviditet inte kan göras. Men hotet i de tidiga stadierna kan uppstå.

Om temperaturen inte stiger på den förväntade dagen med ägglossning, kan detta indikera frånvaro av ägglossning i denna cykel, en anovulatorisk cykel. Om ett år med sådana "tomma" cykler för en kvinna inte är mer än 2-3, finns det inget att oroa sig för. Om du behöver mer, måste du konsultera en läkare för att bestämma orsaken till överträdelsescykeln. Vid anovulatoriska cykler är uppfattningen omöjlig.

När kan du säga upp oönskade graviditeter?

Om det händer att en upptäckt tidig graviditet är oönskade undrar kvinnor hur snabbt det kan avbrytas. Det är omöjligt att göra detta nästa dag efter att ha fått positiva testresultat. En vanlig abort kan utföras upp till 12 veckors graviditet, men du måste först skicka alla tester och få en remiss.

Medicinsk abort kan göras tidigare, men först efter graviditeten bekräftas av ultraljudsdata. Det är bäst att gå till kliniken vid 6-7 veckors graviditet, göra en ultraljud och sluta ett avtal om medicinsk abort.

Efter 8-9 veckors graviditet, kommer en sådan abort att vägras på order av det ryska hälsoministeriet.

Kan jag bli registrerad för graviditet senare?

Det är klart att den första månaden att registrera är lite tidigt. Men för att fördröja överklagandet till gynekologen är det inte värt det. Det är bäst att kontakta antiklinikskliniken efter 2-3 veckor efter fördröjningens början. Vid denna tidpunkt kommer läkaren att kunna bestämma graviditeten med en manuell undersökning av livmodern, en ultraljudsskanning och ett blodprov för hCG.

Det viktigaste är att ha tid före 12 veckor, när den första prenatal screeningen äger rum. Du bör dock veta att tidig registrering bidrar till att ibland identifiera patologier och problem som uppträder före vecka 12, och detta är av intresse för både barn och moder.

På de första tecknen på graviditet i de tidiga stadierna, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa