Vad är tecken på graviditet före menstruationstiden?

Innehållet

Från de allra första timmarna efter uppkomsten av en baby börjar stora förändringar i kvinnans kropp. Förverkligandet av detta börjar många planerare av en barns födelse att förvänta sig att de första tecknen kommer att dyka upp före en månadsfördröjning. Intresset drivs av dem som hävdar att de bokstavligen från första dagen kände sig "på något sätt annorlunda". I denna artikel kommer vi att undersöka i detalj huruvida det är möjligt att känna graviditet före en fördröjning och vilka symtom som kan indikera det.

Befruktning och implantering

Det är omöjligt att känna uppfattningsförfarandet, eftersom två små bakterier är involverade i det och hela processen sker uteslutande på mobilnivån. På dagen för ägglossning lämnar ett moget ägg follikeln. Även under dagen behåller hon förmågan att befruktas. Om spermatozoa är närliggande vid denna tidpunkt är det mycket möjligt att en av de miljoner spermierna fortfarande kan bryta oocytmembranets integritet och komma in.

Omedelbart efter detta börjar fusionsprocessen, de två cellerna kombinerar deras DNA och utvecklingen av ett nytt liv börjar. Äggcellen blir en zygote och sedan in i en blastocyst. Varje dag krossas det, antalet celler i det ökar. Samtidigt rör sig blastocyten längs äggledaren från den ampullära delen i vilken fusionen ägde rum, in i livmoderhålan. Hon är aktivt "hjälpt" av villusen, med vilken äggledarna slösas från insidan. Med sina rörelser trycker de på befruktat ägg framåt. Först kommer det in i rörets mun, och sedan visar det sig i livmodern.

Denna process varar i genomsnitt 7-9 dagar efter befruktningen. I livmodern måste äggstocken fixas för att få chanser till vidare utveckling. Attachthetsprocessen kallas implantation. Den har två steg. För det första stannar blastocysten till endometrium. Detta stadium kallas vidhäftning. Äggmembran utsöndrar vissa enzymer som delvis "löser upp" endometrieceller.

Sedan börjar den andra etappen - invasionen. När det är, bryter ägget in i endometrium, förenar chorioniska villi med de små blodkärlen, och ägget börjar ta emot syre och näringsämnen från moderns blod.

Endast från denna tidpunkt anses graviditeten ha inträffat. Därför kan de första tecknen ganska logiskt endast visas efter implantation, det vill säga 7-10 dagar efter befruktningen. Men vissa hävdar att de började känna förändringar i kroppen tidigare. Sådana känslor kan tillskrivas subjektiva. Men det finns en vetenskaplig förklaring till dem - så länge som ägget rör sig mot livmoderhålan, förekommer hormonella förändringar i kroppen.

Även tidiga tecken kan vara psykosomatiska. Detta inträffar hos kvinnor som länge och utan framgång planerar att få barn. I någon ovanlig känsla tenderar de att se ett tecken på en "intressant position". De är ofta berättade om de symptom som de "uppfinna" för sig själva. Dessa damer lura inte alls, de känner verkligen graviditeten, men de har själva inspirerat dessa känslor.

För att bättre förstå sina egna känslor borde en kvinna veta exakt vilka förändringar i form av officiell medicin som förekommer i hennes kropp under dessa två veckor, vilket separerar ägglossningen från och med nästa menstruationsdatum.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Vad händer i en kvinnas kropp?

Efter ägglossningen ökar koncentrationen av hormonprogesteron i blodplasma, oberoende av om det är tänkt eller ej. I den andra fasen av menstruationscykeln reglerar detta ämne alla processer. För det första blir endometriumet under dess inflytande tjockare, blir mer lös, förbereder sig för implantation. Om det inte fanns någon befruktning, börjar det i två veckor, när progesteron sjunker och östrogener börjar dominera, menstruationen börjar - det mycket övervuxna endometriumet avvisas, vilket denna gång "inte var användbart".

Om uppfattningen skedde produceras progesteron mer aktivt. Före implantationen utlöser detta ämne några biokemiska förändringar. Endometrium tjocknar, livmoderns smala muskler släpper något och livmoderhalsen är tätt tillsluten med en tjock slempropp för att förhindra att spermier, bakterier och virus kommer in i livmoderhålan.

"Förklarande arbete" utförs av progesteron och med kvinnlig immunitet. Kiem består av hälften av det nativa genetiska materialet. Dess andra hälft är paternala gener, och de kan uppfattas av ett vakant immunskydd av en vuxen kvinna som fientlig. Så att immuniteten inte avvisar embryot börjar progesteron ha en immunosuppressiv effekt på den, vilket delvis hämmar antikroppens aktivitet.

Omedelbart efter implantationen blir förändringarna mer utbredda. Chorioniska villi, som förbinder membran från äggstocken till livmoderns vägg, börjar producera sin egen hormonella substans, vars namn är välkänt för alla som planerar att bli gravid - det här är hCG. Chorioniskt gonadotropiskt hormon stimulerar produktionen av progesteron. Om i en icke-gravid cykel börjar hormonnivån att falla till månaden, då kommer hCG inte att tillåta honom att göra detta, och den månatliga kommer inte att komma som ett resultat.

Chorionhormon ökar med tillväxten av äggstocken, medan ökningen i koncentrationen är ganska tydlig - varannan dag ökar koncentrationen av hCG i blodplasma exakt 2 gånger. Om en kvinna blir gravid med tvillingar, kommer hormonnivån att öka inte med 2, men 4 gånger i förhållande till tidigare värden.

Två hormoner påverkar tillsammans nästan alla organ och system. Progesteron ökar aptiten, för dess uppgift är att bevara graviditeten, och för denna utveckling innebär skapandet av näringsrika fett- och kolhydratreserver vid situationer med näringsbrist. Slimhinnorna under verkan av två hormoner blir mer lös och sårbara. Bäckenorganen börjar bli bättre försedda med blod, vilket ökar belastningen på hjärtat och blodkärlen.

Ett nytt funktionellt centrum bildas i hjärnbarken - graviditetscentrumet. Inom nio månader måste han vara ansvarig för konsistensen av alla processer som är utformade för att hjälpa till med fostret. Det är detta centrum som kommer att reglera livmoderns tillväxt, bröstkörtlar, kontroll hormonbalans och kompensera för alla besvär som fostret växer i kvinnans inre organ.

Allt detta händer ungefär en vecka före nästa månad. Och i förra veckan kan det väl medföra någonting nytt och ovanligt för kvinnans vanliga upplevelser. Dock beror mycket på individuell känslighet, på tillståndet av immunitet.

Ju starkare immunitet, desto mer uttalade de första känslorna och tecknen kan vara (kroppen kommer att börja motstå vissa förändringar). Immunkompromitterade kvinnor får inte märka något ovanligt.

Symtom och känslor före förseningen

Att veta om biokemiska processer är inte så svårt att förstå vilka förnimmelser som är berättigade, och vilka är konstruerade av en kvinna.Oftast liknar tidiga graviditetssymtom förkylning. En kvinna kan känna sig överväldigad, trött och den rinnande näsan kommer helt övertyga henne att hon är sjuk. I själva verket är detta effekten av progesteron på immunsystemet. Bland de andra första symptomen på graviditet som diskuteras i de tidigaste stadierna är följande.

Problem somna eller konstant sömnighet

Obsessiv önskan att sova en vecka längre före menstruationscykeln är ett normalt fenomen om uppfattningen ägde rum. De interna processerna som beskrivs ovan leder till högre energikostnader. Trötthet och dåsighet - en skyddsmekanism som är utformad för att kompensera för dessa kostnader.

Brist på möjlighet att helt sov tillräckligt med anteckningar om hälften av gravida kvinnor. Kvinnan vet fortfarande inte om graviditeten har kommit, men kvinnans kropp vet redan svaret på den här frågan. Ett nytt impulscenter, som har uppstått i hjärnbarken, ger de närliggande centren mycket obehag. Ett av "lidandet" är centrum för reglering av sömn.

Därför kan en kvinna efter implantering, en vecka före dagen för nästa menstruation, uppmärksamma det faktum att hon inte får tillräckligt med sömn, även om hon sover tillräckligt länge eller inte kan sova när det är dags. Ofta uppvaknande, känslig och grund sömn kan också indirekt indikera en möjlig graviditet.

Å andra sidan kan sömnlöshet väl orsakas inte av graviditet, utan av stress, känslor, problem på jobbet eller hemma, ekonomiska svårigheter och till och med en riklig middag före sänggåendet och suddighet i sovrummet.

Mental och känslomässig instabilitet

Progesteron har en obehaglig bieffekt - det orsakar mental och känslomässig instabilitet. Centralnervsystemet är delvis undertryckt av hormonet för att ge en mer gynnsam psykologisk bakgrund för utvecklingen av graviditeten. Men utan en "kamp" ger inte centrala nervsystemet upp, och på grund av detta kan en kvinna, ungefär en vecka efter befruktningen, känna plötsliga humörsvängningar. Många blir grusiga, mer noga och några till och med aggressiva.

Kvinnor som upplever premenstruellt syndrom på månadsbasis vet om denna effekt av progesteron för första gången. Men med PMS börjar humörförändringar vanligtvis två till tre dagar före menstruation. Med graviditetens början manifesterar instabiliteten hos känslor och reaktioner sig något tidigare.

Detta symptom kan inte heller betraktas som specifikt, eftersom det beror på kvinnornas psyks individuella egenskaper, på hennes temperament och livsstil. I vissa finns inget tecken, i vissa är det närvarande även utanför graviditeten.

Tunghet i magen

Om allvarlighetsgraden uppstod dagen efter befruktningen är det troligtvis associerat med mat. Men 3-4 dagar före den förväntade menstruationen kan känslan av en oupphörlig tyngd i underlivet redan vara en av de tidigaste tecknen på en "intressant position". Faktum är att mängden cirkulerande blod börjar öka gradvis, eftersom bäckenorganen redan kräver ökad blodtillförsel.

Ofta uppfattar kvinnor känslan av "fullhet" som ett tecken på tidig menstruation, och betalar därför inte tillräckligt med uppmärksamhet åt det.

Konstiga känslor i livmodern

Uterine muskler under verkan av progesteron blir mer avslappnad och mjuk. Detta är nödvändigt för barnets fulla utveckling i livmodern. Det är mjukningsprocessen som ibland känns som "stickning" eller liten "lumbago" i livmodern. Vanligtvis börjar kvinnor markera detta symptom flera dagar efter befruktningen.

Anse inte detta symptom som obligatoriskt. Även om det inte finns graviditet, är en liten mjukning av livmodern i andra hälften av kvinnocykeln den fysiologiska normen, och därför kan stickningar uppstå.

Bröst ömhet

Planerade begrepp kvinnor älskar att utforska bröstet, för att hitta svaret på frågan om graviditeten har inträffat. Ur medicinens synvinkel finns det en del sunt förnuft i detta. Hormonala förändringar i kroppen efter implantation av ägget orsakar små förändringar i koncentrationen av andra hormoner. Bröstkänsligheten kan öka och kan omvänt minska.

Det finns ingen enda standard för att bedöma ett bröst före en fördröjning. Dock konstaterar kvinnor att det är mycket troligt att brösten i den "gravid" cykeln kommer att uppträda annorlunda än i den "icke-gravida" en. Med andra ord, om vanligtvis under andra halvan av cykeln, var bröstvårtorna mer känsliga, sedan efter uppfattningen kan de sluta att vara sjuk och vice versa.

Andra tecken

Andra indirekta tecken på den första graviditetsfasen inkluderar huvudvärk, som också är en "bieffekt" från effekterna av progesteron och hCG. De börjar vanligtvis antingen på morgonen eller på kvällen och är sällan länge länge.

Progesteron mjukar inte bara livmoderns muskler, utan tar också bort tarmtonen delvis. På grund av detta förstoppning, halsbränna. På liknande sätt påverkar hormonet även blåsan, och därför upplever många kvinnor frekvent urinering före förseningen.

Tanken med förkylning kan besöka en kvinna inte bara på grund av den fysiologiska rinit och känslan av trötthet. Efter implantation, det är ungefär en vecka efter ägglossningen, kan en kvinna märka att på kvällarna stiger hennes kroppstemperatur, frysningar förekommer. Men på morgonen sjunker temperaturen för att återvända på kvällen. Detta är inte kallt, men ett sätt att skydda immunförsvaret för att anpassa sig till de nya förutsättningarna där kroppen ska vara.

Många gravida kvinnor före testet och blodprovet kommer att ta reda på om hans ställning på den karakteristiska droolingen. Saliv utsöndras vanligtvis i stora mängder på natten när en kvinna sover. Således, ett visst centrum i hjärnbarken, som reglerar produktionen av denna vätska, "uppror". Med tillkomsten av det nya centrumet - centrum för reglering av graviditet, störs arbetet av den nya "grann".

val

Efter ägglossning under andra halvan av cykeln blir utsöndringar mindre rikliga. Under verkan av progesteron börjar den så kallade "torra perioden". Tilldelningarna förblir normalt ljusa, tjocka. Under påverkan av progesteron kan vara gulaktiga nyanser av vaginala sekretioner.

I vissa kvinnor åtföljs implantationsprocessen i sig av ett ganska uppenbart symptom, som kallas "implantatblödning". Ungefär en vecka eller mer efter ägglossning kan en kvinna märka en skarp brun utsläpp, en "daub", som hon kan misstänka för menstruationens tidigare uppkomst.

Implantationsblödning uppstår på grund av integriteten hos endometriska skiktet under invasion av äggstocken in i den. Utmatningen utgör ingen fara för kvinnornas hälsa eller utvecklingen av hennes bebis. Vanligtvis slutar de om några timmar eller maximalt på en dag.

Symtom uppstår inte hos alla gravida kvinnor. Därför är frånvaron av sådana sekretioner i rätt tidsram inte en anledning att vara upprörd, och tro att uppfattningen inte inträffade.

Basaltemperatur

Mätning av basaltemperaturen kan bara ge tanken till tanke på kvinnor som systematiskt har tagit dagliga temperaturmätningar i rektum under åtminstone de senaste tre cyklerna och angett dem i speciella grafer.

Två veckor före menstruation stiger basaltemperaturen. Detta är ägglossningstoppen. Om uppfattningen ägde rum, återgår inte temperaturen till värdena i cykelens första fas och är förhöjd - över 37,0 grader.

Ibland vid graviditetens början är temperaturen under 37,0 grader, och detta är en särskild egenskap hos kvinnans kropp, som oftast är förknippad med en otillräcklig nivå av progesteron.

Ibland kan en förhöjd basal temperatur inte indikera en graviditet, men en inflammatorisk process i en kvinnas kropp, och därför är mätmetoden inte 100% noggrann diagnos.

Externa och fysiska förändringar

Ingen läkare kommer inte att ge ett jakande svar på frågan om hur kvinnans utseende förändras efter uppfattningen till en fördröjning. Läkemedlet har inte sådana uppgifter. Men representanterna för det rättvisa könet har själv märkt för länge sedan att vissa förändringar är ganska möjliga. Så, enligt recensioner, kan de första tecknen visas inom en vecka efter befruktningen. På morgonen kan svälla lite ansikte, händer. Akne kan dyka upp, eftersom det här är hur kvinnans kropp kan reagera på förändringar i hormonnivåerna.

Kvinnor som tidigare har behandlats för tröst kan få kliar i området av de yttre könsorganen, åtföljd av tjock, cheesy white urladdning, inom en vecka efter befruktningen. Tolkningens manifestation är ett frekvent tecken på graviditet innan en fördröjning, eftersom immuniteten under verkan av progesteron försvagas.

De som lider av kroniska hemorrojder, noterar att en förvärring av en obehaglig sjukdom kan börja. Detta beror på en ökning av blodtillförseln till bäckenorganen.

När ska man göra testet?

Med tanke på att hormonet hCG, som bestäms genom snabba tester, ökar varannan dag, börjar koncentrationen i urinen överskrida testens känslighetsgränser endast ett par dagar före menstruationen eller på den första dagen av förseningen. Tidigare testning ökar bara stress. En kvinna oroar sig, fruktar misslyckande, stresshormoner stör den normala graviditeten och kan medföra att ägglossningen lossnar från livmodern.

Med sen ägglossning kan testen visa ett negativt resultat i flera dagar efter förseningen. Därför är det frånvaro av menstruation som anses vara det mest objektiva tecken på graviditet.

Om du verkligen vill veta om din situation tidigare är det värt att göra ett blodprov för hCG. Denna analys kan tas i alla kliniker, kostnaden är låg (500-600 rubel), noggrannhet - nästan 100%. Cirka 4 dagar före förseningen kommer laboratorietestet att detektera hCG i blodplasman.

recensioner

Många kvinnor, som lämnade feedback på sina tidiga tecken i tematiska forum, indikerar att en av de första var ovanliga känslor i bröstkörtlarna och humörsvängningarna. I de flesta fall manifesterades de av en ökad reaktion på filmer, böcker och rörande bilder. Kvinnor säger att de grät över och utan. Ett vanligt symptom på frekvent urinering är också ganska vanligt - många noterar att även en vecka före det förväntade datumet för månadsperioden började de vakna på natten för att gå på toaletten.

Men illamående, en förändring i smakpreferenser och en speciell känslighet för lukt uppträder vanligen lite senare - efter en fördröjning.

Det är inte nödvändigt att de tecken och symptom som var i första graviditeten upprepas med noggrannhet i efterföljande. Symtom kan vara annorlunda, och vilka tecken visas först, ingen någonsin förutspår. Alla individuellt. Därför är det inte nödvändigt att "vinda upp dig" jämförande andras symtom med din. Du kan inte känna absolut ingenting och vara gravid, men du kan hitta alla de tecken som anges i denna artikel och inte vara gravid. Många recensioner bekräftar detta fullständigt.

På de första tecknen på graviditet före menstruationstiden, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa