Vid vilken vecka kan du ta reda på barnets kön under graviditeten och vad beror det på?

Innehållet

Att känna barnets kön under graviditeten så tidigt som möjligt är den förtjusade drömmen av varje framtida mamma. För att uppnå det, går kvinnor till en rad olika tricks: gissning av blodtyp och kinesiska bord, hängslen är hängt på trådar över en platt mage etc. Men frågan är öppen. Och poängen är inte att det är så viktigt för en kvinna att ta reda på kön just nu, men att hon helt enkelt inte har tillräckligt med tålamod att vänta på tidsfristen för vilken det inte blir svårt att bestämma kön.

Hur är golvet format?

sexuell identitet ej bestämd av någon viss vecka av graviditetensom vissa tror, ​​inte i någon viss månad av graviditet, och från början, så snart befruktningen ägde rum. En av spermierna kan komma igenom oocytets täta membran, för de återstående manliga cellerna är ingången till ägget från det här ögonblicket stängd. De kommer att fortsätta att "trösta runt" tills de dör. Endast en manlig cell kommer att få en chans att befrukta en oocyt..

Därefter förkastar spermierna sin svans och processen med cellkärnans fusion börjar: 23 kromosomer med en sida och 23 kromosomer med den andra. Totalt 46 kromosomer, varav en separat organism (eller snarare sin cell) med sin egen DNA-uppsättning kommer att uppträda genom att fusionera och ersätta i par. Således är det genomet som är primärt, som redan innehåller all information om det framtida barnet.

Föreställa sig, för nu är det bara en encellig organism som kallas en zygot och redan en person som har exakt den förutbestämda färgen på hår och ögon vet på genomisk nivå hur lång den här personen kommer att bli, vad kommer hans preferenser och förmågor att han älskar spela violinen eller han har en talang för ritning.

För bildandet av golvet är ansvarig 21 par kromosomer. För en kvinna ser hon alltid ut som XX. Men för män i 21 par kromosomer är olika - XY. Ägget bär alltid genetiskt material med data från det tjugonde århundradet. Och spermier är av två typer: XX och XY.

Du behöver inte ha en särskilt djup kännedom om genetiken - ett skolbiologiprogram är tillräckligt för att förstå det när äggcellen slår samman med hancellen, som ger den tjugonde uppsättningen, kommer endast tjejen att födasoch det kan inte finnas några alternativ. Om XY-spermier kommer in i oocyten kommer en pojke att födas det vill säga golvet bestäms omedelbart.

Det är anmärkningsvärt att kvinnor, som de tror, ​​har funnit ett sätt att föda barn av rätt kön. De tror verkligen att spermcellerna "XY" (XY) är mindre fast, men snabbare, och därför är det bättre att gå till den lilla pojken på dagen för ägglossningen. Spermcellerna är mer robusta, mindre mobila och därför bör dottern "sändas" i den delen av det fertila fönstret som föregår ägglossningen, så att man vid sexuellt oocyter lämnar follikeln, väntar man på sexkroppar av typen XX i röret.

Kvinnor måste bli besvikna: medicinska studier har inte avslöjat skillnader i livskraft och hastighet i spermier med uppsättningar av XX och XY. Chanserna att tänka på en pojke och en tjej på någon fruktbar dag i cykeln är helt lika - 50/50. En kvinna kan inte påverka förhållandet på något sätt. Barnets kön beror helt och hållet bara på sin far och hans biologiska material.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Ytterligare utveckling av embryos reproduktionssystem tar redan hänsyn till de genetiska uppgifterna på fältet.

  • 5 veckor graviditet och framtida pojkar, och framtida tjejer börjar bilda de första sexcellerna.
  • På vecka 7 graviditetsperioden börjar lägga gonaderna. Pojkar och testiklar av flickor äggstockar vid denna tidpunkt finns i bukhålan.
  • 8 veckor Könkörtlarna bildas.

Fram till den här tiden utvecklar pojkar och flickor på samma sätt, utan betydande skillnader. Och bara från vecka 8 börjar pojkar producera sina egna testosteronkörtlar. Hormonet har en effekt på bildandet av det manliga barnets kropp. Flickor finns också länge på grund av moderns könshormoner och utvecklas under deras inflytande.

Yttre könsorgan i pojkar och flickor är underutvecklade, prototypen läggs endast efter den 9: e veckan av graviditeten. Vid denna tidpunkt är det omöjligt att skilja barn efter kön.. Pojkar och tjejer har ett könsdelt tuberkel som ser ut exakt detsamma. Under påverkan av testosteron hos män, förvandlas bumpen gradvis till penis och skrotum, och flickan - in i klitoris och labia.

Vid den 14: e veckan av graviditeten är de yttre könsorganen hos barnen i moders livmoder fullständigt bildade. Och från detta datum eller en vecka senare är de väldefinierade under ultraljudsskanning. Men det finns andra metoder som gör det möjligt att bestämma barnets kön exakt.

Giltiga metoder för att bestämma

I den här artikeln kommer vi inte att överväga traditionella metoder och tabeller, eftersom noggrannheten hos en sådan diagnos inte är mer än 50%, det vill säga oavsett hur du vänder, antingen kommer en pojke eller en flicka att bli född. Övervägandet är endast föremål för vetenskapligt baserade metoder som kan svara på frågan om vilket kön att förvänta sig ett barn.

Non-invasivt prenatalt DNA-test

Detta är kanske det mest exakta och tidigaste sättet som finns tillgängligt för gravida kvinnor efter 9 veckors graviditet.

Det är viktigt att hela tiden är exakt 9 veckor eller mer, eftersom barnet i denna period har sina egna röda blodkroppar och de börjar delvis falla i moderns blod.

Det är från dem att barnets DNA kommer att tilldelas, vilket med en noggrannhet på 99,8% kommer att ge ett svar på frågan om kön: 46XX resultat betyder att en tjej kommer att födas, och 46XY är din lilla son.

Testet i Ryssland började göra för några år sedan. NIPT (icke-invasivt prenataltest) innefattar att ta blod från en ven. Förfarandet skiljer sig inte mycket från leveransen av det vanligaste blodprovet - ta inte mer än 20 ml blod. Särskild träningsanalys kräver inte. Förutom kön kommer riskerna för eventuella kromosomala abnormiteter hos fostret: Downs syndrom, Turner, Patau och andra att identifieras. Det vill säga, även innan den första prenatal screeningen, som är planerad i 10-13 veckor, kommer en kvinna med stor noggrannhet veta om hennes barn är frisk.

Testet kan inte utföras:

  • om graviditeten är mindre än 9 veckor
  • med multipla graviditeter, tripletter;
  • under graviditeten med en surrogatmors tjänst (det blir svårt att isolera barnets DNA-partiklar i hennes blod, eftersom den gravida kvinnan inte är en biologisk mor);
  • under graviditet från IVF-protokollet med hjälp av ett donorägg.

Resultaten kommer att finnas tillgängliga i 10-14 dagar. Kostnad från 25 till 60 tusen rubel.

Invasiv diagnos

Invasiv prenatal diagnos för sexbestämning används inte, indikationerna för det är helt olika - bestämning av genetiska abnormiteter hos fostret, om den första screeningen vid 10-13 veckor visar en hög sannolikhet för kromosomala abnormiteter.

Denna diagnos utgör en viss risk för kvinnornas hälsa och fostrets liv, eftersom det är förknippat med en invasion av livmodern och ett staket för genetisk analys med hjälp av en tunn njurvätska, från vilken barnets epitel och DNA-partiklar, navelsträngsblod etc. kan isoleras.

Samtidigt med faktorn för närvaron eller frånvaron av sjukdomen bestäms också barnets kön i livmodern, men det är för farligt att använda metoden separat för sexbestämning, och ingen läkare kommer överens om detta.

ultraljud

Den tidigaste tid då föräldrar kan ta reda på vem de förväntar sig är 12-13 veckor av graviditeten. Men noggrannheten vid denna tidpunkt kommer inte att vara så hög - högst 70%. Därför vid första screeningen, även om doktorn samtycker till namnet på putozhitelens kön, kommer han definitivt att varna att detta är ett otillfredsställande resultat.

Det är viktigt att könsorganen är tydligt synliga. Om barnet vid tidpunkten för undersökningen kommer att placeras på ett sådant sätt att dess orsakssituationer är täckta eller vända bort från sensorn så blir det svårt att se golvet.

Det är inte nödvändigt för föräldrar att självständigt försöka undersöka barnets könsorgan - även om doktorn visar dem på skärmen eller en ögonblicksbild, är det omöjligt att tydligt se något tydligt.

Den högsta noggrannheten i resultatet av inspektionen av golvet på ultraljud - vid 16 veckor eller mer. Det är nästan 90%, men under andra hälften av graviditeten minskar noggrannheten, eftersom barnet blir för stort, grupperar han noggrant, tar en böjning i livmodern, vilket leder till att könsorganen inte är synliga alls eller stängs med handtag och navelsträng.

Könstest

Sammanfattningsvis vill jag prata om de tester som erbjuds i nätbutiker som den tidigaste och mest exakta diagnosen av barnets kön enligt analysen av moderns urin. De är de vanliga testremsorna. Enligt tillverkarna är deras känslighet baserad på bestämningen av barnets könshormon i moderns urin.

Urinmulor, när hans njurar börjar fungera (efter 10-11 veckors svangerskap), kommer att elimineras genom systemet "foster-placenta-mamma" och när de tas in i moderns njurar kommer mängden av hormonet att vara nästan missbrukande, även för laboratoriediagnostik. och eftersom tester som kostar mycket och lovar noggranna resultat är faktiskt exakt samma gissningdär 50% är sannolikheten för att ha en pojke, och 50% är sannolikheten för att ha en tjej.

Är det värt att spendera familjebudgeten på diagnostik med uppenbarligen låg effektivitet - du bestämmer dig.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa