Hur lång tid börjar en gravid kvinna vanligtvis känna fostrets rörelse?

Innehållet

Crumbs första rörelser i moderns livmoder är ett berörande ögonblick som kommer ihåg för en livstid. Därför väntar alla framtida mammor på honom så ivrigt. Frågor om sensationernas aktualitet - en av de vanligaste. I denna artikel kommer vi att titta på när en kvinna bör börja känna sin lilla en.

Hur rör sig bebis?

Under graviditeten börjar fostret att flytta mycket tidigare än en kvinna kan tänka sig. Ibland vet hon fortfarande inte om graviditeten, och krummen börjar redan flytta. Vid sex veckors dräktighet, endast två veckor efter förseningen, kan läkaren bestämma de första tecknen på fysisk aktivitet, även om endast prototypen av hjärtmuskeln rör sig. Men att flytta benen på barnet börjar 7-8 veckor av graviditeten.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Med tanke på att i slutet andra graviditetsmånaden ett barn väger inte mer än ett gram och dess tillväxt är inte mer än 15 mm, en kvinna kan inte känna sin omrörning. Rörelserna är neuropulserade i naturen och är ännu inte klassificerade som godtyckliga.

När barnet växer under graviditeten börjar man flytta mer aktivt. Vid den 11: e graviditeten kan fostret simma i fostervätskan inuti blåsan, det vänder om och kan redan skjuta ut livmoderns väggar, om sådan kontakt uppträder. Barnet är litet och väger inte så mycket att dessa berör också märkbara. Mot slutet 4 månader av graviditeten fostret utvecklar frivilliga rörelser, han kan böja och böja benen, han kan delvis samordna sina rörelser, till exempel ta näven till munnen och börja suga den. Under 18 veckor är fostret stort nog, men det finns mycket utrymme i livmodern - det kan tumla, rulla över och ändra kroppens position flera gånger om dagen utan problem och hinder.

Mer märkbar och tyngdig crumb börjar trycka i vecka 20. Det är just nu att en kvinna kan känna för första gången en rörelse. Motoraktivitet är en indikator på fostrets livskraft och bidrar till utvecklingen av hjärnan, bildandet av reflexer. När graviditeten ökar blir rörelserna och stötarna mer uttalade, eftersom den lilla växer i livmodern och lägger till vikt dagligen.

Men ingen kommer att ge dig ett exakt svar på frågan när du kan förvänta dig de första rörelserna, för allt beror på den individuella känsligheten och antalet födelser och graviditeter som föregår den här. Vanligtvis är tiden för förekomsten av fantastiska känslor under graviditeten 16-22 veckor.

primipara

Gravida kvinnor börjar för första gången, för första gången, känna barns tremor senare än kvinnor, som redan har blivit mödrar. Anledningarna ligger i känslor av uppfattningen - en kvinna som inte tidigare upplevt störningar kan ofta inte känna igen dem förrän störningarna blir helt uppenbara. De första rörelserna är mycket känsliga och diskreta. De känns som en lätt beröring från insidan. Många jämför dem med att röra på fisken. Kvinnor förvirrar dem bara med de processer som kontinuerligt förekommer i tarmarna.

Den stora majoriteten av förväntade mammor hävdar att de kände de första rörelserna hos deras bebis i en period mellan 18 och 21 veckor. Inte så länge sedan, när ultraljudsskanningen inte hade så stor fördelning i hanteringen av graviditeten, ansåg obstetrik-gynekologer tidpunkten för de första rörelserna att vara "ekvator" av graviditeten. Efter dem började andra halvan av graviditeten, som varade i ytterligare 20 veckor.

Efterlängtade förnimmelser i buken under den första graviditeten idag spelar inte en så viktig diagnostisk roll, men de blev inte mindre viktiga. Läkare är säkra på att fråga framtida mamma om hon känner hennes bebis rörelser för att bättre kunna kontrollera graviditeten.

deutipara

Under andra graviditeten eller nästa kvinna är det mycket lättare att förstå hennes känslor, kvinnan kommer inte att förväxla de första störningarna med jäsning av tarmgaserna. Men inte bara en ökning av individuell känslighet kan förklaras mer tidigare än under den första graviditeten, utseendet av känslor.

De livsviktiga musklerna i livmodern efter tidigare graviditeter är mer utsträckta, känsligare, varför rörelserna börjar känna sig tidigare. De flesta gravida kvinnor hävdar att de första rörelserna kände sig 16-18 veckor och ännu tidigare.

Vad är effekten?

Utöver vad som står för graviditeten påverkas uppkomsten av uppenbara känslor i kvinnans buk av andra faktorer som antingen kan skjuta upp det efterlängtade ögonblicket eller ta det närmare. Dessa faktorer är nästan lika för alla kvinnor, oavsett vilken typ av barn de förväntar sig. Utseendet på de första rörelserna beror på:

  • vikt och bygga;
  • plats och presentation av fostret
  • placentans placering
  • livsstil och aktivitet hos den framtida mamman.

Subtila och tunna tjejer börjar känna sina barn tidigare än kvinnor med brett bäcken och övervikt. Centralnervsystemet kan ta emot "signaler" från peritoneumets nervreceptorer med skott och tryck på fostret tidigare, om det inte finns någon fast förvaring av fettvävnad i buken.

Moderns samling påverkar inte barnets utveckling och tidpunkten för hans fysiska aktivitet. Tänk bara att barnets tunna kvinnor börjar lite tidigare. Om placentan ligger på livmoderns baksida, är risken för mer tidigt erkännande av störningar högre. När "barnsätet" är placerat på framväggen betyder att fostrets extremiteter vrids inuti moderns kropp, kommer sparken att uppträda huvudsakligen i tarmslingorna och därför kan kvinnan känna igen dem senare.

Fostret, som ligger upp och ner, börjar tidigare att göra moderen rör sig med rörelser än de barn som sitter på prästen i en bäckenpresentation. De första rörelserna börjar börja känna kvinnor som leder en lugn och uppmätt livsstil, har möjlighet till en dags vila. Om den förväntade mamman arbetar, lär hon sig att hon under dagen går ganska mycket, fokuserar hennes uppmärksamhet på något annat, så hon kanske inte märker de första rörelserna.

Så, arbetar och studerar, måste gravida kvinnor fokusera på barnet på kvällarna, när man kan ta en horisontell position i kroppen och slappna av. Vanligtvis vid den här tiden känner man för första gången vad den förväntade mamman väntar på.

Möjliga problem

Det är inte värt att oroa sig förut: tidsfristerna, som anses vara normala för att fastställa de första störningarna, har ganska stora gränser, och därför är det inte den minsta anledningen till ångest före 22 veckor. Om kvinnan efter denna period inte känner av barnets rörelser, måste hon konsultera en läkare och göra en ultraljudsskanning av fostret.

Anledningen till att en baby kan vara mindre aktiv än den borde vara kan vara ganska mycket, här är bara de vanligaste:

  • hypoxi;
  • missad abort;
  • försenad fosterutveckling.

För frekventa rörelser, liksom för sällsynta, bör varnas. Det är troligt att barnet inte har tillräckligt med syre.Under hypoxi vid inledningsskedet känns skarpa stötar oftare, smärtsamma och utstrålar till livmoderhalsen.

Med kronisk hypoxi blir störningar löst och sällsynt. Vid 18-20 veckan är det mycket svårt att känna detta. Sådan kontroll av fostrets rörelser kommer att behövas huvudsakligen från den 28: e veckan, när kvinnan ska ordineras för att räkna antalet barns rörelser per dag.

Rytmisk och pulserande tryck på höger eller vänster sida kan indikera att barnet hicka. Det är inte smärtsamt, inte läskigt, och borde inte minst störa kvinnan, oavsett hur länge de befinner sig - hikan är ganska fysiologisk.

När kommer rörelser att bli vanliga?

Regelbundna rörelser är cirka 25 veckors graviditet. Samtidigt har en kvinna ofta en bra bild av hur barnet ligger i hennes livmoder. Om huvudet är nere, känns rörelserna oftast i mitten av buken och överst, om det sitter, kan pinoches känna sig i själva underlivet, ibland orsakar stickningar i vagina. Från och med nu börjar barnen reagera levande på allt som händer med mamman - fittan sparkar hårdare när kvinnan är nervös och orolig.

Vid 7-8 månader gravid barnet börjar reagera på plötsliga och hårda ljud.

Upp till 28 veckor behöver inte överväga barnets rörelser. Det kommer att vara tillräckligt om en gravid kvinna helt enkelt noterar närvaron av rörelser och deras allmänna karaktär varje dag. Tänk på att det inte är nödvändigt, och därför på olika dagar kan barnets aktivitet vara annorlunda.

Förändringar i vädret, förändringar i atmosfärstryck, årstid och mycket mer inflytande på barnets aktivitet. På en solig dag blir krummen mer aktiv än på en mulen, i själva verket som vuxna. På natten är fruktens aktivitet högre än under dagen. Om mamman har ett gott humör blir barnet mer aktivt.

rön

Om tiden för de första rörelserna har kommit, och du inte känner någonting alls, försök med att använda några populära tips. Vila ofta och försök att vara lugn och balanserad. På kvällen, innan du lägger dig för att vila, drick ett glas mjölk och ät en liten bit choklad - det söta brukar aktivera barnen.

För att känna de första rörelserna är det bäst att ligga på ryggen. I det följande borde du inte ofta ligga på ryggen, eftersom när livmodern och fostret växer kan vena cava pressas.

Mindre jämföra dig själv och ditt barn med andra kvinnor, bland annat med tematiska internetfora. Alla kvinnor är olika, särskilt fostrets fysik och plats, alla olika, liksom det individuella tröskelvärdet för känslighet. Och så ska du inte bli upprörd om någon har en bebis flyttad vid 16 veckor och du har en mycket tyst mage om 19 veckor. Allt kommer att visas vid rätt tidpunkt.

Från följande video kan du lära dig mer om fostrets rörelse under graviditeten.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa