Ingen rörelse vid 17-20 veckors graviditet

Innehållet

Med klagomål om brist på rörelse vid 17-20 veckors graviditet behandlas kvinnor ganska ofta. Huruvida detta anses vara en avvikelse och vad den framtida mamman kommer att göra, kommer vi att berätta i den här artikeln.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Varför frukten rör sig inte?

Formuleringen av denna fråga är felaktig i början. Faktum är att fostret rör sig och gör det med avundsvärd regelbundenhet, bara av någon anledning känner mamma inte sin rörelse. Skälen kan vara mycket olika. Om vi ​​pratar om perioden från 17 veckors graviditet till 20 veckor inklusive, är orsaken till detta en - fostrets storlek är för liten.

Barn börjar flytta i den 8: e veckan av graviditeten. Rörelserna av armarna, benen och till och med knölarna i livmodern kan inte uppfattas av den gravida kvinnan, eftersom fostrets vikt inte är mer än ett gram. Först när kvinnans inverkan på livmodern är större än tröskelvärdet för nervreceptorerna, börjar kvinnan känna hennes barns rörelse. För den här lilla behöver man växa.

Vad betraktas som normen?

I obstetrik anses det vara helt normalt om en kvinna som är 17, 18 eller 19 veckor gravid, inte känner sig störningar. Och under den 20: e veckan och till och med senare kan det inte observeras olika känslor. Normerna, som förresten, är ganska genomsnittliga, säger att en kvinna kan börja känna de första rörelserna av spädbarn i livmodern under perioden från 16 till 22 veckors graviditet. Det är under denna period som det efterlängtade ögonblicket vanligtvis kommer. Och eftersom en kvinna som vänder sig till doktorn med klagomål att barnet inte rör sig under perioden 17-20 veckor, råda bara att vänta lite.

Normer finns endast i läroböcker och medicinsk litteratur. I praktiken kan de vara helt olika på ett eller annat sätt.

Vad påverkar barnets rörelse?

Kvinnor som vid 18 eller 19 veckor känner inte barnets rörelser, brukar börja oroa sig. Deras tillstånd är "uppvärmt" av recensioner av andra framtida mammor, som skriver på Internet, att de sedan länge kände sina rörelser under 18-19 veckorna. Rådgivning här är bara en - se inte tillbaka på andra och gör inte panik. Låt oss lugnt se varför olika kvinnor som är på samma sätt kan känna eller inte känna barnens rörelser. Därför kan orsaken till bristen på känslor ligga i följande:

Graviditet - den första

I det här fallet vet kvinnan helt enkelt inte vad barnets första chocker borde vara. När det inte finns någon erfarenhet av att uppleva sådana känslor är det ganska svårt att märka dem för första gången. De är helt "maskerade" genom jäsning av gaser i tarmarna. Ibland inser en kvinna inte ens att hon redan känner rörelserna, helt enkelt identifierar dem inte som sådana. Ofta beskrivs dessa känslor som en lätt, delikat beröring från insidan (fjäder, fisk, fjärilar). Men inga verbala beskrivningar kan förmedla alla nyanser av denna känsla.

Under den andra, tredje eller efterföljande graviditeten särskiljer kvinnan redan störningar från gas och rubbning i magen. Därför börjar det känna dem tidigare - vid 16-17 veckor, och ibland tidigare - vid 14-15 veckor. Erfarenhet är det bästa id.Det är emellertid inte bara erfarenheten av att uppleva störningar tidigare. Med upprepad graviditet är livmoderns väggar mer elastiska, sträckta, så att barnen kan "nå ut" till sin mamma snabbare.

Bygg och fysik

Livmodern i sig har inte känslighet. Signalen till kvinnans hjärna om rörelsen inuti skickar nervändarna till bukhinnan. Det är uppenbart att med ett anständigt lager av subkutant fett kommer receptorer att få den eftertraktade signalen mycket senare. Det är därför kvinnor med övervikt eller övervikt känner störningar senare än tunna, smala gravida kvinnor.

Spelar rollen och storleken på bäckenet. Hos kvinnor med smalt bäcken manifesteras känslorna av fostrets rörelser tidigare än hos kvinnor med ett brett bäcken.

Aktivitet och dagliga rutiner

Om en kvinna stannar hemma och åtnjuter sin "intressanta position", har hon större chanser att känna rörelse inför en kvinna som flyttar mycket, jobbar, deltar i klasser vid universitetet etc. Den mer aktiva en framtida mor leder, desto svårare henne under dagen för att lyssna på hennes känslor.

Men på kvällarna, när den gravida kvinnan äntligen tar ett vågrätt läge efter en hård dag, kan barnet ha en effekt. Några säger att de för första gången kände sin smula på natten.

Funktioner av fostrets plats

Självklart spelar rollen som smulor i min mammas livmoder. Om placentan är fixerad på bakväggen, vilket händer i de flesta fall, kommer rörelserna av armarna och benen att riktas mot sidan eller den främre bukväggen, så kvinnan kan känna det tidigare.

Men om "barnsätet" är placerat på kvinnornas reproduktionsorgan, så kommer fostrets lemmer att rikta sig mot tarmarna och känna dem, det tar längre tid tills barnet är tillräckligt stort.

Frukt temperament och andra förhållanden

Det är svårt att tro, men barn som redan har 18-20 veckor av graviditet har ett helt annat temperament. Några spenderar merparten av sin tid i en tupplur, andra är mer aktiva. Om det inte finns någon störning är det möjligt att en lugn melankolisk eller flegmatisk person växer inuti dig, som efter födseln inte kommer att vara för aktiv, åtminstone för tillfället.

Vädret påverkar också barnens aktivitet - på soliga dagar är barn aktivare än på regniga eller snöiga.

Erfarna obstetrikare rekommenderar att kvinnor kommunicerar med sina barn, oftare för att stroke magen, för att kontakta barnet försiktigt, för att övertyga honom att svara på rörelserna av rörelserna. Han hör fortfarande inte sin mamma, men han ser redan vibrationer av hennes röst, som "hörs", till exempel av reptiler. En crumb kan ganska skilja en dålig mors humör från en bra.

Det är användbart att kommunicera med barnet när som helst - både i början av graviditeten och på kvällen före födseln.

Man bör inte tro att den första omröringen innebär början på vanliga rörliga rörelser. Regelbundna rörelser och jolter hos barnet kommer endast att vara den 28: e veckan av graviditeten, men det är för tillfället inte värt att oroa sig om barnet en gång fick sig att känna igen och tystnade för en dag eller två. Per dag utgör barn i denna graviditet upp till 300 rörelser, men den förväntade mamman kan bara känna en liten del av dem - inte mer än några episoder per dag och oftast 1-2 rörelser.

Tips och tricks

Att känna de efterlängtade första rörelserna hos barnet, en kvinna som är 17-20 veckor av graviditet, behöver du lugna dig och sluta nervös. När framtida mamma är lugn utvecklar barnet obehindrat, enligt termen.

Allt som krävs av en kvinna är att följa den behandling som rekommenderas av läkaren, äta fullt, ta vitaminer, andas frisk luft. När mamman tar en syrecocktail eller efter ozonterapi blir barnen vanligtvis märkbart mer aktiva.

Redan vid denna tidpunkt kan barn skilja mellan de viktigaste smakerna av fostervätska. För att orsaka barnets väckelse är det tillräckligt att äta en liten bit choklad, drick ett glas varm mjölk innan du lägger dig på kvällen för att vila.Ofta hjälper det att känna rörelsen i ett avslappnat tillstånd.

För information om hur man räknar fostrets rörelser, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa